Waarom iedereen boek undercover-moslim Zeegers moet lezen (elsevier.nl)


Elsevier is a global information analytics company that helps institutions and professionals progress science, advance healthcare and improve performance ...

door Febee in Overig  ·  37 Reacties

  • 11
  • 762x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Onze overheid, ziende blind.

1
1 Positivo

@1 ook veel burgers ....die onze huidige overheid steunen

1
2 Katte_kop

En zo is het! Die ellendige islam verpest ons land.

2
3 schrootflint

* Verwijderd door de redactie *

4 hk-sr

Doet mij denken aan de schrijver Günther Wallraff, die ook undercover ging. Maar dit was nog in de tijd, dat we het "zielig" vonden, hoe allochtonen door westerlingen behandeld werden..
Er is sinds die tijd veel veranderd, mede ook door de opstelling van de allochtonen zelf.
Goed, dat er nu in deze roerige tijden, aandacht wordt geschonken, aan de andere kant van deze probleem-groepen.
Het Is tekenend, dat dit weer van een onderzoeker moet komen, omdat de huidige politici blijven wegkijken van de probleem-wijken.

0
5 Dieke

Citaat uit artikel

In Transvaal in Den Haag, dook Zeegers drie jaar onder bij moslims. Het bleek een ondoordringbare wijk voor niet-moslims. Daarom besloot hij om zich voor te doen als een bekeerling. Niet zonder risico, want op hem is de sharia van toepassing. Dat betekent dat een afvallige mag worden gedood. Hij was in zijn undercover-wereld zo succesvol dat hij door de AIVD werd ontdekt. De inlichtingendienst verzocht hem om voor de dienst als spion te gaan werken. Dat weigerde hij. Terecht. Een onderzoeker is geen verklikker.

0
6 Moskowfiets

Maarten Zeegers
Foto www.marcobakker.com Afshin Ellian
Waarom iedereen boek undercover-moslim Zeegers moet lezen

Afshin Ellian vindt dat iedereen Maarten Zeegers’ Ik was een van hen. Drie jaar undercover onder moslims moet lezen. Een uitstekende observatie over een stukje nieuw Nederland, want Zeegers’ onderzoek geeft meer inzicht dan alle overheidsrapporten bij elkaar.

Hij studeerde tweeënhalf jaar islamitisch recht aan de universiteit van Damascus. Plotseling brak ook daar, in 2011, de Arabische storm uit. Het begon met vreedzame demonstraties, maar mondde uit in een ware revolutie die, ook in veel andere Arabische landen, door de islamisten werd overgenomen.

Tijdens de revolutiedagen werd Maarten Zeegers verliefd op een Syrisch meisje. In die periode schreef hij reportages uit Syrië voor NRC-Handelsblad totdat hij in 2011 werd gearresteerd en het land uitgezet. Via een omweg kwam hij uiteindelijk met zijn Syrische geliefde naar Nederland.

In Nederland ontdekt hij de parallelle samenlevingen. Om ze te begrijpen, besluit hij om undercover te gaan werken. In zijn eigen Nederland. Op het eerste gezicht is het een actie die men verwacht in een despotisch land. Het resultaat mag er zijn: het magnifieke boek Ik was een van hen. Drie jaar undercover onder moslims. Daarin wordt op een onthutsende manier verslag gedaan van een parallelle gemeenschap in Den Haag. Het is nu precies één jaar geleden dat zijn boek verscheen.

Lees dit interview dat Nikki Sterkenburg had met Zeegers: ‘Ineens werd IS aangemoedigd’ik-was-een-van-hen
Ondoordringbare wijk

In Transvaal in Den Haag, dook Zeegers drie jaar onder bij moslims. Het bleek een ondoordringbare wijk voor niet-moslims. Daarom besloot hij om zich voor te doen als een bekeerling. Niet zonder risico, want op hem is de sharia van toepassing. Dat betekent dat een afvallige mag worden gedood. Hij was in zijn undercover-wereld zo succesvol dat hij door de AIVD werd ontdekt. De inlichtingendienst verzocht hem om voor de dienst als spion te gaan werken. Dat weigerde hij. Terecht. Een onderzoeker is geen verklikker.

