Binnenland
  • 13
Gelukkig blijkt het rookverbod voor de wachtrijen in de pretparken geen 1 april-grap, schrijft G.A. van Loon.Nu de terrassen nog want van de wachtrij-verontreiniging heb ik maar één of twee keer per jaar last, maar van de door rokers gegijzelde terrassen bijna het gehele jaar. ...

ongeveer 1 jaar geleden door Inter

REAGEER MET EEN EMOJI
6
1
2
13
7

@299 domme opmerking

301 Schoongenoeg    
ongeveer 1 jaar geleden door Schoongenoeg
0
Meld

@299 On-topic graag.

302 DTS    
ongeveer 1 jaar geleden door DTS
0
Meld

Stop met roken voordat roken met jou stopt. Roken doe je maar thuis.Niet op terrsjes.

303 Dalon    
ongeveer 1 jaar geleden door Dalon
17
Meld

@303 Groot gelijk.

304 DTS    
ongeveer 1 jaar geleden door DTS
13
Meld

@304 P.S. kom maar op met die minnetjes.

305 DTS    
ongeveer 1 jaar geleden door DTS
16
Meld

@299 eigeN lijf* Leer Nederlands als je dan toch zonnodig domme opmerkingen wil maken.

306 tripomatic    
ongeveer 1 jaar geleden door tripomatic
2
Meld

Degene die zo hard roepen dat het zo ongezond is in de buitenlucht, blijf dan aub de rest van u leven binnen, al het fijnstof van auto's en industrie in de lucht is 100 maal zo veel als dat uitgeblazen rookpluimje op een terras. Als u er dan toch voor kiest om naar buiten te gaan (met een mondkapje natuurlijk)...gaarne niet in u auto stappen of openbaar vervoer want weet u wat u met u uitlaatgassen aanricht bij al die mensen die buiten lopen en op terrasjes zitten.
Het overgrote deel is geregeld bij wet en niet rokers worden gewoon bescherm door deze wetten, het zo ver doordraven dat zelf in de buitenlucht niet meer gerookt mag worden is meer een hetze dan bescherming van de niet roker.(ps ik rook niet meer ben 3 jaar geleden gestopt na 30 jaar, maar ik gun de roker zijn ding nog steeds)

307 Jojotje    
ongeveer 1 jaar geleden door Jojotje
4
Meld

Laten we mensen verbieden.

308 Captain Hero    
ongeveer 1 jaar geleden door Captain Hero
3
Meld

@276

En op wie heb jij gestemd om inperking vrijheid tegentegaan?

309 ObadiahZ    
ongeveer 1 jaar geleden door ObadiahZ
7
Meld

@277

De rokers hadden er geen probleem mee.

310 ObadiahZ    
ongeveer 1 jaar geleden door ObadiahZ
4
Meld

De volgende stap is het verbieden van kaarsen in uitgaansgelegenheden? Die zijn ook heel vies voor je longen, pas maar op!

311 Gradje    
ongeveer 1 jaar geleden door Gradje
1
Meld

@311 Maar wel in de juiste volgorde; eerst roken buiten verbieden en alleen toestaan in eigen woning met gesloten deuren, vervolgens die kaarsen uit je mond halen want die zijn inderdaad schadelijk voor je longen.Doen hoor.

312 Dalon    
ongeveer 1 jaar geleden door Dalon
6
Meld

Des te meer reden om pal naast zo'n terras massaal een sigaretje op te steken, en zo dat de wind richting terras blaast.

313 Commodus    
ongeveer 1 jaar geleden door Commodus
5
Meld

Zijn we economisch aardig welvarend en dan heeft een groep mensen niets anders te doen dan andere mensen het leven zuur te maken, lees hun vrijheid af te pakken.
Zeiksnorren.
Ben een fervent terras bezoeker en rook al vijf jaar niet meer maar deze betutteling wekt weerzin bij me op, zal terrassen gaan mijden.

314 Nerva    
ongeveer 1 jaar geleden door Nerva
3
Meld

@313 Goed idee!! En dan gewoon een blikje fris bij de supermarkt halen....

