De zorg verziekt ! (urubin.com)


Wij als burgers zijn er maar mooi ingerommeld, Het nieuwe zorgstelsel, het wordt goedkoper en kwalitatief beter. We zijn nu een aantal jaren verder en het gemor neemt toe. Dit nieuwe stelsel is helemaal niet zo geworden als beloofd. De regering heeft zijn oortjes laten hangen naar de VS waar zorg een elite product is. Obama heeft daar nu pas een verplicht zorgstelsel ingevoerd die de basale zaken dekt. Hierbij is gekeken naar het Nederlandsche model.. ...

door Kiki in Binnenland  ·  61 Reacties

  • 0
  • 924x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

 
Waarom altijd zo negatief over de farmaceuten? Waarom nooit eens een woord gewijd aan de homeopathie?

Farmaceutische middelen zijn getest en doen iets. Homeopathische middelen niet. Maar daar rep je niet over.

Farmaceutische middelen hebben een prijs, maar die prijs heeft een reden. Ook daar praat je nooit over.

Homeopathische middelen kosten niets, maar worden voor nog veeeeeel meer dan 1000 maal de kostprijs verkocht. En dan zijn ze niet getest en doen ze ook nog eens niets.

Richt je alsjeblieft op de grote misstand in plaats van op de kleine misstandjes.
 

0
51 Intellector

@26
Nee dat weet je niet, want je vergelijkt de werkelijkheid met een ideaal.
ik weet dat ik en mijn familieleden perfecte zorg krijgen in hele mooie ziekenhuizen. Dat was vroeger zeker anders en dat zal vast een prijskaartje hebben.

0
52 Realisme graag!

@28
Ja, maar heeft dat met de marktwerking te maken, of naar een zucht tot verambtelijking die in de zorg duidelijk aanwezig is?

Als ik bijvoorbeeld in een ziekenhuis kijk, dan schrijft de dokter iets op een papiertje en dan moet een mevrouw aan de balie dat uiteindelijk uitwerken. Vaak snapt ze het niet, en moet ze weer even terug naar de dokter.... ze houden elkaar lekker bezig!

In het bedrijfsleven zijn al die projectassistentes en secretaressen allang wegbezuinigd. Iedereen doet vrijwel al het werk zelf. Maar daar is de ambtenarij die we in de zorg zien nog lang niet aan toe!

0
53 Realisme graag!

@50
Ja dat kan allemaal wel, maar vanaf de overheid, via fonds tot stichting, er blijft altijd wel ergens geld aan de strijkstok hangen.
En eigenen voornamelijk de mensen die in de top werkzaam zijn zichzelf absurd grote sommen geld toe.
Zo gaat dat ook in de zorg, en daardoor verziekt de zorg.
Niet door de mensen die medicijnen gebruiken of die een behandeling voor kanker nodig hebben.
Dan noemen ze het geld wat aan de strijkstok blijft hangen salaris, of ze bedenken andere veelal Engelstalige termen zoals bijvoorbeeld overheadkosten.
Zo gaat dat ook in de zorg, en daardoor verziekt de zorg ook razendsnel.
Iedereen kan tegenwoordig een willekeurige stichting in de zorg beginnen.
En daarmee jaarlijks PGB's van o.a. zwakbegaafden, en dus geld van belastingbetalers, leegtrekken.
Wat niet in de vorm van zorg bij de PGB eigenaren terechtkomt.
Je hoeft er alleen maar administratieve werkzaamheden voor te verrichten, een smartphone hebben, een auto, en je zogenaamde cliënten een werkbriefje voor je app-uren te laten tekenen.
Dat kan ik niet zeggen van de farmaceuten, uitgezonderd dan dat ventje die dankzij het opkopen van een patent op een werkzame stof ineens pillen van 1.50 dollar ging verkopen voor 1000 dollar, omdat die er doorgaans gewoon voor uit komen dat zij de door hen gedane investeringen willen terugverdienen.En dat zij in de top als directeur hoge salarissen verdienen.
Zelfs onderaan de ladder verdien je nog niet eens zo heel erg slecht.
Dat heeft niets met goede voornemens te maken, maar meer met het verdienmodel(=je stopt ergens veel geld in als investering, en er komt meestal na 10 jaar nog veel meer geld uit als verdienste) wat zij als farmaceuten in de huidige economie volgen.