Zeegers verinnerlijkte met succes de islamitische traditie in een islamitische omgeving in Den Haag. Zijn Sarah, een seculiere Syrische, droeg aanvankelijk geen hoofddoek. Dat leverde bij Zeegers een bijzonder inzicht op. ‘Langzaam begin ik te snappen hoe het werkt. Ik schaam me al kapot als ik met Sarah in de Albert Heijn sta, en hoop dan vurig dat ik geen broeder tegen het lijf loop. Hoe moeten moslims zich wel niet voelen wanneer ze met hun ongesluierde vrouw op bezoek gaan bij hun eigen familie.’

De bekering van een westerling tot de islam bewijst de superioriteit van de islam. Hij woonde een bekeringsceremonie bij waar hij de gelukzalige blik in de ogen van de aanwezigen zag. Bijna alle belangrijke fundamentalistische stromingen zijn in Transvaal actief: de Turkse fundamentalisten van Milli Görüş, Gülen, Nusri de Moslimbroederschap, de salafisten, en zelfs sjiitische fundamentalisten. Ze hebben hun eigen gebedshuizen en culturele verenigingen. Zodoende kunnen ze zich in de gemeenschap verspreiden. Tijdens de ramadan worden moskeeën ook in Transvaal drukbezocht en op straat ‘drinkt vrijwel niemand nog’. Zo kan men daar een shariaregime invoeren. Gelukkig zijn al die groepen elkaars concurrenten. Van eensgezindheid is nog geen sprake.
In Nederland kan alles

Met zijn donkerblauwe djellaba bezocht hij jihadi’s en de aanhangers van de Libanese terreurorganisatie Hezbollah: ‘Wanneer ik opkijk, schrik ik. De arts is een bestuurslid van de Hicret-moskee van Hezbollah.’ Dat horen we niet van de overheid. Iedereen zwijgt hierover. Waar Hezbollah is, is immers ook de Iraanse Revolutionaire Garde. Natuurlijk mogen zij ook hun aandeel hebben in een kleurrijke wijk. Je weet maar nooit, misschien gaat de gemeente ooit met Hezbollah samenwerken om agressieve salafisten aan te pakken. In Nederland kan alles, lijkt het.

0
7 Moskowfiets

Ook de radicale soennitische organisatie Hizb ut-Tahrir is erg actief in Nederland. Zij organiseren huiskamerbijeenkomsten. Deze partij wordt in Duitsland en een aantal andere landen verboden. Maar in Nederland bezocht Zeegers hun bijeenkomsten waarin een spreker, of prediker of ronselaar uitlegt wat voor straf op het beledigen van de profeet Mohammed staat: de doodstraf – die door een islamitische staat ten uitvoer kan worden gebracht.

0
8 Moskowfiets

Ik MOET helemaal niks. Ik maak zelf wel uit, wat ik lezen wil.

22
9 sockknitter

Islam = Dood en Verderf !!

2
10 Bollieboos

Ach open deurenboek dat weet toch iedereen die zijn verstand nog heeft

1
11 charmeur

@9 In die context staat dat er ook niet slimpie !

1
12 Moskowfiets

Denk dat we geen idee hebben wat er zich allemaal afspeelt in Nederland..maar ik heb dat boek er niet voor nodig iig..

1
13 netcat

@10 Voorganger in de Anti Islam kerk ?...

9
14 21st Century Guy

@14 Pest pokken en narigheid is ook van toepassing. Zo vrolijk is dat volk niet, er mag niets, de sociale druk en controles zijn rabiaat en straf is het lot van de ongelovigen.. Heel gezellig allemaal

1
15 charmeur

Als het aan Pechthold en Klaver ligt komen er nog meer van dat tuig ons land binnnen.

2
16 Interessant

@11 we hebben Doortje, witte leeuwin en noch eennpaar potentiele lezers hier...

2
17 Merlinswit

Doortje zou zeggen: onzin, fake news van 1 persoon want maar 5% in NL is moslim etc.

1
18 Snuggles

Dat boek- en daarmee vergelijkbare zaken, dat willen we niet lezen in Politiek Correct Nederland. Begrijp nu eens hoe achterlijk deze Nederlandse bevolking is ?! De uitslag van 15 maart 2017, die sprak toch al boekdelen ?!

2
19 Flipper

Waar blijft Doortje eigenlijk ?

