Orkaan Matthew
NOS Nieuws

South Carolina overweegt evacuatie 1 miljoen mensen om orkaan

De gouverneur van South Carolina overweegt een miljoen bewoners van de kuststreek van de Amerikaanse staat op te roepen hun woongebied te verlaten, in verband met de komst van orkaan Matthew. Gouverneur Haley beslist morgen, afhankelijk van de koers van de orkaan, of ze de kustbewoners echt opdraagt om in hun auto te stappen.

Matthew bereikte vandaag Haïti, maar trok daar voornamelijk over spaarzaam bewoond gebied. Er wordt melding gemaakt van afgerukte daken en ontwortelde bomen; de echte omvang van de schade is nog onduidelijk. In de afgelopen dagen heeft de orkaan aan zeven mensen in het Caribisch gebied het leven gekost.

Florida

Meteorologen voorspellen dat Matthew via Cuba en de Bahama's aan het eind van de week de kust van Florida bereikt. Van daaruit zou de orkaan langs de Amerikaanse oostkust noordwaarts bewegen. Tussen Florida en South Carolina ligt nog de staat Georgia.

President Obama spreekt morgen met het Amerikaans agentschap dat de hulpverlening in noodsituaties coördineert over de voorbereidingen die getroffen moeten worden met het oog op Matthew.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl