Ga naar Content

Vermiste stationskat Brammetje na dagen weer thuis: "Heel onwerkelijk"

PURMEREND Anneke Rost was gisteren ongetwijfeld de gelukkigste inwoonster van Purmerend. Nadat haar 'stationskat' Brammetje vijf dagen geleden spoorloos verdween, kon ze hem gisteravond weer in haar armen sluiten. "Heel onwerkelijk dat we 'm weer terughebben."

De Stichting Amivedi, die vermiste huisdieren opspoort, brengt Anneke het goede nieuws. "Ik kan u heel blij maken", vertelt een medewerker over de telefoon. "Ik heb Brammetje meegenomen, dus Brammetje zit bij mij thuis. U mag hem komen ophalen."

Lees ook: Kater Brammetje woont op station Weidevenne: "Het is een vreemdganger geworden"

Hoewel Brammetje dagelijks bij Anneke zijn maaltje verorbert, is hij veel liever op station Purmerend Weidevenne. Sinds een jaar slijt hij zijn dagen daar tussen de reizigers, van wie een deel hem inmiddels tot het stationsmeubilair rekent. 

Moos
Dat Brammetje vier dagen geleden spoorloos verdween, heeft alles te maken met Moos, een andere vermiste kat. "Iemand heeft 'm voor zijn eigen kat aangezien", vertelt Anneke.

"Ik hoop voor hen dat Moos ook terecht komt", zegt ze zodra ze Brammetje weer in haar armen heeft. "Want het is ook niet de bedoeling dat zij verdriet hebben." 

Lees ook: Stationskat Brammetje vermist: "Verscheurd door onzekerheid"

"Ik ben de afgelopen week echt heel bang geweest, en heel verdrietig geweest. Dus ik wil eigenlijk snel naar huis met hem en 'm rust geven, want hij is heel onrustig." 

Of Brammetje na zijn avontuur het 'spannende' station Weidevenne weer inruilt voor een veilig plekje op de bank naast zijn baasje? Anneke denkt van niet. "Ik vrees dat Brammetje morgenochtend om 6.00 uur weer paraat staat. Dan zal iedereen weer blij zijn met Bram." 

Video #163899
Foto: NH