Direct naar artikelinhoud
Raketaanval Syrië

Trump "at mooiste stuk chocoladetaart ooit" terwijl hij raketten afvuurde "op Irak"

President Trump, te gast in een programma van zender FOX.

President Trump was net het "prachtigste stuk chocoladetaart ooit" aan het eten toen hij zijn Chinese evenknie op de hoogte bracht van de Amerikaanse raketaanval op Syrië. Die opmerkelijke uitspraak deed hij in een interview met zender FOX, waarin hij ook nog een flater beging en Irak met Syrië verwarde.

FOX-journaliste Maria Bartiromo wilde graag weten wanneer Trump precies tot actie overging. Hij zat toen immers in zijn resort Mar-a-Lago te tafelen met de Chinese president Xi Jinping. "Je hebt geen idee hoeveel mensen dit willen weten. Ik heb zoveel speculatie gezien en gelezen de laatste dagen", zei de president. "Maar omdat jij altijd zo vriendelijk voor me bent geweest, zal ik het je vertellen."

"We zaten aan tafel en aten het mooiste stuk chocoladecake dat je ooit hebt gezien. President Xi genoot ervan", stak Trump van wal. "Ik kreeg de boodschap van mijn generaals dat de schepen klaar waren. 'Wat doet u?' We beslisten ervoor te gaan. De raketten waren onderweg en toen zei ik: 'Meneer president, ik moet u wat uitleggen. We hebben net 59 raketten afgevuurd op Irak'." Euh, u bedoelt Syrië, vroeg de journaliste. "Ja, Syrië."

Lees verder onder het videofragment.

Twitter bericht wordt geladen...

Tijdens het opmerkelijke stukje televisie prees Trump nog dat alle 59 raketten hun doel hebben geraakt. "Ongelooflijk, vanop honderden kilometers afstand. Onze technologie en ons materiaal zijn beter dan eender welk land. Maal vijf", benadrukte Trump. "Niemand komt zelfs in onze buurt."

En hoe reageerde de Chinese president op zijn mededeling? "Hij wachtte tien seconden en vroeg het me opnieuw uit te leggen. Ik dacht dat dat een slecht teken was, maar hij vond het oké iemand te bombarderen die zo brutaal is om gas te gebruiken op jonge kinderen en baby's. Hij ging ermee akkoord."