315 Undertaker    
ongeveer 1 jaar geleden door Undertaker
1
Meld

@314 Het mooiste is dat dezelfde groep mensen die dit doen, zelf bijna nooit in de spiegel kijken en alleen hun eigen waarheid spuien. Zolang deze mensen mij niet kunnen overtuigen dat ze zelf niets doen wat andere personen hindert of schaad(dus geen auto rijden, of brommer/scooter geen gebruik maken van openbaar vervoer of zomers hun barbecue aansteken vooral geen verwarming of houtkachel aansteken wanneer het koud wordt, ach ik kan de hele pagina wel volschrijven met dingen waarbij fijnstof de buitenlucht in wordt gepompt die anderen schaden) zie ik hun gedrag als het bekende gel.l in de ruimte.
Zolang er niet binnen gerookt wordt zie ik geen probleem in het roken van een sigaret. De schadelijke stoffen bij het roken van een sigaret buiten zijn in geen verhouding tot andere vervuilers en de geur is persoonlijk iets en geen reden.

316 Jojotje    
ongeveer 1 jaar geleden door Jojotje
3
Meld

De meeste rokers houden totaal geen rekening met anderen dus hebben ze aan zichzelf te danken.
Laat die rokers maar zeiken, het verbod komt er hoe dan ook.

317 Anubis    
ongeveer 1 jaar geleden door Anubis
7
Meld

Grappige mensjes, als het voor terras uitbaters blijft lonen om rokers hun verdiende plek te geven, blijven ze dit toch wel doen. Die niet rokende klanten leveren namelijk weinig geld op, met hun frisje of glas water. De regel moet zijn, hij die betaald, bepaald! Daarom kun je overal in de horeca en in clubs nog steeds roken..

318 God is dood    
ongeveer 1 jaar geleden door God is dood
3
Meld

@316

Het is gore ranzige troep uit de bek en longen van een eerstehands roker. Die wens ik gewoon niet. Is dat zo moeilijk om te begrijpen zonder allerlei smoezen en omwegen en andere fijstof erbij te halen? Er zitten bijtende stoffen in. Die schijt krijg je nooit meer uit je meubulair en spullen zodra besmet. Die ranzigheid wil ik niet inademen. Klaar. Ik heb genoeg getolereerd.

319 ObadiahZ    
ongeveer 1 jaar geleden door ObadiahZ
8
Meld

Als niet roker nog nooit gedaan, kan ik genieten van mensen die op een terrasje of langs de waterkant zitten met een kopje koffie heerlijk genieten van het zonnetje. Dan hun shagje roken, dubbel genieten.
Laat deze mensen toch heerlijk genieten ze doen toch niemand kwaad.

320 Erika    
ongeveer 1 jaar geleden door Erika
3
Meld

Wertje hoe Klootzakkerig jullie rokers zijn? Jullie kunnen heus wel stoppen 'aar alleen wanneer jullie eigen gezondheid in gevaar komt. Kijk maar eens om je heen. Zodra de diagnose chronische type 2 diabetes is, of hartritmestoornissen met bloedverdunners als medicijn. Of wanneer men kinderen krijgt. Dan pas kunnen ze met gemak stoppen met roken. Maar tot dan, de gezondheid van een ander, neuh smoes dit fijnstof dat etcetera.. Zakken zijn jullie!

321 ObadiahZ    
ongeveer 1 jaar geleden door ObadiahZ
10
Meld

Weetje hoe Klootzakkerig jullie rokers zijn? Jullie kunnen heus wel stoppen. Maar alleen wanneer jullie eigen gezondheid in gevaar komt. Kijk maar eens om je heen. Zodra de diagnose chronische type 2 diabetes is, of hartritmestoornissen met bloedverdunners als medicijn. Of wanneer men kinderen krijgt. Dan pas kunnen jullie direkt stoppen met roken. Maar tot dan, de gezondheid van een ander?, neuh smoes dit, fijnstof dat, etcetera.. Zakken zijn jullie!

