Li (l) en de andere twee verdachten
NOS NieuwsAangepast

Vrouw betaalt borgsom van 35 miljoen dollar

Een vrouw in Californië die vastzit voor de moord op haar ex heeft een borgtocht van maar liefst 35 miljoen dollar betaald om op vrije voeten te komen. Het geld is opgehaald door schatrijke vrienden, familieleden en bevriende zakenmensen.

De 31-jarige vrouw, Tiffany Li, wordt ervan beschuldigd dat ze haar vriend en iemand anders opdracht heeft gegeven om de vader van haar kinderen te vermoorden en zijn lichaam te verstoppen. Het OM zegt dat ze bang was om de voogdij over de kinderen kwijt te raken.

Li heeft de beschuldigingen altijd tegengesproken. Ze werd in mei vorig jaar opgepakt in haar villa ten zuiden van San Francisco, waar ze een vloot van luxe auto's heeft staan.

Onderpand

Het bedrag is een van de hoogste borgtochten die ooit is betaald in Californië. De familie heeft er 4 miljoen dollar contant van betaald. Voor de rest van de borgtocht is vastgoed ingebracht als onderpand.

In Californië is het mogelijk om vastgoed als onderpand te geven voor een borgtocht. Wel verdubbelt het bedrag dan. Degenen die Li steunen hebben daarom voor 62 miljoen aan vastgoed ingebracht.

China

Li en haar moeder zijn geboren in China, maar wonen al jaren in de Verenigde Staten. Haar moeder heeft haar fortuin verdiend in de bouwindustrie in China.

Het OM is teleurgesteld dat de rechter de borgtocht niet hoger heeft gesteld. De openbaar aanklager had gevraagd om een borgtocht van 100 miljoen dollar. Hij vreest dat Li voor de rechtszaak begint naar China vlucht, omdat ze mogelijk een levenslange gevangenisstraf krijgt in de Verenigde Staten.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl