'Akelig dicht bij escalatie Noord-Korea en VS' (nos.nl)


Korea-kenner Remco Breuker is bang dat het dit keer echt uit de hand loopt. Volgens correspondent Marieke de Vries maakt ook China zich zorgen. ...

door Havermout in Buitenland  ·  50 Reacties

  • 9
  • 981x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Zucht..., de VS...
De VS in oorlog met ..., ..., ..., ..., ..., ..., ..., ..., ..., ..., ..., ..., ..., ..., ..., ...

Vraagje...
Hoeveel oorlogen zouden er niet zijn geweest..., als de VS niet zou hebben bestaan...?

10
1 Tjeesus...,

""Deskundigen zijn verontrust""

Bij deze kan ik melden dat dat niet alleen deskundigen betreft. Twee idioten als president, die beiden losse handjes hebben als het om het indrukken van knoppen gaat....

0
2 W. Anstalt

@1

Wat een geluk dan dat we de vredelievende Trump hebben ipv de warmonger Hillary, het is immers niet zo dat Trump een oorlogje zou gebruiken om zijn aproval ratings op te schroeven.

2
3 DaStef

je moet Pauw van gisteren eens terug kijken daar was Remco Breuker hoogleraar Korea studies. Die man is echt heel pessimistische over dit weekend als er een aanval wordt uitgevoerd. Die man is echt bang dat dit wel eens het begin zou kunnen zijn van een 3e wereldoorlog! https://www.npo.nl/pauw/13-04-2017/VARA_101382516/POMS_VARA_8373473

0
4 mike45

Trump is nog geen 3 maanden president en hij heeft het nu al voor elkaar nagenoeg elk conflict ter wereld te laten escaleren. Chapeaux Donald!

2
5 tripomatic

@5
Tja..., Trump zou niet..., but the show must go on...
Amerikanen kunnen liegen als het gedrukt staat en toch nog verkopen als waarheid...
Kijken met welke truc ze nu weer komen om (alweer) een reden te vinden om aan te vallen...

5
6 Tjeesus...,

@5 Dat zie je altijd met dit soort figuren, als ze intern niks voor elkaar krijgen en het loopt niet echt lekker met beloftes in de USA. Dan ga je de aandacht verleggen naar het buitenland en dan is Noord Korea wel een heel dankbaar slachtoffer.

1
7 mike45

@7
Oeps..., maar Bush..., Clinton en Obama hebben dan ook niks anders gedaan...

6
8 Tjeesus...,

Nah..dat wordt een stralend kernachtig Pasen dit jaar

2
9 A+++energiebewust

Ik snap dat gespuug op Amerika maar deels. niemand hierboven spuugt op Noord-Korea, en dat is vreemd. Noord-Korea ziucht al ruim 60 jaar onder een rigide dictatuur, chanteert de wereld elk jaar als ze weer te weinig graag konden oogsten, en dreigt nu zelfs met atoombommen. Ze kunnen nu Japan bedreigen (plus grote Chinese steden, en uiteraard Zuid-Korea) en iedereen weet dat chantage nooit succesvol mag zijn. Dan wint de chanteur altijd. En het Dikke Mannetje van Noord-Korea wint tot nu toe altijd. En ergens zal een grens getrokken moeten worden. Amerika kan niet elk jaar wéér maar ene paar miljoen ton aan Noord-Korea geven om de rust af te kopen. Hun oogsten gingen verleden jaar namelijk óók niet zo lekker...

Wat ook iedereen blijkbaar vergeet: er is in de jaren '50 nooit een vredesverdrag getekend. Er is slechts een wapenstilstand getekend. En vergeet ook niet dat het toen Noord-Korea was dat een veroveringsoorlog naar het zuiden begon. Lees je in over de -keiharde- Koreaanse oorlog op:

http://historiek.net/koreaanse-oorlog-1950-1953/8105/

Vanuit historisch perspectief is de Amerikaanse bemoeienis volledig verklaarbaar, en de Chinese net zo. Dus kijk naar de geschiedenis en besef dat we misschien een vervolg van een oorlog gaan meemaken, en dat de laatste 60 jaren slechts een pauze in die oorlog waren...

