Agenten in zaak-Henriquez in beroep tegen straf korpsleiding (nos.nl)


De korpsleiding wil twee agenten op staande voet ontslaan als ze binnen een jaar weer in gaan de fout. ...

door Havermout in Overig  ·  31 Reacties

  • 0
  • 285x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Die Henriquez ging zelf vies in de fout. Kijk, ik neem het niet altijd zo op voor de Politie. Mensen die wel eens wat van mij lezen, weten dat. Maar wat waar is, is waar. Als die Henriquez zich normaal gedragen had, had ie nog geleefd. En kijk, die kant hoor je nooit.

Ik wil best Politie bashen, maar dan moet daar wel reden voor zijn. En die is er in deze zaak dus niet. Hier heeft de Politie, gegeven de omstandigheden niet fout gehandeld. Klaar.

7
1 Flipper

Ze willen waarschijnlijk een lintje of andere onderscheiding voor hun dubieuze optreden,..

Niet te geloven wat een volk!

6
2 iedereen heeft recht op mijn mening

@2 Ik denk dat deze agenten niet zitten te wachten op een lintje..... Zij willen gewoon gerechtigheid...

3
3 LoydMorris

@3 @MoydLorris

Dat willen de meeste gedetineerden in de gevangenis ook

6
4 iedereen heeft recht op mijn mening

"weer in de fout gaan"!?
Wat hebben ze fout gedaan dan?

4
5 Dzzz

@4 Daarom zitten ze daar ook. Snap dan ook niet waarom gedetineerden overwegend van die klaagmanstrahuizens zijn. Die enkeling die er echt niets te zoeken heeft noemen we 'speld'. Oh nee, 'spelt'.

1
6 Dzzz

Dat ze geen hulp hebben gehaald en geboden is wel duidelijk als je zag hoe ze hem (bijna) levenloos in de bus tilde.
Of ze te veel geweld gebruikt hebben kan ik niet over oordelen want zonder geweld hadden ze hem niet kunnen overmeesteren omdat hij zich verzette. (er is ook een rapport dat hij een hartaanval heeft gehad, waardoor een leek als ik nooit kan zeggen of het wel of niet te veel geweld was)

Ik geef ze dus wel een kans in het hoger beroep omdat ik de politiechef ook niet zie als een arts die kan beoordelen of er te veel geweld is gebruikt (ik weet niet of de politiechef nog vlak na het gebeuren een uitspraak heeft gedaan of ze het verkeerd hebben gedaan of juist goed, bij een hoger beroep wordt dat meegenomen)

Voor de familie en vrienden van Henriquez is het natuurlijk heel erg zij hebben een gezonde kennis of familielid zien heengaan om niets en ik begrijp goed dat hun hopen op een veel zwaardere straf.

1
7 TheoTheo

@7 Gezond is betrekkelijk. Lichamelijk... misschien wel. Maar geestelijk was' ie duidelijk niet gezond.

5
8 Dzzz

@8 Serieus? Hij was bezopen en pakte zn pik beet en zei "híer is m'n wapen " tja, als dat een teken is van geestelijk niet gezond zijn, dan is half Nederland mentaal niet in orde

7
9 foshizzle

@1
Dus volgens u heeft Henriquez eigen schuld aan zijn dood wegens niet normaal gedrag ?
Leg eens uit wat het optreden van de politie (met als uitkomst een dode Henriquez) rechtvaardigt.

6
10 Olivia

In deze tijd van terrorisme en aanslagen moet je niet gaan roepen dat je gewapend bent, nooit doen!! Wat hij dan gedacht dat de politie dan weg zou lopen?

2
11 wijs

@1 heb jij de beelden wel gezien die hier op nieuwskoerier ook langs zijn gekomen toen het net was gebeurt?
Met 5 man moesten ze hem in bedwang houden (hier is niet veel mis mee maar het was met de nekklem en deze is na die dag erg in opspraak gekomen en het was ook al bekend dat deze gevaarlijk was) daarna hebben 2 polities hem in een busje gesleept toen hij niet meer tegenstribbelde en dit waarschijnlijk door een hardaanval of door de nekklem wat de familie denkt, ze hebben hem verder niet verzorgt of ambulance voor hem geregeld (er is een goede kans dat hij bij medische hulp dit overleeft had)

4
12 TheoTheo

@9 Dan is half Nederland mentaal inderdaad niet in orde.
Zeker als je dan ook 'verzet' als beste optie ziet... Darwin had het niet beter kunnen illustreren.

4
13 Dzzz

@10 Als je in een grote mensenmassa tegen een agent zegt dat je gewapend bent en je daarna bij de arrestatie je heel erg verzet dan vraag je ZELF om keihard aangepakt te worden. Daarnaast is het nog steeds niet wat nou de doodsoorzaak is.

4
14 Rare Rakker

@14 Zeg niet dat het een slimme actie was van 'm , maar was redelijk duidelijk dat ie gewoon zn pik ermee bedoelde

8
15 foshizzle

@15 Als ik op een festival ben en zo'n idioot roept idiote zaken als dat kan ik alleen maar hopen dat'ie zo snel en zo hard mogelijk wordt afgevoerd. Heb het wel gehad met infantiele amoeben in de samenleving.

1
16 Dzzz

@15 En je vergeet voor het gemak zijn forse verzet waardoor de politie hard op moest treden? Je kijkt wel erg selectief naar het voorval..... :S En ook dat van zijn pik is nog maar de vraag of dat wel zo duidelijk was...

2
17 Rare Rakker

@17 Rare Rukker

Volgens getuigen die erbij waren was het heel duidelijk wat Henriquez bedoelde en was het nog duidelijker dat de betrokken agenten hem een ''lesje'' wilden leren wat volledig uit de hand liep weten we inmiddels,.. Ik zie nog de beelden voor me dat ze de stervende man een ME busje in wilden slepen,.. De tranen springen in je ogen als je de beelden weer ziet,..

5
18 iedereen heeft recht op mijn mening

@14
Bewapend wijzende naar zijn kruis . De politie had er voor kunnen kiezen henriquez te sommeren door te lopen .
Als iemand een ondeskundige nekklem aanzet wordt de luchtpijp gelijk dichtgeknepen waardoor je geen lucht meer krijgt , probeer dan maar eens rustig te blijven liggen . Als iemand een ondeskundige nekklem aanzet die eveneens de grote slachtaderen in je nek afsluit krijg je na 10 seconden hartfalen met hartstilstand tot gevolg .

5
19 Olivia

@19 Die randaap had er ook voor kunnen kiezen zich te gedragen. Dan was er helemaal niets aan het handje geweest. Niet wijzen naar de politie. Zeker niet als zo'n debiel zich ook nog heftig verzet. Het is gewoon 'zelfmoord door politie'. Hij ging voor de Darwin-Award en heeft gewonnen.

3
20 Dzzz

@10 en @12 Hij zou iets geroepen hebben naar de agenten. Dat is al niet netjes ! Jawel !!!
Toen de agenten hem daarop aan wilden houden, verzette hij zich hevig. En daarom sprongen ze toen op hem af.
Als ie zich alleen al maar niet verzet had, bij aanhouding, was het al heel anders gelopen.
Maar ja, die waarheid zal wel weer niet geaccepteerd worden, ben ik bang voor.

1
21 Flipper

@20
Uw racistische benaming richting Hendriquez getuige van vooroordelen , kan hierdoor uw reactie niet serieus nemen omdat u daardoor bij voorbaat partijdig bent richting de politie .

5
22 Olivia

@22 Ik heb inderdaad vooroordelen jegens dat soort volk. Dat ligt echter anders dan dat jij denkt. "Randaap" is een door mij algemeen gebruikt woord voor mensen die erg stupide gedrag vertonen. Je reactie dat het racistisch zou zijn getuigd juist van een echte racist. Apen en zwarten zijn voor mij namelijk geen synoniem, voor jou blijkbaar wel.

1
23 Dzzz

@21
Het kan toch niet zo zijn dat als je iets roept naar agenten wat niet zo netjes is zoals u zegt je dit moet bekopen met de dood ??? Moeten agenten iemand aanhouden door middel van een nekklem om een uitspraak als "hier is mijn geweer ( of pistool ) wijzend naar zijn kruis "

Werd hij eerst aangehouden ? of werd hij gelijk neergelegd door vijf agenten waarop ene die ongelukkige nekklem toepaste ? dat gegeven wil ik wel weten .

4
24 Olivia

@23
En onder wat voor soort volk plaatst u dat volk dat u er vooroordelen aan hebt ?

3
25 Olivia

@24 Dat ben ik op zich met u eens. Dat zou idd. te gek voor woorden zijn. Maar het was dus ook nooit de bedoeling van die agenten om hem te doden. Dat was helaas, jawel: met de klemtoon op: Helaas..., helaas een uitvloeisel van zijn hevige verzet. Je kunt het gewoon niet anders zien.

0
26 Flipper

@25 Te dom om te begrijpen wanneer ze voor de winst gaan bij de jaarlijkse Darwin-Awards. Ik heb geen geduld met amoeben die het 'grappig' vinden om de festival-ervaring van andere mensen te vergallen door stupide, 'stoer' Neanderthaler-gedrag.

1
27 Dzzz

@24 Je moet dus maar alles moeten kunnen en mogen zeggen en als de politie je toch aanhoudt en je verzet je erg hevig, dan moet de politie je maar laten gaan.... :S Vreemde wereld leef jij in! En nogmaals, het is nog niet duidelijk of hij überhaupt wel door politie geweld ok het leven is gekomen! Maar in jouw ogen is de politie per definitie al fout....

2
28 Rare Rakker

@28 .
Met zo'n nek klem ja want een smeris die niet regelmatig naar de schietcursus en het goed doet mag ook geen wapen meer dragen.

2
29 eigenmening

Ben eveneens met u eens dat het niet de bedoeling was van de agenten de arrestant te doden , neemt niet weg dat de agenten zich bij deze arrestatie zich niet aan het protocol ( regels) gehouden hebben die verplicht zijn binnen de politie .
je mag van de politie verwachten dat ze inschattingsvermogen hebben dat een situatie of uitspraak (van een stom dronken persoon ) mogelijk gevaarlijk kan zijn waardoor ingrijpen gerechtvaardigd zou zijn .
In deze zaak Hendriquez vind ik dat de politie hun boekje ver te buiten zijn gegaan , ze hebben zich niet aan het politieprotocol gehouden hoe iemand te arresteren , Verder verzuimt een ambulance te bellen voor de arrestant wat levensreddend zou kunnen zijn geweest .
Ik ben dan ook zeer benieuwd naar de rechtszaak die gaat komen .
@28
De politie zelf zegt dat de agenten fout gehandeld hebben , gelooft u de politie niet ?
Meer hoef ik daar niet aan toe te voegen !

1
30 Olivia

@28 Rare Rukker

Ik wil wel zien hoe u reageert wanneer iemand van achter plots uw keel dicht knijpt,.. Ik weet wel zeker dat u precies hetzelfde gereageerd had,.. Je verzet je namelijk van nature wanneer je geen lucht meer krijgt,..

1
31 iedereen heeft recht op mijn mening

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
greenpollo
De zoons van Miranda maken er thuis een bende van: 'Ik ontplof dagelijks'

@2Echt slaan kan natuurlijk niet nee Maar een ouderwetse schop onder de kont is niks mis mee. Ik ben er iig niks minder van geworden en leef...

2 minuten geleden geplaatst door greenpollo

greenpollo
“Kaboel in Parijs”: rellen van Afghanen veroorzaken veel verontwaardiging in Frankrijk

@65Klopt, alleen de vrouwen meestal niet.....

9 minuten geleden geplaatst door greenpollo

Wedergeboren
​russians Show "ingenious" Solution Against Ukrainian FPV-Drones | Defense Express

Google TRANSlate: https://en-defence--ua-com.translate.goog/news/russians_show_ingenious_solution_against_ukrainian_fpv_drones-10278.html?_x_tr_...

11 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

LoydMorris
‘Uitleveringsproces van Quincy Promes in Dubai volgende week van start’

Doe vooral lekker rustig aan. . . ...

17 minuten geleden geplaatst door LoydMorris

Zie Hier
Sissen en nafluiten moet afgelopen zijn: gemeente Alkmaar start nieuwe campagne

Tja je kunt de middelkeeuwen wel hierheen halen maar dan duurt het nog een aantal eeuwen voor ze enige beschaving krijgen!...

21 minuten geleden geplaatst door Zie Hier

Zie Hier
Ook Jack van Gelder boos op Frans Timmermans om Wilders-uitspraak

Ach eigenlijk kun je dat soort uitspraken van die extremistenclub wel verwachten!...

23 minuten geleden geplaatst door Zie Hier

Wedergeboren
Russian Deputy Defense Minister Detained On Suspicion Of Corruption

Google TRANSlate: https://www-rferl-org.translate.goog/a/russia-military-ivanov-bribery-arrest/32917822.html?_x_tr_sl=auto&_x_tr_tl=nl&_x_tr_hl=...

23 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

Strongoli
Kamer wil af van wet die wijziging geslacht in paspoort simpeler moest maken

@34Ach dat hele gendergedoe is iets wat tussen de oren zit en niets met uiterlijk te maken heeft. Je bent qua uiterlijk òf als vrouw òf als ...

23 minuten geleden geplaatst door Strongoli

baba jaga
De zoons van Miranda maken er thuis een bende van: 'Ik ontplof dagelijks'

@9 Dankje voor het advies, ik denk helaas dat dat niet meer zal helpen.Of haar moeder moet alsnog opvoeden met terug werkende kracht zij is ...

24 minuten geleden geplaatst door baba jaga

Defcte burger
Nieuw azc leidt tot ernstige bedreigingen politici: ‘Er lag een plastic pistool op mijn motorkap’

@2 Gewone burgers dreigen niet met geweld , die zetten de tering naar de nering en trekken desnoods de broekriem nog even aan. ...

1 uur geleden geplaatst door Defcte burger

NK. App
Sleeping Blow JobJap Lesbian StraponAv女优Manga Origine XBate Papo BuzzPicsxxxBigboob PictAnus PornMarcela Latin BabePron Tv ComReincarnation Colosseum HentaiHollywood Sex PornOldxschoolSexy ViodusIncest FilmLenatheplug AnalBella Bumzy PornMasgas XxxChinese Shemale PornPregnant Sex PornMadhuri Ka Sexy VideoTentacle Locker PornAndroid 18 XxxXmxx C9mLive Nude CamLiith CavaliereRidarHindi Blue Film Video MeinNicole Aniston LatestTransgendet PornDo It For State PornMature Leabians PornBf Full Hd MayFaxx MeaningCosplay NsfwHenrai FrTamil Bhabhi XxxBengali Video XxxxBlue Film JungleBroke AmatuerPornografia IncestosFlingisterDania DanilesRiding DildoeSofiemuddBigdickbitch ComFlora Saini PornSkylar PornhubBhojpuri Sexy XxxVannah Sterling PornBlack Porn AdultsHazing Lesbian PornEmma Wattson PornHairy Bushy PornNicki Minaj Fake PornEmilybloomAsiatique PornUkadultzoneBullbangAlyson Hannigan BudeMysore Mallige PornMariska XnxxPornografia LegendadoPorn Video BerazzersHot XexSis Bro XnxxxSexiest Nude RedheadsDesixchickIndian Girl Xxx Video ComSexy Randi Ki ChudaiTamil Wife Porn VideosBrandie Love MilfR NormalnudesAv.nyuu.infoBabyashlee PornCrying XxxIndore SexSexhdxxForced Strip VideosSexy Indian SuhagratFirsttimepornRoxy Reynolds XxxMotherless Porn SiteOnly Fans LookupJulie MichaelsX MasterPornofilm SJennifer JolieSteo Mom PornPron Hd Video DownloadIndianfuckvideoCj Miles OnlyfansBf Video Sexy FullBridgette B CuckoldMyhentaicomicsBrasil PornoXxx LisbeanMichelle Rodriguez HotBengali Bhabi Xxx VideoFime De Sexo AmadorCamera Hot Ao VivoStepmom PirnTokyolynnLadkon Ki BfProperty Sex VideosExxxtra Small PornSleeping Sex VideoArchie Choi PornIlha D PrazerBethany BenzKat Wonders PussyPornocaTransfixed PornIndian Xxx ImageIndian Gurl NudesHentia BestPorn Games DownloadedSkip The GammesAmateursexeKatie FeyGay Guy PornScarlett Johnasen NakedSkipthegames South JerseyShemale DeepthroatSouth Africa Sexy BfTubezaurAngel Priya XxxLickingdickRichard MannpornSquirt GamesGardavoir PornPorn CategpriesHamterxSocaaeirasYouraubsome NudeBrazzer Free VideoKiara Advani Web SeriesHelena Price BbcPlaying With My BoobsMom CuckoldHentaicafeDesi Office Sex VideosThe Succubus With Rae Lil BlackDeepthroat WueenSex In MalluErotic TvFree Bdsm PornBrazzers AirportMachine SquirtPorn Hamster Free