0
54 VBOH

@50 Er ging 8,6 miljoen euro naar 3.814 artsen. De best betaalde arts kreeg 127 duizend euro. De meeste artsen (2040) deden het afgelopen jaar maar één klus, koploper was een arts met 46 betaalde klussen in een jaar tijd.

Patiëntenverenigingen hebben chronisch te weinig geld en sommige nemen donaties aan van de farmaceutische bedrijven die medicijnen voor 'hun' ziekte op de markt brengen. Kunnen zulke clubs toch hun onafhankelijkheid bewaren?

Er ging 43 miljoen naar 1.129 zorgorganisaties. De best betaalde instelling kreeg 1,7 miljoen. De meeste instellingen (605) kregen maar een keer betaald, koploper was een zorginstelling met 148 betaalde diensten.

Farmabedrijven stellen dat ze per nieuw medicijn meer dan 1,3 miljard dollar (plm. € 1,1 mld) aan ontwikkelingskosten uitgeven, wat de woekerprijzen voor medicijnen rechtvaardigt. Kletskoek, blijkt uit een nieuw rapport. Uit berekeningen blijkt zelfs dat 90-95% van deze zogenaamde ontwikkelkosten in feite uit lucht bestaat. Wordt het niet tijd dat universiteiten en non-profit onderzoeksinstellingen medicijnonderzoek overnemen?

Quote Peter Gotzsche

Wat is er misgegaan?
‘Nadat de marketingmensen de farmasector overnamen, is het slechter geworden. Toen ik veertig jaar geleden zelf in de industrie werkte, was er veel meer respect voor artsen dan nu. We stonden artsen toe hun eigen trials te doen; tegenwoordig wil de industrie van begin tot eind zeggenschap over het gehele proces. Je had toen ook meer dan nu artsen en wetenschappers die in de lead waren.’
Volgens Gøtzsche begonnen de marketeers niet alleen het klinische onderzoek te leiden, maar ook het fundamentele onderzoek. Dat had, gecombineerd met een fusiegolf die een starre en bureaucratische bedrijfscultuur in het leven riep, desastreuze gevolgen. Nuttige geneesmiddelen als aciclovir tegen herpes, zidovudine tegen aids en cimetidine tegen maagzweren waren daardoor bijna niet in de handel gekomen, stelt hij.

1
55 Rattocasi

Leuk joh.

Wat is nu je punt?

0
56 Intellector

@27 , $50.99 voor een potje met 120 pillen ($0.42 / Count) ook niet bepaald goedkoop...
https://www.amazon.com/New-Chapter-Zyflamend-Turmeric-Ginger/dp/B0009F3RW4
Naproxen 13$ voor 400 stuks:
https://www.amazon.com/GoodSense-Relief-Naproxen-Sodium-Caplets/dp/B00G7VOA8E/ref=sr_1_1_s_it?s=hpc&ie=UTF8&qid=1475780252&sr=1-1&keywords=Naproxen

zeg het maar wie hier de patiënt in de maling neemt...

0
57 rubbie

 
En vergelijjk dat eens met de giga-winstmarges op homeopathische middeltjes, die soms eveneens natuurlijk zijn.

0
58 Intellector

@29 @32
Ik heb het al eerder uitgelegd, maar voor jullie doe ik het nog een keer: nergens is er een gedegen onderzoek dat aantoont dat Zyflamend net zo werkzaam is als Naproxen. Waarom zou je als farmaceut ook je eigen handel stuk maken?

Dat Naproxen troep is die je niet te lang moet slikken kun je na even Googlen ook zelf vinden. Kapotte maag, darm en nieren zijn anders het gevolg.

0
59 Sterke

@59
Ohhh... dus jij bent in de verkeerde veronderstelling dat de farmaceutische industrie zelf moet aantonen dat Zyflamend net zo werkzaam is als Naproxen?