7
10 weerman

* Verwijderd door de redactie *

11 hk-sr

Maar dat is toch netjes in de eerste 100 dagen de wereld dichterbij WW3 brengen dan in 50 jaar het geval is geweest. Draining the swamp.

3
12 Spandalf

@11 Het is niet makkelijk maar een oorlog starten met Noord Korea kan echt veel grotere gevolgen hebben als alleen die oorlog.

In het beste geval blijft de confrontatie beperkt tot Noord Korea, Zuid Korea en de Amerikanen en als gevolg miljoenen doden in zowel Noord als Zuid Korea. In een minder slecht scenario bereid het zich uit naar de regio met China, Rusland en Japan. En in het ergste geval draait het uit op een 3e wereldoorlog.

Dus ik stel toch echt voor dat die Trump daar niet zijn handen aan gaat branden!

1
13 mike45

@11 Ik heb geen kristallen bol voor hetzelfde geld implodeert dat regime binnen tien jaar en ziet alles er heel anders uit zonder deze bullshit. Tijd dat de VS eens stevig terug in haar hok geschopt wordt met hun oorlogen overal.

4
14 Spandalf

@10 : geheel eens met uw post; en ook:
het is spugen op mr. Trump; de man vergeet een aantal andere rituelen voorafgaande aan ingrijpen. Te doen gebruikelijk (nog steeds): Veiligheidsraad e.d.
Vwb Noord Korea: daar wordt meer dan op gespuugd en menigeen begrijpt dat de leiding aldaar al jaren van het padje is (dankzij Juch filosofie).

Spugen mag verder reiken: ook Russische politiek, Chinese politiek: allerlei financiele en andere belangen die er aan bij hebben gedragen al deze jaren aan de impasse en de mogelijkheden van gejen van NK ten tijde van deze wapenstilstand.

0
15 A+++energiebewust

Enfin...wel weer fijn te mogen concluderen dat niemand op een WOIII zit te wachten en de zorgen worden gedeeld.

0
16 A+++energiebewust

@11 Je gaat er kennelijk vanuit dat er verder helemaal niets gebeurt om te trachten Kim in de pas te laten lopen, of om zijn regime te ondermijnen? De aanhoudende druk van China en de rest van de wereld op N-K is ook geen factor om rekening mee te houden?

0
17 W. Anstalt

@4
En gelijk heeft ie.

Iemand die niets te verliezen heeft met een kernwapen moet je vooral verder de hoek indrijven .

1
18 kenny013

@10

Klopt allemaal, maar die situatie is al 60 jaar zo, denkt u dat escalatie de zaken veiliger er op maakt of juist minder veilig.

0
19 DaStef

@11

Ik denkt dat door etteren in het geval van NK een betere oplossing is, NK is geen syrie, NK beschikt over een enorme hoeveelheden manschappen, artillerie en raketsystemen, die allemaal kunnen worden losgelaten op Seoel, escalatie kon wel eens veel erger zijn dan door etteren.

1
20 DaStef

@14

Als je de Chinezen aan boord kunt krijgen, haalt Noord-Korea in de huidige vorm die 10 jaar niet eens.

0
21 DaStef

@18 ; nee, hij heeft geen gelijk, de WW3 is al bezig.

3
22 Partijdig

Ik denk dat het wel mee zal vallen. Niemand heeft, in tegenstelling tot een normale oorlog waar er altijd belangen zijn, belang bij een mogelijke kernoorlog.

Het tuig in de politiek wat conflict na conflict, en oorlog na oorlog start, weet zelf ook wel dat ze nergens veilig zullen zijn als het zover komt.

2
23 progressiefliberaal

Obama zal er wel iets luchtiger mee om gegaan zijn. Trump is geen luchtig persoontje.

1
24 Wild Rover

@24

Trump vind zijn eigen aproval ratings belangrijker dan wereldvrede, dat maakt hem ook zo gevaarlijk, intern maakt hij er een complete zooi van, dan moet je wel over je eigen landsgrenzen kijken, en een beetje oorlog is dan een mooie bliksemafleider, en relatief ongevaarlijk voor de Amerikanen zelf.

Tenzij Noordkorea inderdaad beschikt over duikboten met raketsystemen, waar het alle schijn van heeft, misschien niet met een kernkop, maar een SS-20 met een explosieve lading op Hawai of San Fransisco kon wel eens tot de mogelijkheden behoren.

Waar gaat Trump meestal golven?

3
25 DaStef

Wat zou Trump dan Twitteren?

Cruisemissile on Hawaii, Sad!

0
26 DaStef

@23 ""Ik denk dat het wel mee zal vallen.""

Denken, denken... ik weet zeker dat ik liever het zekere voor het onzekere neem. Helaas zitten we met Trump opgescheept, en is onzekerheid de enige zekerheid.

1
27 W. Anstalt

@22
Nou niet bezig, de voorbereidingen misschien wel.

Ik zie het overigens als WO4 willen bestempelen, WO3 is als proxy oorlog uitgevochten tussen De Verenigde Staten en Rusland in, Afrika, Midden- Zuid- Amerika en het Midden Oosten, zien we nu nog de gevolgen van.

1
28 kenny013

* Verwijderd door de redactie *

29 Chat Baker

Altijd eerst een economische crisis en dan een grote oorlog, vreemd he.

1
30 Jelle75

Alles wat er nu gebeurd is scripted, het is tientallen jaren geplanned. En iedereen wordt via bedrog en manipulatie tegen elkaar opgezet. Je bent er zelf schuldig aan dat je dit laat gebeuren en de mannetjes achter de schermen lachend hun gang laat gaan en je laat bedriegen.

Hoe waanzinnig en ongeloofwaardig is het dat Trump in een paar maanden omslaat van oorlogsmijdend naar in volle vaart regelrecht een wereldoorlog in marcherend. Hij was de zogenaamde anti-oorlog kandidaat in tegenstelling tot Hillary's constante oorlogsretoriek tijdens de verkiezingen en nu zou hij na een paar maanden direct in oorlogsmodus gaan, zonder dat er nog enig onderzoek is geweest naar de verantwoordelijken van de chemische aanval. En daarna aan de andere kant het Oosten van Azië direct verder gaan met oorlogsvoorbereidingen tegn Noord Korea en China in de Chinese Zuidzee. Daarnaast 50.000 man aan troepen Syrië in willen sturen en ook manschappen en oorlogsmaterieel naar Polen.

Dit kan niet anders dan allang geplanned zijn door machthebbers achter de schermen die aan Trumps (en Hillary's) touwtjes trekken. Azië wordt langzaam van alle kanten steeds verder ingesloten vanuit het westen, zuiden en oosten. Tot de bom gaat barsten!

Als dit zo door gaat kan een 3e wereldoorlog alleen nog vermeden worden als alle oorloghitsende politici uit hun ivoren torens gesleept worden, samen met hun laffe achter de schermen verscholen poppenkastspelers!

4
31 Ron

Het moment suprême schakelen onze smart t.v. 's naar tempo doeloe beelden en krijg je audio menu met de volgende keuzes:
- It's the end of the World as we know it.
- Surpise, You/re dead!
- Keep it greasy.
- Suicide is painless.
And last but not least.....Mieke Telkamps....Waarheen lijdt de weg.

0
32 Bier is bitter

Ik vrees voor een 3e wereldoorlog...

3
33 Lucien80

@31 *wijst* Kijk daar, een vliegtuig! question

2
34 tripomatic

@30
Welke economische crisis? Alle stats staan hoger dan in 2008. En dat wereldwijd.