322 ObadiahZ    
ongeveer 1 jaar geleden door ObadiahZ
9
Meld

De (verstokte) roker die naast mij een sigaret op steekt op een terrasje terwijl ik lekker zit te eten....en die daarvoor geen begrip kan opbrengen als ik vraag of ze alsjeblieft de sigaret willen doven of ergens anders opsteken die hebben het verknald en daarom worden er regels opgesteld.
De rokers die maling hebben aan de ander en naast anderen hun stinkstok opsteken en zelf al als ze aangeven er last van te hebben hebben niet bereid zijn om te stoppen, ze hebben geen enkel inlevingsvermogen.
Ik heb nog nooit een roker naast me horen vragen, heeft u er bezwaar tegen dat ik een sigaret op steek...
punt bewezen...roken maakt egoistisch dus regels en ja ook buiten op terras..ik wil ook buiten zitten.

323 lenr4u    
ongeveer 1 jaar geleden door lenr4u
8
Meld

Beste mensen, hier moeten we toch niet op WILLEN reageren. Door deze flauwe kul en muggen zifters gaat NL naar de klote, en worden discussies zoals deze en zwarte piet, pasen etc etc in leven gehouden.

324 Twanneman    
ongeveer 1 jaar geleden door Twanneman
3
Meld

@322 . Eigenlijk vreemd als je goed bekijkt.
-
"Ik heb nog nooit een roker naast me horen vragen, heeft u er bezwaar tegen dat ik een sigaret op steek..."

325 Suikerbeessie    
ongeveer 1 jaar geleden door Suikerbeessie
0
Meld

Hier zitten 99% verslaafde rokers op het draadje. Gelukkig delven ze uit eindelijk het onderspit al dan niet op natuurlijke wijze maar stoppen met roken zullen ze. Stop met roken voordat je een ander dood.Roken doe je maar uitsluitend thuis of in je auto met gesloten ramen.

326 Dalon    
ongeveer 1 jaar geleden door Dalon
7
Meld

Deze maatschappij is wel heel krom eigenlijk. Ga eens over de auto praten dan wordt de discussie snel gesloten die mensen worden niet als criminelen behandeld maar het is net zo slecht voor de gezondheid. Maar mensen die roken worden gewoon als criminelen behandeld.
Vind het heel erg en verschrikkelijk deze ontwikkeling. Laat we elkaar wat meer in de waarde laten alsjeblieft.

327 Erika    
ongeveer 1 jaar geleden door Erika
2
Meld

"319 Succes verder met u kruistocht en ongenuanceerde scheldpartijen u heeft zich zelf gediskwalificeerd als zijnde een normaal persoon die voor zijn mening uitkomt met goede argumenten, u beticht anderen van iets wat u dus zelf doet en dat is schade berokkenen.
Ik voel me trouwens weinig aangesproken door u tirades daar ik zelf niet rook...maar gelukkig wel nog anderen het licht in de ogen gun.

328 Jojotje    
ongeveer 1 jaar geleden door Jojotje
0
Meld

@49 Hoe weet jij het zo zeker dat jij niet ziek wordt van aftershave? Daar is nooit een onderzoek naar geweest... Aftershave bestaat grotendeels uit alcohol, iets waarvan ze vroeger aannamen dat het 'gezond' was... Tegenwoordig weet men wel beter, ook alcohol is kanker verwekkend... Dus de aanname dat je niet ziek wordt van aftershave lijkt me te vroeg ...

329 hcore    
ongeveer 1 jaar geleden door hcore
0
Meld

@322 (en alle 20 berichten van uw hand m.b.t. dit topic):
-1× plaatsen van een reactie is voldoende
-ongepast taalgebruik (bijv. scheldwoorden die u veelvuldig gebruikt) zetten uw mening géén kracht bij
-onzorgvuldig medische termen (m.n. oorzaak van een aandoening) gebruiken

On topic "Ook rookverbod op terras":
Ik rook niet, ik drink niet, ik rijd een milieu-vriendelijke auto (i.c.m. OV).
Ik kan er goed tegen als iemand geniet van zijn/haar rokertje, alcoholische versnapering of milieu-on/minder-vriendelijke auto.
Ik heb geen kinderen: vind kinderen vaak wel erg leuk en lief (en vind het niet erg dan een deel van mijn belastinggeld voor kinderen wordt gebruikt).
Maar je hebt er ook etterbakjes bij (wellicht zijn dat kinderen van fanatieke anti-rokers); daar heb ik maar mee te dealen al zit ik net lekker op een terras, in een restaurant of mijn tuin.
Net zoals anti-rokers hebben te dealen met het feit dat anti-rokers niet bepalen wat in Nederland wel en niet mag: dit heet in Nederland "tolerantie jegens elkander" tenzij de wetgeving anders bepaalt.
En de huidige wetgeving geeft aan: niet roken in de horeca binnen, openbare gebouwen, werkruimtes.
Op terrassen is het vooralsnog toegestaan (12 maanden per jaar) maar het staat de horeca-ondernemer vrij het terras te splitsen in een rokers en rookvrij gedeelte.
Maar beste mensen: wees wat toleranter/vriendelijker tegen elkaar (niet alleen m.b.t. deze kwestie)!!330 DagmarA    
ongeveer 1 jaar geleden door DagmarA
5
Meld

@329
Wel degelijk kunnen mensen ziek worden van parfum/aftershave/eau de toilette-geurtjes (=parfumallergie hetgeen gekemerkt wordt door niezen, geprikkelde oogslijmvliezen, misselijkheid e.d. evt. i.c.m. met huidallergie).
Persoonlijk heb ik een milde vorm: een familielid leed aan een extreme vorm (bijv. rookvrije verjaardagen waren voor deze persoon een ramp) met o.m. niezen, rode ogen, benauwdheid, huiduitslag en braken.

331 DagmarA    
ongeveer 1 jaar geleden door DagmarA
2
Meld

Wow ... wat een enorm egoïsme laten sommigen hier zien. Mensen die willen roken mogen dat van mij gerust doen ... maar niet NAAST mij! Misschien kunt u het zich niet voorstellen, maar er zijn mensen (zoals ik) die daar LAST van hebben. Dat heeft niks met 'niet gunnen' te maken. Als ik op een terras zit en er iemand naast mij begint te roken, dan krijg ik een branderig gevoel in m'n neus door die sigarettenrook en vervolgens gaat m'n neus potdicht zitten waardoor ik niet meer fatsoenlijk kan ademen ... en dat komt door u meneer of mevrouw de roker. Ik gun u gerust uw sigaret ... maar ik wil geen ademproblemen krijgen als ik gezellig op een terrasje zit. Misschien kunt u daar eens over nadenken.

332 Kopkaas    
ongeveer 1 jaar geleden door Kopkaas
5
Meld

Ik denk dat de meeste rokers er geen probleem van maken als ze gevraagd wordt even rekening te houden met niet-rokers.
Ik heb regelmatig het idee dat mensen 'kiezen' om er wel of geen last van te hebben, wanneer het ze uitkomt. Daarnaast, maar misschien woon ik wel in een gelukkiger deel in Nederland of zo, zal een normale roker absoluut begrip tonen voor de niet-roker in kwestie, indien gewoon normaal wordt gedaan. Helaas gaan veel mensen direct in full overdrive als ze denken in hun recht te staan.

333 Partijdig    
ongeveer 1 jaar geleden door Partijdig
1
Meld

@333

"Ik heb regelmatig het idee dat mensen 'kiezen' om er wel of geen last van te hebben"

Wat bedoelt u hiermee? Als niet-roker HEB ik gewoon last ervan als ik sigarettenrook binnenkrijg. Dat is geen kwestie van kiezen. Wat een rare opmerking is dat. Als iemand u op straat omver duwt, dan heeft u daar ook last van ... dan ga ik toch ook niet tegen u zeggen dat u kunt kiezen om er geen last van te hebben?

Het is me wel eens gebeurd hoor ... heerlijk dagje Maastricht ... zonnetje ... lekker op een terrasje, geweldig. Bezig aan m'n 2e drankje ... komen er aan 2 kanten op het terras rokers zitten ... Daar zit je dan tussen de verstikkende rook van andermans sigaretten. Gauw afrekenen en wegwezen. Dat is wat rokers teweeg brengen. Ze vinden het zelf lekker, maar andere mensen hebben er daadwerkelijk last van!!!

334 Kopkaas    
ongeveer 1 jaar geleden door Kopkaas
5
Meld

Allemaal de schuld van groen links

335 SjaakZwartkijker    
ongeveer 1 jaar geleden door SjaakZwartkijker
1
Meld

@334 ; Wat ik bedoel met die uitspraak, is dat wat er staat. Sociaal wenselijk gedrag bijvoorbeeld, naar anderen in een groepje, om een gelijk te halen, om te winnen van de vieze roker.

Ik zeg niet dat er geen mensen zijn die echt last hebben van de rook.

En voor wat betreft uw ervaring op terrasjes, vervelend dat dat gebeurt. En ook vervelend dat u er last van heeft. Ik ken genoeg mensen met een andere ervaring. Als ik zelf graag een sigaret opsteek op een terras, kijk ik meestal eerst om me heen of er uberhaupt mensen zijn die er last van kunnen hebben, vraag het zelfs, of men het vervelend vindt.

Ik snap dat niet elke roker zo is, noch dat elke nietroker intolerant is.

Waar ik echter een gruwelijke hekel aan heb, is het aanstelliger 'gekuch' om duidelijk te maken dat men er last van heeft, in plaats van dat gewoon te melden en te vragen of ik daar iets mee kan. Het is allemaal niet zo moeilijk, het vergt slechts een beetje normale communicatie.

336 Partijdig    
ongeveer 1 jaar geleden door Partijdig
1
Meld

Kan dit niet gewoon opgelost worden door de horeca zelf? Als ik een terras zou uitbaten, zou ik bovenwinds een gedeelte reserveren voor niet-rokers en benedenwinds een gedeelte voor rokers. En dan hopen dat de wind niet draait...

337 Conclusius    
ongeveer 1 jaar geleden door Conclusius
0
Meld

Willen de FAR's even bij het volgende stilstaan: Onderzoek bij kinderen in Brabant en Limburg heeft geleerd dat zij de meeste longproblemen hebben. Door tabaksrook ??? Nou echt niet. De industrie in Duitsland en Belgie zijn de boosdoeners. (FAR= Fanatieke Anti Roker)

338 Tiidmasine    
ongeveer 1 jaar geleden door Tiidmasine
1
Meld

@334 Auto's zijn ook schadelijk voor de longetjes toch rijd je in zo'n ding. Vind dat je wel wat meer rekening mag houden met geheelonthouders zoals ik. Merk je nu hoe idioot die anti rokerslobby klinkt?

339 Spandalf    
ongeveer 1 jaar geleden door Spandalf
0
Meld

@334 Je had ook binnen kunnen gaan zitten aan al die tafeltjes die al jaren grotendeels leeg zijn omdat zeurders zoals jij de rokers daar weggejaagd hebben.

340 Undertaker    
ongeveer 1 jaar geleden door Undertaker
1
Meld

@338 Wat gaat de minner aan de uitstoot van de industrie doen anders dan minnen ??

341 Tiidmasine    
ongeveer 1 jaar geleden door Tiidmasine
0
Meld

@336

"Als ik zelf graag een sigaret opsteek op een terras, kijk ik meestal eerst om me heen of er uberhaupt mensen zijn die er last van kunnen hebben, vraag het zelfs, of men het vervelend vindt."

Dit heb ik daadwerkelijk nog nooit een roker zien doen.

"Waar ik echter een gruwelijke hekel aan heb, is het aanstelliger 'gekuch' om duidelijk te maken dat men er last van heeft"

Omdat mensen het vervelend vinden om er iets van te zeggen. Ze hebben er niet om gevraagd en willen geen spelbreker zijn. Dat is wellicht de reden van dat ongemakkelijke gekuch. U snapt of lijkt niet te willen snappen dat mensen er ECHT last van hebben. We zeggen dat niet om te pesten, maar (in mijn geval) omdat ik een branderig gevoel in m'n neus krijg en m'n neus er dicht van gaat zitten. U vindt het misschien raar dat mensen u niet aanspreken ... ik ga er op mijn beurt vanuit dat rokers zelf hun verantwoordelijkheid kunnen nemen en niet ergens gaan zitten waar anderen er last van hebben. U heeft ook geen last van mij, en ik wil ook geen last van u.

@338

Non-argument. Het gaat hier om sigarettenrook waar mensen op een terras last van hebben. Het gaat hier niet om uitlaatgassen. Daar mag u zelf een draadje over openen.

342 Kopkaas    
ongeveer 1 jaar geleden door Kopkaas
5
Meld

@342 ; "Dit heb ik daadwerkelijk nog nooit een roker zien doen."