Nogmaals, dat aantonen hoeven ze niet te doen want de farmaceutische industrie claimt niet dat Zyflamend net zo werkzaam is als Naproxen.

Als de fabrikant van Zyflamend ergens de bewering/claim heeft gedaan dat Naproxen net zo werkzaam is als Naproxen, dan zal de fabrikant van Zyflamend dat d.m.v. onderzoeken zelf moeten bewijzen.
Het zelfde geld voor personen die zelf Zyflamend gebruiken en die online zo'n zelfde bewering/claim doen.
Laat maar bronnen zien van gedegen wetenschappelijke onderzoeken volgens de wetenschappelijke methode, waarin bewezen is dat de natuurlijke ingrediënten in Zyflamend net zo werkzaam zijn als de werkzame chemische stoffen in Naproxen.
En tot die tijd is jouw verhaal uit @27 voor mij een anekdotisch bewijs.
https://nl.wikipedia.org/wiki/Drogreden

Van de werkzame stoffen in Naproxen is door de farmaceutische industrie allang bewezen dat het werkzaam is bij ontstekingen van bepaalde aandoeningen.
En van de ontstekingsremmende pijnstiller Naproxen, behorend tot de groep NSAID's, is bekend wat de mogelijk schadelijke bijwerkingen zijn bij overmatig- en langdurig gebruik zoals jij aangeeft.
Daar kun je voorzorgsmaatregelen tegen treffen.
Zoals o.a. een maagbeschermer slikken bij gebruik van NSAID's.
Ze proberen niet dagelijks in te nemen, en bovenal geen hoge doseringen innemen als je onverhoopt toch een middel uit de groep NSAID's door pijn en/of chronische ontstekingen langduriger moet gebruiken.

0
60 VBOH

@60
Correctie:
Als de fabrikant van Zyflamend ergens de bewering/claim heeft gedaan dat Zyflamend net zo werkzaam is als Naproxen, dan zal de fabrikant van Zyflamend dat d.m.v. onderzoeken zelf moeten bewijzen.

0
61 VBOH

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
DWZ
Groningse gasputten volgestort met beton: hopelijk kan kabinet harde belofte blijvend waarmaken

''En dus is het best opmerkelijk dat Nederland de putten naar zijn grootste eigen energievoorraad nu metersdiep met beton volstort.''Nog opm...

1 uur geleden geplaatst door DWZ

Schildpad
Max Verstappen superieur in sprintrace China, Hamilton tweede

13 seconden!! eerder over de streep ......

1 uur geleden geplaatst door Schildpad

DWZ
Vertrouwen in Máxima krijgt een knauw: nu bijna net zo laag als in Willem-Alexander

Ikzelf denk dat niemand van die WEF marionetten te vertrouwen is......

1 uur geleden geplaatst door DWZ

rebo
Leidse vrouw (84) overvallen door intimiderende brief van buren: ’Wordt het niet eens tijd dat u naar het bejaardentehuis gaat?’

@50 Wat maakt dat allemaal uit Hendrianus? Het gaat er enkel maar om of die vrouw wel of niet dat briefje heeft ontvangen. En dat collectieve da...

1 uur geleden geplaatst door rebo

eh
Syria’s Kurds face ISIS threat, US indifference as Turkey destroys critical infrastructure

@3En ISIS-kampen zullen open gaan, wat aan de ene kant goed is omdat het er zo'n zooitje is, maar op een nieuw kalifaat daar zitten we ook nie...

3 uur geleden geplaatst door eh

Bleke Betty
Column | Probleem: de woningmarkt is saai

Betaalmuur.Saai? Het is een slagveld waar men elkaar bijna te lijf gaat voor een paar vierkante meters en een dak en een schuld die bijna ni...

4 uur geleden geplaatst door Bleke Betty

Bleke Betty
Syria’s Kurds face ISIS threat, US indifference as Turkey destroys critical infrastructure

...."“Onze schapen sterven; onze kinderen worden vergiftigd door de dampen”, zegt Hasan Abdallah, een Arabische boer in de stad Tell Brak, t...

