daddsfsd
Een voormalige Britse ambassadeur dwong de BBC om de waarheid over de gifgasaanval in Syrië onder ogen te zien.

Peter Ford stelde tijdens een interview met de zender dat er geen bewijs is dat de Syrische president Assad chemische wapens heeft gebruikt tegen burgers.

De VS claimt dat Assad op 4 april een gifgasaanval heeft uitgevoerd. Zonder goedkeuring van het Congres vuurde Trump 59 Tomahawk-raketten af op Syrië.

Niet gek

De oud-ambassadeur wijst erop dat we niet precies weten wat er is gebeurd, er is geen bewijs.

"Assad is misschien wreed, maar hij is niet gek. Het is gewoon niet logisch dat hij dit allemaal zou doen zonder er militair voordeel uit te halen. Het zou de Russen boos maken," zei Ford.


Commentaar: Cui bono? Oftewel, wie profiteert? President Assad in ieder geval niet. Uit het artikel: Ligt de VS op ramkoers met Rusland na valse vlag Syrië, heeft Trump zich onderworpen aan de Diepe Staat?
Ten eerste gaat de logica dat president Assad chemische wapens inzet niet op.

1. De Syrische overheid weet donders goed dat het inzetten van dergelijke wapens zal leiden tot westerse maatregelen. Sancties verzwakken het land en de bombardementen die daarop volgen dienen ter ondersteuning van ISIS.

2. President Assad is aan de winnende hand wat het overgaan tot het gebruik van chemische wapens onnodig maakt. Toevlucht tot daden uit wanhoop is in dit geval niet strategisch.

3. Syrië bezit geen chemische wapens meer volgens de VN.

De aanval vond plaats op het moment dat het Witte Huis aangaf dat het bestrijden van IS belangrijker is dan regimeverandering.

Agenda

Dat was een grote diplomatieke overwinning voor Assad. Ford vraagt zich dan ook af waarom de Syrische president een enorm risico zou willen nemen door zijn eigen burgers aan te vallen in plaats van zijn tegenstanders op het slagveld.

Ford claimde dat Amerikaanse functionarissen die beweren dat Assad de aanval heeft uitgevoerd, een 'agenda' hebben.

False flag-operaties

Door de vergeldingsactie is de kans volgens hem groot dat er opnieuw chemische wapens worden ingezet.

"Trump heeft de jihadi's nu duizend redenen gegeven om false flag-operaties uit te voeren," zei Ford. "Je ziet hoe makkelijk het is om met hulp van de onnozele media het Westen uit te lokken."