Een keer samen een terrasje pakken ? Ik laat het u graag zien. Kan zijn dat ik gewoon uit mezelf het terras afloop om verderop te roken, maar ik bied geen garantie daarop.

"Omdat mensen het vervelend vinden om er iets van te zeggen. Ze hebben er niet om gevraagd en willen geen spelbreker zijn. Dat is wellicht de reden van dat ongemakkelijke gekuch."

Dat is de meest positieve variant. Dat zijn helaas mensen die niet voor zichzelf op durven komen. Angst.
Als iemand gewoon vraagt:
"meneer, ik heb er last van als u dichtbij mij rookt, vind u het erg om dat een stukje verderop te doen?"
Is dat heel wat anders dan op de achtergrond een flauw kuchje.
343 Partijdig    
ongeveer 1 jaar geleden door Partijdig
1
Meld

@342 Stel u zit op een terras. Nu zit daar een roker EN er staat een ouderwetse diesel voor het terras zijn uitlaatgassen te blazen. Waar klaagt u dan het meest over ?? Als u nu beweert dat u meer last van sigarettenrook heeft dan van de genoemde diesel omdat u alleen over roken wilt zijken.................

344 Tiidmasine    
ongeveer 1 jaar geleden door Tiidmasine
3
Meld

@343

"Dat zijn helaas mensen die niet voor zichzelf op durven komen."

Ik denk eerder dat het mensen zijn die geen zin hebben in 'gezeik' op een openbaar terras. Mensen kuchen niet voor niets ... zou voor u al direct een reden moeten zijn om de sigaret te doven. Een goed verstaander heeft aan een half woord genoeg.

@344

Waarom (sorry dat ik het zo moet zeggen) lult u zo enorm dom? Of iemand steekt een lucifer aan, of iemand zet uw huis in de fik ... waar heeft u het meeste last van? U lijkt wel een kleuter met uw domme vraagstelling. We hebben het over sigarettenrook. Als ik op een terrasje op het Vrijthof zit, staat er helemaal geen ouderwetse diesel uitlaatgassen uit te blazen. U probeert een of andere domme link te leggen tussen auto's en sigaretten terwijl we het daar helemaal niet over hebben.

345 Kopkaas    
ongeveer 1 jaar geleden door Kopkaas
5
Meld

Ik ga al sinds 2009 vanwege het rookverbod vrijwel niet meer op stap, die keren dat ik sinds die tijd de horeca van binnen heb gezien kan ik op 2 handen tellen. Van terrassen maak ik alleen gebruik als er asbakken op de tafeltjes staan, zo niet loop ik gewoon door naar de volgende. Als het rookverbod ook officieel op terrassen gaat gelden blijf ik ook gewoon daar wel weg.... totaal geen moeite mee, ze kunnen het gewoon krijgen zoals ze het willen. Als ik drink dan doe ik dat graag met een peuk, dan maar thuis. Ze kunnen van mij de rambam krijgen, ik ga in ieder geval hier niet aan meewerken om er een succes van te maken.

346 Beowulf    
ongeveer 1 jaar geleden door Beowulf
0
Meld

@345 En dat laffe gekuch is geen 'gezeik'?

347 Dzzz    
ongeveer 1 jaar geleden door Dzzz
1
Meld

@345 Jij moet gewoon niet op een terras gaan zitten naast mensen zitten die toevallig roken en er al zaten voor jij kwam....plek zat op het vrijthof.

348 Undertaker    
ongeveer 1 jaar geleden door Undertaker
2
Meld

@345 ; "Ik denk eerder dat het mensen zijn die geen zin hebben in 'gezeik' op een openbaar terras. Mensen kuchen niet voor niets ... zou voor u al direct een reden moeten zijn om de sigaret te doven. Een goed verstaander heeft aan een half woord genoeg."

Zoals u uit mijn post kan halen, pik ik dat op, en ik ben een persoon die daar iets mee doet.

Ik kan me echter heel goed voorstellen dat er veel mensen zijn die dat ontgaat. En het gevolg is een 'onbewuste roker' die een 'verongelijkt persoon' tot last is, zonder daar erg in te hebben.
En dan komt precies zo'n bodem voor een gezeik situatie. Irritatie loopt op enz.

Nogmaals, het is niet zo moeilijk een roker erop aan te spreken. Die zijn dat echt wel gewend tegenwoordig. Sterker, ze roken al buiten bij weer en wind op de zaak, op feestjes enz. Ze passen zich dus over het algemeen geweldig aan.

349 Partijdig    
ongeveer 1 jaar geleden door Partijdig
2
Meld

@345 Op een openbaar terras is roken nog steeds toegestaan, dus hoeft een roker zich niet aan jou aan te passen en zijn sigaret te doven. Je bent immers niet verplicht op dat openbaar terras te verblijven als het je niet bevalt.

350 Undertaker    
ongeveer 1 jaar geleden door Undertaker
2
Meld

Ik ben een niet roker en astma patient , ik ben
- voor niet roken in openbare gebouwen ,
- ik ben voor een niet rook ruimte in een restaurant

ik ben tegen

- rookverbod in kroegen , sowieso kleine kroegen die geen ruimte hebben voor een rook ruimte.
- rookverbod op terrassen

Wel ben ik van mening dat rokers , netjes hun sigaretten in een asbak moeten gooien of soort gelijk iets , en niet op de grond.

351 MarcusCole    
ongeveer 1 jaar geleden door MarcusCole
0
Meld

@348

En zie hier het egoïstische gedrag van de roker. Had je moeite gedaan om mijn reactie ECHT te lezen (maar dat is veel gevraagd) dan had je gezien dat die rokers er NA mij kwamen zitten.

@349

"Zoals u uit mijn post kan halen, pik ik dat op, en ik ben een persoon die daar iets mee doet"

Dat siert u, maar dan bent u een van de weinigen helaas.

352 Kopkaas    
ongeveer 1 jaar geleden door Kopkaas
2
Meld

Het lijkt erop dat het veel mensen om de 'stank' van tabak te doen is, wat natuurlijk een subjectief iets is. Want niemand lijkt te weten hoe schadelijk meeroken nou echt is.

En als het mensen nou echt om de stank te doen is, niet zo zeuren. Er stink véél meer.

353 Bluth    
ongeveer 1 jaar geleden door Bluth
0
Meld

@353

Mij gaat het niet om de stank of vervuiling, maar om het feit dat de rook in m'n neus brandt en m'n neus er dicht van gaat zitten.

354 Kopkaas    
ongeveer 1 jaar geleden door Kopkaas
2
Meld

@352 ; "Dat siert u, maar dan bent u een van de weinigen helaas."

Dank daarvoor. Wellicht scheelt het iets dat ik als 'astmatisch' kind heb geleefd en dus wat meer alert ben op problemen met luchtwegen question
(dat is daarmee overigens een fijne cognitief dissonante hobby/verslaving van me, roken)

Maar goed, ik denk dat het een beetje afhankelijk is van de terrasjes, het seizoen, het type bezoekers en daarnaast een sociale wisselwerking tussen mensen. Alles nogal afhankelijk van heel veel factoren. In Italie, ben ik een tijd terug met mijn partner netjes weggelopen van het terras en kregen we van de Nederlandse (wisten we daarvoor niet) gasten naast ons tafeltje een bedankje en een preek dat het zo netjes was wat we deden en dat het vooral niet nodig was. We deden het alsnog.

Het enige wat vereist is, is een beetje bewustzijn over je 'afdruk' op je omgeving en daar ietwat voorzichtig mee omgaan. Ik denk dat veel te veel mensen alleen maar bezig zijn met zichzelf, en dat daar ook de echte frustratie schuilgaat.

355 Partijdig    
ongeveer 1 jaar geleden door Partijdig
0
Meld

@355

Volledig met u eens. Dat zie je dus ook precies terug in reacties als @348 en @350 . En precies vanwege dat soort reacties hebben veel niet-rokers geen behoefte om met rokers in discussie te gaan.

356 Kopkaas    
ongeveer 1 jaar geleden door Kopkaas
2
Meld

@356 ; Snap ik;
Maar juist door dat te mijden, krijg je de ondergrondse irritatie en vervelende beleving.
Geldt voor beide kanten. En dan is het wachten op een explosieve situatie, die dan weer de stelling 'er valt niet over te communiceren' negatief bevestigd.

Ik kan nu een voorbeeld gaan geven over pijn aan mijn enkels, van mensen met winkelwagentjes, die niet om zich heen kijken of er anderen zijn, precies zo'n zelfde ding;
Of mensen die in een winkelstraat recht voor je lopen en ineens stoppen, zonder even rekening te houden met mensen die achter ze lopen en die de vreemdste manoeuvres moeten uithalen om ze te ontwijken.
Of mensen in het verkeer die zonder te kijken ineens van baan verwisselen of afslaan.
Of...

Tja, soms vraag ik me dan weer af of ik niet 'te' bewust ben van mezelf, gezien de standaard.

357 Partijdig    
ongeveer 1 jaar geleden door Partijdig
0
Meld

Lopen ze nog steeds daar in Den Haag ,Hand in Hand,Spechtold en Koolmees,hebben ze daar nix anders te doen ,Wandelen en Twitteren van onze BelastingGeld.

358 SjaakZwartkijker    
ongeveer 1 jaar geleden door SjaakZwartkijker
3
Meld

@300 Hoe kan je nou de "openbare buitenlucht" inpikken?

359 Kubusje    
ongeveer 1 jaar geleden door Kubusje
0
Meld

@357

Met jou valt in ieder geval te discussiëren, maar bij veel mensen is dat niet het geval. Die moeten en zullen hun sigaret roken, ongeacht of anderen daar wel of niet last van hebben. Als ik naar het strand ga en ik wil mijn muziek luisteren, dan zorg ik dat ik of op een afgelegen plek ga liggen, of dat ik de muziek heel zacht zet, of dat ik een koptelefoon heb ... zodat ANDEREN er op geen enkele manier last van hebben. Dat is namelijk heel normaal en fatsoenlijk gedrag. Ik zorg er ZELF voor dat anderen geen last hebben van de dingen die ik doe. Met uitzondering van u, zie ik alle rokers hier zeggen dat niet-rokers maar moeten leven met de overlast die zij veroorzaken, en worden er smoezen als uitlaatgassen bij gehaald. En juist die houding, die vind ik ENORM egoïstisch. Ik hou rekening met ieder ander, ik zou het ook fijn vinden als ieder ander rekening houdt met mij. Een kwestie van fatsoen. Wil je roken? Prima, van mij mag je. Maar doe het wel ergens waar anderen er geen last van ondervinden.

360 Kopkaas    
ongeveer 1 jaar geleden door Kopkaas
0
Meld

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Trending vandaag
Nederland wordt voller, armer en islamitische...
Als partijen als D66 en GroenLinks hun zin kr...

1 dag geleden door Kiki

Mars tegen Marrakesh: Eigen volk eerst
Volgens de Belgische politie hebben 5500 mens...

23 uur geleden door AD

Vanaf volgend schooljaar ook gratis vaccin te...
Vlaanderen trekt extra geld uit om vaccins aa...

1 dag geleden door kwatta

Melania Trump vreest voor Donalds gezondheid...
Melania Trump maakt zich zorgen over de stres...

1 dag geleden door Denisova

Russen laten wel zien wat er vandaag in Bruss...
westerse media doen alsof hun neus bloed, het...

15 uur geleden door leefvandaag


ADVERTENTIE


Laatste reacties
Zie Hier
VPRO en Natascha’s Beloofde Land: gewoon do...
Ach veel mensen worden met barrières geboren...

minder dan een minuut geleden door Zie Hier

MARCUSAURELIUS
Weer schrijft Rutte open brief aan alle Neder...
@72 Die groep die er goed bij boert wordt wel...

minder dan een minuut geleden door MARCUSAURELIUS

hopefully
Rutte vraagt in advertentie Nederlanders om '...
Misschien moet hij eens stoppen met alles weg...

minder dan een minuut geleden door hopefully

info
Lage mediageletterdheid ‘maakt Turken kwets...
@16 ik doe nooit anders. verrek het ook om ...

minder dan een minuut geleden door info

Hangingmen
Zwitserse chocoreep Toblerone is voortaan hal...
Naar idee dat ik nu eens een ‘halal’ reep...

1 minuut geleden door Hangingmen

Binnenland      Buitenland      Politiek      Economie      Internet      Technologie      Sport      Showbizz      Wetenschap      Gezondheid      Lifestyle      Cultuur      Media      Film      Games      Verkeer      Overig