Naakt jongetje (3) bedekt met uitwerpselen klampt passanten aan op straat: “Help mij, alstublieft”

© ss

“Mag ik met jou meekomen? Ik heb hulp nodig.” Het waren de schrijnende woorden van een driejarig jongetje tegen een toevallige voorbijgangster in het Engelse Derbyshire. Het kind liep helemaal alleen op straat. Naakt en vol uitwerpselen.

nadb

Toen de vrouw hem vroeg waar zijn moeder was, zei hij dat ze “constant in slaap viel”. Daarop verwittigde ze meteen de politie. Maar op het moment dat zij aankwamen, had de moeder haar zoontje alweer meegenomen naar huis.

Omdat het verhaal zo alarmerend klonk, klopten de agenten en sociaal werkers toch aan bij het huis. Daar troffen ze de jongen slapend aan, enkel bedekt door een jas. Naast hem stond een kartonnen doos met braaksel. De moeder werd meteen gearresteerd op beschuldiging van verwaarlozing.

Zes maanden cel

Voor het incident - dat dateert van maart 2016 - is de vrouw nu veroordeeld tot een gevangenisstraf van zes maanden.

“De feiten zijn verschrikkelijk”, zei rechter Jonathan Bennett tegen de moeder. “Die vrouw was met haar eigen zoontje aan het wandelen toen ze jouw zoontje zag lopen, volledig bedekt met uitwerpselen. Hij liep verloren en had geen kleren aan. Zij moest hem wel helpen. Hij liep gevaar.”

De moeder, die in die periode mishandeld werd door haar man, heeft haar straf aanvaard. Haar advocaat wijst er echter op dat haar situatie nu verbeterd is. “Ik begrijp dat je toen in een slechte situatie zat, maar het is onze taak om de meest kwetsbare mensen in de maatschappij te beschermen. Mensen zoals jouw kind”, klonk het nog.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen