door fietsaap in Gezondheid  ·  122 Reacties

  • 8
  • 656x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

@76
De veiligheid van het HPV wordt regelmatig geëvalueerd.
Hier nog een melding van het EMA

"Herbeoordeling: geen bewijs voor relatie tussen HPV-vaccins en CRPS of POTS

Het Europees geneesmiddelenbewakingscomité PRAC heeft de herbeoordeling afgerond van de ‘humaan papillomavirus’ (HPV) vaccins. Deze vaccins worden gegeven om te beschermen tegen baarmoederhalskanker en andere aandoeningen veroorzaakt door het HPV-virus. De conclusie is dat er geen bewijs is gevonden voor het verband tussen vaccinatie met deze vaccins (Cervarix, Gardasil/Silgard en Gardasil 9) en het ontstaan van CRPS en POTS. De PRAC ziet daarom geen reden om de toepassing van HPV-vaccins te veranderen of de productinformatie aan te passen.
De herbeoordeling richtte zich op zeldzame meldingen van twee aandoeningen die gemeld waren na toediening van dit vaccin: het ‘complex regional pain syndrome’(CRPS, een chronische pijnaandoening in armen of benen) en het ‘postural orthostatic tachycardia syndrome’ (POTS, een aandoening waarbij de hartslag abnormaal versnelt na opstaan uit een zittende houding en waarbij symptomen als duizeligheid en flauwvallen, hoofdpijn en pijn op de borst  kunnen optreden). Deze aandoeningen hebben bij sommige patiënten een grote impact op hun kwaliteit van leven. Ze komen voor in de hele bevolking, ook bij mensen (inclusief tieners) zonder deze vaccinaties.
De PRAC heeft alle gepubliceerde studies, data van klinische studies en meldingen van zowel patiënten als zorgverleners beoordeeld. Ook heeft de PRAC deskundigen uit het veld geconsulteerd en informatie bij patiëntengroepen ingewonnen, die de impact van deze aandoeningen op patiënten en hun familie benadrukten.
De symptomen van CRPS en POTS kunnen overlap vertonen met andere aandoeningen. Dit maakt diagnose, bij zowel gevaccineerde als niet-gevaccineerde personen, lastig. Schattingen suggereren dat jaarlijks ongeveer 150 meisjes en jonge vrouwen per miljoen (leeftijd: 10-19 jaar) die niet gevaccineerd zijn, CRPS ontwikkelen. Voor POTS gaat het om ten minste 150 meisjes en jonge vrouwen per miljoen per jaar. Afgezet tegen deze schattingen is het aantal gemelde gevallen van CRPS en POTS bij gevaccineerde meisjes zoals verwacht kan worden in deze leeftijdsgroepen, ook als rekening wordt gehouden met de mogelijkheid van onderrapportage.
De PRAC concludeert dat de voordelen van de HPV-vaccins blijven opwegen tegen de risico’s.
Vervolg
De PRAC aanbeveling zal worden besproken door het Europees geneesmiddelenbeoordelingscomité CHMP. De CHMP is het wetenschappelijk comité van het Europees geneesmiddelenagentschap EMA.
Zoals voor alle geneesmiddelen, worden mogelijke bijwerkingen voor deze vaccins zorgvuldig gemonitord."

0
101 kwatta

@99 U bedoelt vast deze: Volgens een recent artikel in de Britse krant The Guardian, zijn er tientallen kinderen die na toediening van vaccinatie tegen de varkensgriep narcolepsie hebben ontwikkeld, een neurologische afwijking die gekenmerkt wordt door perioden van onweerstaanbare slaap en slaapstoornissen in het algemeen. Ook hier geldt opnieuw ‘bijna geen bijwerkingen’. Van de zes miljoen mensen die in het Verenigd Koninkrijk werden gevaccineerd tegen varkensgriep zijn er ‘slechts’ tientallen slachtoffers. Het door het farmaceutische concern GlaxoSmithKline ontwikkelde vaccin dat tijdens de periode van de varkensgriep in 2009 – 2010 veelvuldig werd toegediend, werd van de markt gehaald nadat artsen een scherpe stijging van narcolepsie in hun praktijk waarnamen.

Als er narcolepsie kan ontstaan door vaccin waarom zou er dan geen vermoeidheidssyndroom bij meisjes kunnen ontstaan door vaccin, zijn er genoeg die aangeven vlak na het vaccin dat dit is ontstaan.

Deense onderzoeksjournalisten maakten in 2015 een documentaire over een door de overheid aanbevolen vaccinatieprogramma tegen baarmoederhalskanker. In grote aantallen werden jonge vrouwen vanaf 13 jaar geprikt. Volgens de Deense autoriteiten zijn er ‘bijna geen’ ernstige blijvende klachten gemeld die werden veroorzaakt door het vaccin. Dat lijkt te kloppen, maar daarmee kun je ethisch vraagtekens plaatsen bij het negeren van een minderheid van honderden jonge vrouwen met ernstige klachten, die kort na de vaccinatie optraden. Relatief veel meisje waren kerngezond, en vaak buitengewoon getalenteerd op sportgebied. Nu zijn ze lichamelijk tot weinig of niets meer in staat. Slechts een handjevol artsen doorbreekt de ontkenningsmodus van overheid, vaccinproducenten en publieke gezondheidsorganisaties. Zoals bijvoorbeeld de Deense neuroloog Louise Brinth (Frederiksberg Hospital), die wel bereid is serieus te kijken naar de relatie tussen de vaccinatie en de ernstige klachten van de groep jonge vrouwen. Ze is voorstander van het vaccinatieprogramma, dat neemt echter volgens haar niet weg dat het essentieel is om de negatieve aspecten van vaccineren ook serieus te onderzoeken en bespreekbaar te maken. Uit de documentaire blijkt dat haar kritische e-mails inzake haar bezorgdheid over de bijwerkingen van het vaccine door de Deense autoriteiten niet serieus worden genomen. Drie Deense slachtoffers hebben overigens wel financiële compensatie ontvangen voor de toegebrachte schade door het betrokken vaccine.

3
102 Rattocasi

@102
Problemen met vaccinaties komen naar voren in de voortdurende geneesmiddel bewaking (PRAC).
Zo is daar ook narcolepsie behandeld en de problemen zoals @101 .

0
103 kwatta

@102
Leesvoer voor je.
Donegan K, Beau-Lejdstrom R, King B, Seabroke S, Thomson A, Bryan P. Bivalent human papillomavirus vaccine and the risk of fatigue syndromes in girls in the UK. Vaccine, 2013; 31(43): 4961-7

0
104 kwatta

@102 , waarom vraagt u naar dingen waarvan u al op de hoogte bent?

0
105 Intellector

@105
Het enige toegevoegde stukje is:
"Als er narcolepsie kan ontstaan door vaccin waarom zou er dan geen vermoeidheidssyndroom bij meisjes kunnen ontstaan door vaccin, zijn er genoeg die aangeven vlak na het vaccin dat dit is ontstaan."

Het is geen vraag maar een totaal ongefundeerde stelling. Er is inmiddels onderzoek gedaan naar het vermoeidheidssyndroom na vaccinatie. Ratje onderzoekt zelf niets, hij is nog niet wakker.

0
106 kwatta

@103 Ze zouden alleen wat sneller kunnen werken en kinderen en ouders iets meer serieus kunnen nemen als er klachten ontstaan in plaats van ze onder antivaxxer te zetten als ze gaan klagen, het kan dat zie je in meerdere gevallen, laat ouders niet jaren procederen met een farmaceut.

2
107 Rattocasi

@106 Nee, het vaccin is pas uit de handel genomen door meerder klachten van artsen van narcolepsie in de praktijk.

Gaan wij nu weer persoonlijk worden?
Ik zeg toch ook niet dat ik u een ongelooflijke ..... ....... vind.

2
108 Rattocasi

@106 , niet alleen is het een totaal ongefundeerde stelling, RichardR is er zelfs al uitgebreid op ingegaan.

Rat wacht dus tot het antwoord is gegeven, en stelt vervolgens de vraag.

0
109 Intellector

@107
Ouders kunnen bijwerkingen doorgeven aan het LAREB. Zij onderzoeken het dan.
Niemand laat ouders procederen, dat doen ze zelf.

0
110 kwatta

@110 Ja je kan alles doorgeven echter als je er geen respons krijgt kan je doorgeven tot je een ons weegt en dan gaan ouders procederen.