The Anti-Christ has arrived!

Jullie gelovige zieltjes mogen je verheugen op de terugkeer van het Koninkrijks Gods op aarde.

2
35 Bier is bitter

@34
*wijst* Kijk daar, een kernraket!

En dat was dan gelijk het laatste waar je ooit naar gekeken zal hebben....

4
36 Ron

Trump heeft niet veel andere opties dan ingrijpen. De lunatics in Noord-Korea dreigen met kernbommen op de VS. China moet gewoon even de andere kant opkijken. Het is medeschuldig aan de escalatie.

3
37 Sterke

@36 Als het hele conflict niet zo triest zou zijn, ik vind het bijzonder "hilarisch" dat jij er weer een kant en klaar complotverhaal uit je mouw schudt.

2
38 tripomatic

Bekijk het eens nuchter.
-De mens (wetenschap) meent dat de mens wel 150 jaar kan worden .
-De planeet Aarde lijkt momenteel echter reeds overbevolkt .
-Mede door een verslaafde decadente en ontsporende Lifestyle der moderne mens.
-Ook moreel lijkt de boel massaal bezig te ontwrichten ( het Leven valt uiteen)
-De Aarde vertoont allerlei symptomen van innerlijke (braak)neigingen en
problemen met de atmosferische stofwisseling (Lucht /CO2 etc)
- Crisis na crisis teisteren de economische markten en hun koerswaarden.
--Grondstoffen/lucht /water/natuur/mlieu etc geraken in verval en/of uitgeput.
enz enz

Is er meer aan de hand dan enkel her en der wat brandpunten
en gevechtsdreiging?

1
39 m+m = Z

@38 Weet je, ik heb zo genoeg van je complotgezanik. Als je niks beters te zeggen hebt, waarom ga je dan niet klaverjassen of je tenen wassen. Reageer inhoudelijk of helemaal niet. Dat hersenloze geridiculiseer is zo ontzettend laf en onnozel.

3
40 Ron

@39 : nah,..echt nuchter bekeken en los van de waan van de dag: vier het leven, elke dag weer en tel je zegeningen.

Deze dreiging heeft ook een andere kant: bewustwording van wat er goed is in je leven en dus kostbaar en waardevol; wellicht dat het noopt tot meer waardering voor elkaar en elkanders leven. Het is kort zat iig, leef!

1
41 A+++energiebewust

@41

Leef ! ...om te kunnen blijven leven .
( Ik ben het met je eens )

Maar niet met oogkleppen blijven leven
waardoor de afgrond te laat in beeld komt .

0
42 m+m = Z

Het is ook zo belachelijk dat Noord-Korea door zovelen als de boeman wordt neergezet, terwijl het de V.S. is die de afgelopen eeuw oorlog na oorlog heeft gevoerd, hen niet welgevallige regiems omverwerpend en land na land in puin achter heeft gelaten met miljoenen (onschuldige) doden als gevolg. Terwijl Noord-Korea geen enkel ander land in binnengevallen. Wie is hier nu de aggressor?

6
43 Ron

@42 : altijd bewust, echter niet te zwaar wel met de ogen open; yes.

0
44 A+++energiebewust

@43 Je hebt gelijk, Noord-Korea is een heel vriendelijk land en Kim Jung-Oen een prima kerel:
https://www.google.nl/search?q=north+korean+death+camp&ie=utf-8&oe=utf-8&client=firefox-b&gfe_rd=cr&ei=_0rxWNKFGq3A8gf3g5vYBA

http://www.dailystar.co.uk/news/latest-news/514237/North-Korea-camps-concentration-death-Auschwitz

Ronduit belachelijk dat iedereen dat vriendelijke staatje als boeman ziet.

0
45 tripomatic

De V.S. is simpelweg de koude oorlog met Rusland en China weer vol in gang aan het zetten en is bezig met proxy oorlogen in Oekraïne en Syrië en wellicht ook zodadelijk Noord-Korea net zoals de Koreanse oorlog een proxy orrlog was tussen het Westen en Rusland/China:

https://nl.wikipedia.org/wiki/Koreaanse_Oorlog

Waarom is dit soort geo(machts)politiek toch zo moelijk te bevatten voor sommige mensen. Kijk naar de geschiedenis en zie de overeenkomsten. Het is een herhaling van zetten op het wereldlijke schaakbord.

2
46 Ron

@46 "De V.S. is simpelweg de koude oorlog met Rusland en China weer vol in gang aan het zetten"

Ik moet eerlijk toegeven dat de wereld tijdens de Koude Oorlog wel lekker overzichtelijk was. Het was Oost tegen West. Sinds de val van de Muur en het IJzeren Gordijn is de machtsbalans in de wereld (hopeloos) verstoord.

0
47 tripomatic

@45 Ik heb het hier niet over interne politiek, ik geloof best dat het daarbinnen ook niet helemaal jovel is. Maar dat is het in vele landen niet waar de V.S. zich verder niet druk om maakt, omdat dat daar geen geopolitieke belangen liggen.

En de V.S. zelf heeft trouwens ook een soortgelijk kamp. Wel jammer dat je die er dan niet ook gelijk bij vermeldt:

https://en.wikipedia.org/wiki/Guantanamo_Bay_detention_camp

1
48 Ron

@48 Guantanomo is dan wel weer het favoriete stiefkindje van de Republikeinen. Als het niet aan hen lag had Obama die tent al lang dicht geflikkerd. Maar ik ben het met je eens, da's ook geen prettig oord.

0
49 tripomatic

@39 "Is er meer aan de hand dan enkel her en der wat brandpunten
en gevechtsdreiging?"

Ongetwijfeld; maar als de "natuur" zelf "ingrijpt", dan is dat d.m.v. epidemieen en natuurrampen, (al dan niet veroorzaakt door menselijk ingrijpen in de vorm van ontbossing, overbevissing, eenzijdige landbouw (palmolie b.v.) en verstoring van ieder ecologisch evenwicht).
Niet door oorlogen.

0
50 Mappie

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Rooibos
Geschokte reacties op dreigende uitspraken Baudet: 'Intens treurig'

Vond de opmerking van Baudet of Klaver even zn broek wilde laten zakken, om te checken of tie wel echt een jongetje is, wel OK.Die Yasser Kl...

3 minuten geleden geplaatst door Rooibos

spookrijder
Geschokte reacties op dreigende uitspraken Baudet: 'Intens treurig'

Allahmaal weer 'geschokt', de sukkels....

4 minuten geleden geplaatst door spookrijder

spookrijder
Geschokte reacties op dreigende uitspraken Baudet: 'Intens treurig'

Fascist Klaver en niet te vergeten neonazi Paternotte deden gewoon Huilie Huilie. Stelletje weke bruinhemden, Het enige foute aan Baudet in deze...

6 minuten geleden geplaatst door spookrijder

DikkeTor
Offtopic

Ik ben een Neuropaat XD Ik doe iets met hersens lol XD"Een neuropaat heeft te maken met zenuwschade of neurologische aandoeningen."Ook g...

14 minuten geleden geplaatst door DikkeTor

Rooibos
Geschokte reacties op dreigende uitspraken Baudet: 'Intens treurig'

@58 Altijd hetzelfde met die linkse knulletjes, dreigen met ... ja met wat eigenlijk....ooh ja de CANCEL cultuur....... zo zielig..... t...

14 minuten geleden geplaatst door Rooibos

Rooibos
Muziekdraadje

https://www.youtube.com/watch?v=3XcKN0XbCbU...

19 minuten geleden geplaatst door Rooibos

Tussenderegels
Tsjechië ontmantelt Russisch desinformatienetwerk, dat ook op België mikte

@2 Van de "onafhankelijke nieuwsgaring", ofwel de Kremlinkoerier. ...