0
20 Nokidding

Het handelen van journalist Maarten Zeegers als 'undercovermoslim' is onethisch en schadelijk schreef André Harris (studeert Internationale Studies bij Campus Den Haag, Leiden Universiteit) vorig jaar:
http://www.volkskrant.nl/opinie/bedrog-van-zeegers-schaadt-de-integratie~a4290023/
Ik ben van mening, dat als een bepaalde gemeenschap erg gesloten is en een parallelle samenleving vormt, dat undercover gaan noodzakelijk is om een goede inkijk te hebben in de groep, omdat deze mensen vaak naar de buitenwereld toe zich anders voordoen!

0
21 Nieuwsgierig

Gelijk besteld.
€19,90 voor papieren versie (€9,90 voor e-book).
Let er wel op dat u niet het boek van de 1e vrouwelijke maffiabaas koopt met de titel "ik was een van hen".

0
22 beastyboy

@21 André Harris begrijpt er weinig van. De beste manier om een andere beschaving te begrijpen is door één van hen te worden. Zeker als die 'beschaving' vreemdelingen niet toelaat. Al die andere zogenaamde onderzoekers krijgen vredelievende reclamepraatje te horen. En het ergste is dat ze dat sprookje klakkeloos geloven. Uit elk undercover onderzoek blijkt steeds opnieuw dat achter de muren de sharia heerst.

0
23 Dune

Dit is een probleem in onze samenleving en ik wil niet zeggen dat alle moslims gesloten zijn en zich afkeren van het westen en wil helemaal niet een hele groep ervoor verantwoordelijk houden, maar de laatste tijd komen er steeds meer oproepen tot verbinding, maar verbinding moet dan wel van twee kanten komen! Er is zoveel tweespalt bij de verschillende stromingen in de islamitische wereld, dat een verbindende oplossing onoverbrugbaar lijkt te zijn!

0
24 Nieuwsgierig

In de wegkijkkrant NRC stond een half jaar geleden al een 3 pagina’s tellende samenvatting van dit boek.

Met ongeveer dezelfde strekking als de samenvatting die Ellian geeft (ik vind het best een goed artikel van Ellian, blijkbaar heeft hij het half jaar gebruikt om er over na te denken).

Het vervelende is dat ik haast nooit in Den Haag kom, Transvaal ken ik niet.

Ik ken wel andere probleemwijken vrij goed; Slotervaart, Kanaleneiland, dat soort wijken. Daar voel ik me gewoon thuis en vrij om te gaan en staan waar ik wil.

Waarmee ik geen lofzang op de situatie daar wil inzetten. Maar het hopeloze gevoel dat vaak uitgedragen wordt op dit soort draadjes dat deel ik niet.

0
25 provo

Wie "undercover gaat omdat hij een boek wil schrijven (lees geld verdienen) gaat bewust op zoek naar de controverse, en zal al het niet controversiële zoveel mogelijk ontlopen of negeren.
Controverse verkoopt immers...

Dus als je een boek wil schrijven over moslim extremisme, gaat bewust op zoek naar moslim extremisten, en negeert alles en iedereen die niet extremistisch is omdat die geen geld in het laatje brengt.
Een logisch mechanisme dat velen (soms bewust, maar meestal onbewust) over het hoofd zien bij dergelijke boeken...

9
26 Luythaegen

@23 +++ Klopt inderdaad en dat heeft ook het recente moskee-onderzoek in verschillende moskeeën in Duitsland laten zien, maar ook een undercover bezoek aan een Deense moskee en in Nederland. Dit zou gewoon vaker moeten gebeuren dan leggen ze de problemen bloot die er in die wereld spelen, zo kan je ze confronteren dat ze helemaal niet zo vredelievend bezig zijn en kunnen er juridische stappen ondernomen worden. Helaas doet onze regering er nauwelijks iets tegen en wordt het probleem alleen maar erger!

0
27 Nieuwsgierig

@19 "De uitslag van 15 maart 2017, die sprak toch al boekdelen"

Je bedoelt de enorme winst van Groen Links?

2
28 Kleikloet

Dus Maarten Zeegers is uit de kast gekomen en loopt nu bewust het risico dat hij een slachtoffer wordt van de sharia. En Afshin Ellian helpt hem daarbij..................... En ik moet dat geloven?