2
111 Rattocasi

@100

"De realist is flexibel. Als hij ongelijk heeft, stelt hij zijn mening bij, waarna hij alsnog gelijk heeft."
- Intellector 7-4-2017

Ik nomineer u voor de quote van de dag

0
112 DaStef

Joehoe kwatta @106
25-1-2017 In de uitzending wordt aandacht besteed aan het optreden van verschillende (chronische) klachten na HPV-vaccinatie. U geeft aan dat er geen wetenschappelijke onderbouwing is om een verband tussen de klachten en de vaccinatie aan te nemen. Dat is in tegenstelling met het het deel van uw website met de informatie over de HPV-vaccinatie (rijksvaccinatieprogramma). Daar staat nota bene vermeld: “Het RIVM doet onderzoek naar bijwerkingen na vaccinaties. In dat kader loopt er momenteel een onderzoek naar het mogelijke verband tussen langdurige vermoeidheidsklachten en HPV-vaccinatie.”
Het feit dat het RIVM en het Lareb onderzoek doen naar een verband, dat dit onderzoek niet
is afgerond en dat er ook wereldwijd onderzoek hier naar wordt gedaan geeft in elk geval aan dat er nog geen eindconclusie getrokken kan worden, maar dat dit wel een zaak is die veel mensen aangaat en waarover een journalistiek programma als Zorg.nu in haar rol als public watchdog kan berichten.

Quote: dat dit onderzoek niet is afgerond en dat er ook wereldwijd onderzoek hier naar wordt gedaan geeft in elk geval aan dat er nog * geen* eindconclusie getrokken kan worden.

2
113 Rattocasi

@113 , waarom noemt u opnieuw dingen die al uitgebreid zijn beantwoord?

0
114 Intellector

@113
Daar heeft Intellector al op geantwoord, ik ga dat niet herhalen.

0
115 kwatta

@115 Ohhhh kan die antwoorden dan, die stelt toch alleen vragen.
Blijft staan dat het nog steeds in onderzoek is en nog geen eindconclusie getrokken kan worden.

1
116 Rattocasi

@116
Jij kan niet antwoorden, niet vragen en geen conclusies trekken, verder kan je niet lezen.

0
117 kwatta

@103
"Zoals bijvoorbeeld de Deense neuroloog Louise Brinth (Frederiksberg Hospital), die wel bereid is serieus te kijken naar de relatie tussen de vaccinatie en de ernstige klachten van de groep jonge vrouwen."
Er zijn wereldwijd tal van onderzoeksgroepen die een mogelijke relatie tussen het HPV-vaccin en ernstige klachten serieus onderzoeken. Echter zolang de uitkomsten allemaal negatief zijn (zoals tot dusver), zal het antivaccinatievolk roepen dat er niet serieus naar is gekeken, dat onderzoekers zich er niet goed in hebben verdiept enzovoort (klinkt bekend, nietwaar?).

Ook dat onderzoek(*) van Louise Brinth had dus de volgende uitkomst, in haar eigen woorden:
"Our findings neither confirm nor dismiss a causal link to the Q-HPV vaccine, but they suggest that further research is urgently warranted..."
Met andere woorden: ook Brinth geeft GEEN causaal verband kunnen vinden. Ze zegt weliswaar dat meer onderzoek dringend gewenst is, maar dat is dus geen bewijs van een verband. Zie onder meer https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/25872549
Dus nee, ook zij zag haar sterke vermoeden van een verband niet bevestigd.

*: Dit nog afgezien van het feit dat dit onderzoek als nietszeggend knoeiwerk wordt beschouwd omdat haar onderzoek uitsluitend meisjes omvatte die zich hadden gemeld met klachten -- geen controlergoep, geen goede statistische analyse enzovoort. Het enige wat ze in wezen had aangetoond met dit onderzoek was dat meiden die zich met gezondheidsklachten hadden gemeld inderdaad gezondheidsklachten hadden...

1
118 RichardR

@116 , ziet u werkelijk alleen vragen? Ziet u werkelijk de antwoorden niet?
Hoe is dat mogelijk? Zou u dat kunnen uitleggen?

U herhaalt in @116 dat het nog steeds in onderzoek is en dat er nog geen eindconclusie kan worden getrokken. Daar zijn we echter al uitgebreid op ingegaan.

Wij gaan dus in op uw uitspraken.
Zou u, op uw beurt, kunnen ingaan op onze reacties?

0
119 Intellector

Dat vind ik ook van de personen hier die rond blijven draaien in hun pro-farma kringetje met pro-farma onderzoeken zonder enkele empathie voor mensen die dit overkomen, toch wel grappig denken wij alle twee hetzelfde waar u vind dat ik niet kan lezen vind ik dat u geen enkele empathie heeft voor mensen met een groot probleem zoals een kind die helemaal geruïneerd is voor de rest van zijn leven, maar ja u heeft bewijzen van pro-farma toch? En de mensen die dit mee maken zijn maar sukkels met onderbuikgevoelen en als klapstuk zeg je gewoon die kunnen niet lezen.

Ik ga nu weer aan het werk, suc6 allemaal met de pro-farma kliek.

2
120 Rattocasi

@120 , zou u kunnen ingaan op de vragen die ik in @119 stelde? Zo niet, zou u kunnen uitleggen waarom u weigert te antwoorden?

Ziet u ons werkelijk alleen maar als "pro-farma"? Ziet u de veel genuanceerdere werkelijkheid dan echt niet? Mist u werkelijk alle argumentatie?

Waar haalt u vandaan dat iemand geen empathie zou hebben? Hoe komt u erbij ons daarvan te beschuldigen?

0
121 Intellector

@120
"... geen enkele empathie heeft voor mensen met een groot probleem zoals een kind die helemaal geruïneerd is voor de rest van zijn leven ..."

Oeioeioei, wat een ontzettend foute en domme uitspraak... (en volgens mij is dit ook weer jouw gebruikelijke manier van een nieuw pad inslaan wanneer door je eerdere argumenten heen bent).
Wat een kind mankeert staat geheel los van de vermeende oorzaak! Natuurlijk heb ik (en anderen met mij) empathie met meisjes die CVS hebben, of met autistische kinderen (ik was er zelf een van)! En natuurlijk vind ik dat ook erg naar voor de ouders -- maar dat staat los van wat die ouders denken dat de oorzaak is. Wanneer die ouders stellig verkondigen dat vaccinatie die oorzaak is, zal ik dat tegenspreken, en zal ik proberen uit te leggen dat ze ernaast zitten.
Ik heb ook hier meermaals uitgelegd dat ik zelfs wel begrip heb voor die ouders, want het is als mens ook moeilijk om *geen* verband te zien met een vaccinatie wanneer je kind een paar dagen of weken later iets ernstigs krijgt, zeker als daar geen andere duidelijke oorzaak voor is. En zelfs al zou ik die ouders als stomkoppen beschouwen omdat ze zeer hardnekkig blijven vasthouden aan hun antivaccinatiegeloof, dan nog verandert dat niks aan het feit dat hun kind iets mankeert en dat ze daarvoor op medeleven mogen rekenen.

Maar ga alsjeblieft niet beweren dat eenieder die niet meegaat in de antivaccinatie-overtuigingen van ouders met een ziek kind een harteloos monster is, want dat is gewoon erg fout.

2
122 RichardR

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
VBOH
Bejaard echtpaar Nieuw-Zeeland gedood door ram

@1 Nou een ram, is een mannelijk schaap dat in het bezit van hoorns best kan rammen. En als je dan begin 80 bent, zou het zomaar kunnen dat...

2 minuten geleden geplaatst door VBOH

21st Century Guy
Kan je als christen op de PVV stemmen?

@8 Van mij hadden jodendom, christendom en islam lekker in het Midden Oosten mogen blijven , als ze langzaam weg waren gekwijnd was dat ook niet...

5 minuten geleden geplaatst door 21st Century Guy

duurendaal
Timmermans bereid te onderhandelen over regeringsdeelname met VVD, maar wel zonder PVV - Joop - BNNVARA

@6 StrongoliAls het kabinet van PVV, VVD, NSC en BBB er komt, betekent dat waarschijnlijk 20% minder budget voor de NPO en korting op de sub...

5 minuten geleden geplaatst door duurendaal

Zie Hier
GroenLinks-PvdA wil de PVV verslaan met het klassieke ‘rode’ verhaal

Hoera gaan ze nog meer sprookjes vertellen!Zijn ze echt bij GL/Pvda zo dom dat ze denken dat de gewone arbeiders nog enig geloof hechten aan h...

7 minuten geleden geplaatst door Zie Hier

wildersfan
Kan je als christen op de PVV stemmen?

@8 Ik vertrouw erop dat ons genetisch materiaal voldoende resistent is tegen het islamitische virus. Als de nood aan de man komt, dan worden bep...

8 minuten geleden geplaatst door wildersfan

wildersfan
Mensen die aanstoot nemen aan ‘woke’, zijn de echte sneeuwvlokjes - Joop - BNNVARA

@77 Jaja... een soort perceptie management truc dus. Hetzelfde als dat je met je werk altijd moet zeggen dat je heel erg druk bent, want dat is ...

12 minuten geleden geplaatst door wildersfan

Reconquista
COA-baas in Ter Apel stapt op om 'bizarre' situatie in overvolle asielopvang

@21""ik zou ook nooit daar willen werken"'Ik ga nog liever bij McDonald's werken. 😊 Maar ik denk om druk op de asielindustrie te zetten...

16 minuten geleden geplaatst door Reconquista

duurendaal
Mensen die aanstoot nemen aan ‘woke’, zijn de echte sneeuwvlokjes - Joop - BNNVARA

@75 m post@76 wildersfanRapporten schrijven, hapklare brokken voor de pers in de voederbakjes doen en in de openbaarheid melden wat de bew...

17 minuten geleden geplaatst door duurendaal

Rinze
Rob de Wijk: ‘De Russen kunnen de boel ook hier totaal ontwrichten’

@1Ga je vandaag ook weer naar de Thaise hoeren ?...

19 minuten geleden geplaatst door Rinze

Rinze
Rob de Wijk: ‘De Russen kunnen de boel ook hier totaal ontwrichten’

@1Landverraden op zijn Russisch doe je zo.Heb je weer nieuwe instructies uit Sint Petersburg gekregen ?...

20 minuten geleden geplaatst door Rinze

NK. App
BangladeshixxxvideoSambaporbMelanie Lynski NudeLight Skinned ThotNategotkeys OnlyfansTop Porn Video'sVideo DecpornoTubexxWww Xx Com VidioMature Sucking BbcDoggystyle Hair PullingPorn Mom AonDirty Talking MomsXxx Porn TuneSexefe LinKatrina Kaif BoobsSocks XxxJayshree PornBrandi Love Xxx VideoPunjabi Sex MovieAfrican Teen PornCametoe PornJapanse PornstarsRuddian PornHaneameBrazzers C9mTamil Hot X VideoNicoletteshea AnalFree Cam AdultCammat HMelline MonroeCyberpunk StripclubEacortalligatorIndian PornedXxxn Porn MoviePorn Sexy Indian VideoMature HottiesFembou PornActor XxxxPaige Xxx VideosMilovannaBarbra Eden NudePictures Of Biggest BoobsHc Anal PornNudegirls PicsMalayalam Film Actress Sex VideosJennie Rose XxxNude College GirlInteracial Porn HomemadeTs ChynaGay Porn StarzChennel West Coast NakedVidio RedtubeBollywood Actress Naked PicsCute Couple Hot SexMia Kalifa X VediosCumming In A BottleErotic Massages Near MeSexe PornographiqueChech Glory HoleFc2 VideoPoonam Bajwa XnxxCute Love PornEbony Tube PornFraternity X PornDaughter In PornFree Download Porn MovieWelcomix FreeFree HentaimangaFatal.motelDasi XvideoCoomet ChatFoxybrown20 PornReverse Cowgirl PositionWoahkenzy Onlyfans LeakedMarati Xxx ComCuckold TubePorn Full VideoaPornografia Sexo VideosMybj.club/Mangas-origines.Telugu Sex Movies ComJav Sex TubeRiley Reign XxxFuckig WomanMegan Marie PornIncetflixLarge Films PornBhabhi Nude BoobsSemi Sex VideoSexyvifeosNaked On BoatDesiree NevadaJasmine ArabiaH漫画Reallifcam.toPron Movies InPerfevt GorlsNew New XxxCourier Boy Sex VideosYuri Hentai MangaMonkey BlowjobLadyboy CumKama Oxi NudeHaanimePorn PuretabooPornobr.Videos Pornos De JapónBlacks SexingMexican Naked WomenIndian Potn VideosSunbathing NakedHollywood Adult Movies DownloadShy Guy PornBlack Men Fucking White WomenGujarati Gay Sex VideoCarmen HayespornBest Ever PornosXxx CoseplayWwediva NudeBoynudistCaught Giving A Blow JobSafari PornNikki Benz CreampieRiley Reid ShaveCartier RougeZendaya NakedSameera Sex VideoSneakpornDesperate Amateurs PornFree O O R NGirls Gone Wild RedditXñxxHypnotuheOnly Fans LraksPorn No TelegramTranny BukkakeDollie DarkoMidwestemma NudesXxx BurMia Khalifa Mobile NumberDanika Mori OnlyfansHentaileAlley BaggettDancingbear Full VidAussie Porn ActressBengaluru SexSanilon Xx VideoKarlee Grey NakedSock Fleshlight