En de sexy Groningse boerin van 2017 is...

Elsje
Elsje © Eline Bon/De Boerinnen Kalender
Net als voorgaande jaren prijkt ook dit keer een boerin uit Groningen op de Boerinnenkalender. De Groningse Elsje poseert tegen een tractor aan.
Spannend en leuk

'Groningse boerinnen zijn niet zo lomp als mensen denken', zegt de 29-jarige Elsje in haar motivatievideo naar de redactie van de Boerinnenkalender. 'Het lijkt me spannend en leuk om de verborgen schatten van het platteland te laten zien.'

Agrarische link

De redactie kreeg 240 aanmeldingen binnen. Een recordaantal. 'We hebben dat eerst teruggebracht naar vijftig en daarna naar dertig. Elsje viel positief op door haar motivatie. We hebben goed gekeken naar de agrarische link', zegt Stef Bloo van de Boerinnenkalender.
Elsje is behalve boerin ook fanatiek amazone. De Groningse heeft bovendien bijna acht jaar een relatie met een boer. 'Niet getrouwd, maar wat niet is kan nog komen.'

Één Groningse

Uiteindelijk haalden vijftien boerinnen de kalender. Daarbij is het niet zo dat elke provincie gegarandeerd aan bod komt. 'Er staat één Groningse in', zegt Bloo. Zuid-Holland, Zeeland en Flevoland schitteren door afwezigheid in deze zesde editie.