Politiek

Geert Wilders: Nederlandse bevolking wordt vervangen door Afrikaanse islamieten

03-04-2017 11:30

“VOORKOM AFRIKAANSE INVASIE DOOR NU GRENZEN TE SLUITEN” kapitaalde het persbericht van de PVV de ontvanger maandagochtend tegemoet. Dit weekeinde waarschuwde de voormalig Britse ambassadeur in Libië – van 2012 tot 2014 –  Joe Walker-Cousins in The Guardian dat er een miljoen Afrikanen onderweg zijn naar Europa. Via Libië willen zij de oversteek wagen.  Europa probeert met Libië – geleid door verschillende regeringen en facties – afspraken te maken over migratiestromen. Maar volgens de oud-ambassadeur is dat te laat.

Walker-Cousins:

 

“Mijn contacten in het gebied vertellen mij dat er potentieel één miljoen migranten, zo niet meer, inmiddels onderweg zijn vanuit Centraal-Afrika en de Hoorn van Afrika.”

 

Die opmerkingen zijn Wilders ook niet ontgaan, daarom het vriendelijke verzoek aan staatssecretaris voor asielzaken Klaas Dijkhoff (VVD) om de grenzen direct te sluiten. Daarnaast hekelt Wilders de Nederlandse afhankelijkheid van ‘de falende EU die niets anders doet dan als een ferrydienst migranten naar Europa brengen’.

Afsluitend geeft de PVV-leider Dijkhoff nog twee vragen mee: “Realiseert u zich dat er weinig van ons Nederland zal overblijven als u niets blijft doen om de Afrikaanse stormloop en de daarmee gepaard gaande islamisering tegen te houden? Waarom staat u lafhartig toe dat onze bevolking wordt vervangen?”

Vorig jaar werden 179.000 van de 181.000 Afrikaanse vluchtingen uit zee gehaald voor de kust van Libië. Dit gebeurde door de Italiaanse marine, het Europese grensbureau Frontex en NGO’s.

Lees ook

The Guardian – 1m African migrants may be en route to Europe, says former UK envoy