20 minuten geleden geplaatst door Tussenderegels

Rooibos
Muziekdraadje

Donna Summer "State of Independence" (1982)https://www.youtube.com/watch?v=cPlNrP9B2Zs...

20 minuten geleden geplaatst door Rooibos

Bop
Geschokte reacties op dreigende uitspraken Baudet: 'Intens treurig'

@57 Pas op jij....

20 minuten geleden geplaatst door Bop

Rooibos
Geschokte reacties op dreigende uitspraken Baudet: 'Intens treurig'

@56 Nou nou wat zijn we weer grof. Heb je weer hoofdpijn ?...

22 minuten geleden geplaatst door Rooibos

NK. App
Kissa Sins SexWyylseBrielle ValentineSexstudy GroupNaked Latina TeenagersCurvy Asain PornSexy Naked MommyPorn FreeVideo Sexo Amador BrShantel Vansanten NudrTalia Sati NudePorn HubieraCannibal SexDesenhar SexoDesi Masala Sex VideosGreg PornSweet DpBangla Full Adult MovieRosamund Pike In The NudeMimirogers NudeEssieofficialAsian SexgayXxx Mumbai VideoSexmax XxxSex Marathi MovieSexx MuslimCartoons Porn LesbianLesbianteacher PornVivid WhitHorny MenMarwadi XnxLori Bauer PornLesbian Porn MoviAlexandra Daddario TitiesWww Xxx 89Soniya Singh HotPorn With SaliJenaveve Jolie PornWaiter XxxJisel LynnBendover CameltoeCharma KellyTiktoker On Porn HubHomemmade FleshlightZoe Moore NudeRiley JennerX Blue Film HindiSuperchat Live WebcamNude Japanese WifeXnxxbigassHot Indian Saree PornBrcc JillSpank Bang.Hd Naked Video초대남Hindi Nude Sex VideoMia MalBen 10 Xxx ComSetp Mother PornBleach HentiSweetiefox PornBangbrozStep Moom XxxSabse Gandi VideoMen In The NudeJake Steed PornhubSexmodelPantyjoiBig Hero 6 Aunt Cass PornReddit SpankbangMyfreecams.comnRuke 34Fa Mily PornLena The Plug Jason Scene DownloadPorn Hub VidsXhamster Niks IndianXnxx Sexi VideoFai PornChinese Lesbian SexUncut Penis SexMom Daughter SquirtNxnx IndianJustaminx RedditSexvdyoSaeko MataushitaRadbg TorrentPenes Negrosпорно фотоSexstoryhindiHandjobgirlsXxx Video Bro And SisterTeen Fuck HdMelody Marks BlackDevarbhabisexSimone Asmr PornDeflowered PornRule34 ComicXxxpornogafiaHot Blone PornPetticoat SexAnel PornCharlotte_99xxPorn Videos XTop Hot PornGianna MichalesServiponoMelhores Filme Pornô BrasileiroPornô NinfomaníacaIwantu ApkXnx.xxxHd Muslim Sex VideoPorn Desi Hd VideoPriya GamareAnal ScatingFree EroticmoviesJessy JeyDave Franco NudeFlexible PussiesMallu Desi Sex VideosInternet.chicksLesebian Porn VideosOdisha Sex Video ComSaleemarrm1 PornFirst Time SuhagratPornhinXxx Com RapBoys Playing With BoobsWww Xxx KissWhite Porn HdIndian Local Xxx VideoKelsi Monroe HdSex WebsiteUnstable-diffusionMaliah BlakeJason Luv LenatheplugPorn 2020Vibrator PornMallika Sherawat SexIndia Porn MeGame Porn AnimePelículas PornoAfrica SexxxShoujo Kyouiku ReHeather Beck NudeWoman Bent Over NudeXxxcoVintageanalYuna TsukinoSleep XnxLactancy Porn