Maar hij was niet bereid om te spioneren voor de AIVD. Dat zou zijn werkzaamheden nog enige legitimiteit hebben gegeven. Ik vind dit een zeer vreemd verhaal.

0
29 manpower

@26 Wat is er op tegen om moslimextremisme in kaart te brengen? Hij is geen spion geworden en jammergenoeg kan er alleen maar over gelezen worden in plaats dat hier iets tegen wordt gedaan, omdat de gegevens ontbreken bij wie en waar het precies speelt. De moslims die tegen extremisme zijn, die worden hier ook op aangekeken en er is sterke controle in de gemeenschap en zij hebben hier dus veel last van en is tevens een oorzaak dat moslims over het algemeen niet geaccepteerd worden of goed integreren. De Nederlander weet niet met welke moslim hij te maken heeft want sommigen praten nogal eens met twee tongen!

0
30 Nieuwsgierig

@26 Alle religieuzen zijn gestoord , dus wat is je punt ?

2
31 charmeur

@29 "Maar hij was niet bereid om te spioneren"

Dat zegt hij. Maar is dat ook werkelijk zo? Als hij namen heeft doorgespeeld naar de AIVD dan mag hij dat natuurlijk niet verklappen.

0
32 Dune

@8 Ja dat was erg hoor. Dat zoveel mensen zo verblindt worden.

1
33 Flipper

@33 Sorry: moest een reactie op: @28 zijn.

1
34 Flipper

@33 Last van zure druiven? Het is overigens verblind, en niet verblindt.

0
35 Kleikloet

@30
"Wat is er op tegen om moslimextremisme in kaart te brengen?"

helemaal niets!
Maar ga dan niet doen alsof je een "onafhankelijk onderzoek" heb gedaan, als je bewust op zoek bent gegaan naar radicale elementen, zoals deze schrijver beweert.


"De moslims die tegen extremisme zijn, die worden hier ook op aangekeken"

Yep; en dat wordt alleen maar erger, als schrijvers gaan beweren een onafhankelijk onderzoek te hebben gedaan, terwijl ze bewust de radicalen hebben opgezocht en de normale bezoeker buiten beeld laten. Daarmee creëert de schrijver namelijk ten onrechte (en uit winstbejag) een vertekend beeld van de verhouding radicale- en normale moslims.

8
36 Luythaegen

@31
Beter dat jij dat zegt dan dat iemand het zegt die bij z'n volle verstand is.

8
37 Luythaegen

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Sarcoff
Mensen die aanstoot nemen aan ‘woke’, zijn de echte sneeuwvlokjes - Joop - BNNVARA

@61 Psychotische narcisten die overdreven veel aandacht eisen en helaas ook krijgen, word er geen aandacht aan geschonken bloed het snel dood, h...

1 uur geleden geplaatst door Sarcoff

eh
Mensen die aanstoot nemen aan ‘woke’, zijn de echte sneeuwvlokjes - Joop - BNNVARA

#62Ik had iets overgeslagen, religie zou je kunnen zien als een vorm van waanzin.Dan ga ik iets te snel, want er zijn ook mensen die er baat...

1 uur geleden geplaatst door eh

eh
Mensen die aanstoot nemen aan ‘woke’, zijn de echte sneeuwvlokjes - Joop - BNNVARA

Gekken met goede bedoelingen, daar moet je volgens mij uit de buurt van blijven.Één van de opvallende veranderingen de laatste tijd is dat...

2 uur geleden geplaatst door eh

Graaier1000
Muziekdraadje

@2912 Nighthawk,Mijn oprechte deelneming 😔https://youtu.be/BKiwbpRvh84?si=h5SzZXTCraZJxhie...

2 uur geleden geplaatst door Graaier1000

wildersfan
Mensen die aanstoot nemen aan ‘woke’, zijn de echte sneeuwvlokjes - Joop - BNNVARA

@60 Narcisten dus. Zou best kunnen....

2 uur geleden geplaatst door wildersfan

Sarcoff
Mensen die aanstoot nemen aan ‘woke’, zijn de echte sneeuwvlokjes - Joop - BNNVARA

Volgens mij zijn woke/deugmensen alleen begaan met het lot van zichzelf, en willen ze continu de aandacht op zichzelf richten en daarmee de aand...

2 uur geleden geplaatst door Sarcoff

Graaier1000
Muziekdraadje

Tommy Boyd & Boyce Hart - I Wonder What She's Doing Tonighthttps://youtu.be/lFT0Xd_Eec0?si=bEqwfiBd21NLgE56...

2 uur geleden geplaatst door Graaier1000

Graaier1000
'Rutte wil wil deel soevereiniteit opgeven voor EU-kapitaalmarkt'

Wat ook goed zou zijn is dat Rutte een toontje lager gaat zingen. Hij is alweer bijna een jaar over zijn graf heen aan het regeren. De laatste v...

2 uur geleden geplaatst door Graaier1000

DikkeTor
Mensen die aanstoot nemen aan ‘woke’, zijn de echte sneeuwvlokjes - Joop - BNNVARA

@51 Het woord Woke komt van Sylvana XD https://www.youtube.com/watch?v=m2zZMg7SNWA&pp=ygUTd29rZSBkZWJhdGUgU3lsdmFuYQ%3D%3D...

2 uur geleden geplaatst door DikkeTor

wildersfan
Poetin

Ik denk dat Rutte zich vergist in wie Poetin is....

2 uur geleden geplaatst door wildersfan

NK. App
Riley Mae PornNude Massage VideosNude Belly DancingOmegle SoundingLap Sitting Porn5278 CcSasha Luss NudeX XxxbfWomen's Wrestling PornPakistan Sex VedioPorn Video With SoundHindi Sex Video Com InUnhantaiInteraicial Pornسكس مبا شرFuck MomPilot SexBangla Choda Chudir GolpoPublic Money PornThick Chick PornAriana Marie FeetWwf XnxxHoty Mom PornPornxxx VidsXvideo MaaTsgangbangBleached Raw PornOrno GratisCreek BugilPornstar EgyptFree Sex GirlsFreebrazzers PornBedpagesLuckycrush.livePornmovies FreePorn SexpicsPorn Pics Of AsianHuge Dark TitsJayne Mansfield PornNude VaginaChina Sexy Full HdPantylessIndian Chudai Ki VideoEbony Scat PornFree Xxx APune SexAll About AnnaXhamster Porn DownloadShopilifter PornHookup Therapy Alex AdamsXxx BdsmSexrusiaCute Shemale PornCheery CoedTeannatrumpXnxx BrotherWww Marathi Sex StoryNepali Aunty Sex8muses.ckmSummerbrieleX Videos First TimeDesi Full Hd SexyCucks CummingCamcaps.ioXbidroEnormous BoobsDivya Sex PhotosTeenboysexMonroe RoseDeewilliams OnlyfansAnalridingIndian Girl FakingMidgets With Big PenisesCat3koreanJemontremesseinsSofia Richie NudeAika ZeroBest Step Mom PornChikni ChutSexi Blue VedioHorny BlondesXncc IndianPornhub 下载Xhamster StoriesOnlyfans PornographyBlog Do CornoMeana Wolf FullAva BlackedFapezaBaxters BlowieIafdManga With SexMegaonlyfansPublic Amateur PornSex Marathi PictureSudipa NudeSkinny Asian AnalBrenda Trindade LeakedThree Girls Sex VideoOld And Young Porn MoviesAmerican Hot XxxX Video DeshiGames.informares.comGoogle Bf VideoBig Tits PhilipinaFidio BokepSkokka BrJada Stevens AssMia Khalifa Sexy Bp VideoXx VdosSleeping Beauty FuckGranny Porn EbonyYouporn NGif CuckoldingNayantara MmsBrazzers Male Porn StarMassage Hidden VideosGag On FeetErrotic MassageFilme De Sexo Brasileiro GrátisChina Ki Bf FilmSister Blackmail PornPornointerditThick Mexican PornCumshots On BodiesBelle DelphinScreaming SexAshwitha S PornAuhneesh_nicoleJackie Love LeakedTeenager Porn GallerySasha SinSeven Mortal Sins AnimeBhad Bhabie Nude LeakCherokee Dass AndPornvideos Full LengthSwesish PornWww.las Petardas.comPornoamericanoTwerk Xnxx18 Plus Web SeriesBhabhi Hot Boobs PornFishting PornNudists TwinksPorna IndirmeLesbian Porn BustyRajasthan SexIndian Viral Video MmsTwitch NudeMaddison Ivy