4 uur geleden geplaatst door Bleke Betty

Bleke Betty
Een dienstplichtbrief voor mijn dochter, dat is schrikken

En weer achter een betaalmuur. ...

4 uur geleden geplaatst door Bleke Betty

Bleke Betty
Islamofobie in Duitsland sinds vorig jaar verdubbeld - de Kanttekening

@159 Mispoes. De angst is irreëel want de spin mag dan bestaan maar de angst ervoor is onnodig omdat de angst op niets gebaseerd is. Een p...

4 uur geleden geplaatst door Bleke Betty

Bleke Betty
‘Geen reden aan te nemen dat Russische leger veel sterker is geworden’

Christ kan beter zijn Klep houden. Het is ook bij hem een natte vinger in de wind. Daarbij kan je beter iets overschatten dan onderschatten. Dus...

4 uur geleden geplaatst door Bleke Betty

NK. App
Indian House Wife XxxFemale Cop PornHaitianxxxBella Poarch NudeAnal TushyCheck PornstarSky.briDevar Bhabhi FuckAlexandria Dadario PornThe Guy Site PornHetai HqsXnxx ZazzersChear Leader PornLasban XxxWatching Porn With WifePakistanxxxShruti Hassan Sex Videos HdSaumya Tandon SexLove SexxxSex Hot XxOverflow HentiaTamil SexmoveSleepingteen PornSexo24Gia DimarcoAva Lauren GoodpornDressup PorngamesSex World ComMi Khalifa Porn VideosHeather HarmonNagin Ka PictureMy FreewebcamUk PunterMaturepornpicturesDoublelist PhoenixBest Pornhub MovieMaking Of Porn VideosTiava IndianPeta Jensen Full VideoAllporncommicsJayden James PornIndin Xxx VedeoXxxnakedSex Scenes In GamesFree Use HentaiPrivaye DelightsAnallesbiansMasalascenFree Pornographic FilmsCameltoe TumblrXnxx Hot Big BoobsLinda Lucia CallejasOutdoor Car SexFreeporn Big BootyMalayalam Adult StoriesSex Picture Sex FilmGhetto Gaggers NewWatching Friends FuckRound And Brown ComAsian PornhDesi PorntubesDirtyship.vomQuadrinhos Para AdultosSmoking Sexy VideoXxx Boobs ImageCrying Anal VideosAlura Jenson JordiWife Drunk PornReal Sex In Mainstream MoviesAtk ModelsReal Porn CheatingIndian Actress XnxxMia Khalifa New Hd PornRose Monroe PovRawblackvideosStroking The FamilyMayure PornSunny Deon XxxHd Bf Video SexyDesi Gand ChudaiFarah Abrahms PornFemdom-povMeg Ryan NudesVintageanalPunjabi Desi Xxx VideoXxnx Six VideoDesi SekxSapphiceroticaGnozo Xxx ComHottest Women NakedNobodyhometvFree Porn Older WomenTomi Lahren FeetSesxiJackie Et Michel TvPlaces Libertines ComBbw TubepornContos Eróticos AmadorPorn RacialStephen Amell NudePornstar NmeFamosas Nuas Only FansXvideos TushyMp4 ManiaSp-390jac-144Big Titty Latin PornTwerk With PantiesSkyler MckayBengali Sex VideoDesi Nude Dance VideoIntense FuckingNaked Ebony BbwsRectal Exam PornCute PawgStripper GangbangedChuukese PornWill Tile XxxX VideioXxmoviesMadison Twins PornBaixar Pornografia GratisShadyshainaraeAswitha NudePlaying A Game With Hot Step SisterPlantransexuelIndian Cum In MouthButterybubblebuttTeenager Porn PartyNaked Boobs ImagesOnline Sex Video ComAsin FuckRandi Khana Porn3d SexoTamil Big Aunty Sex VideoXxx Veido ComGay MycidsterTubelore ComLydia Grace NudeIntercourse On VideoForbidden Fruit FilmsCelebrity Onlyfans Leaked.Balance Ta NufrPornos Con Mi PrimaSex Video Indian ComLoveangelicaxPronhutForced To FucJessa Rhodes OnlyfansPawg AmatuerMisoginy Porn