TUI schrapt vluchten naar Turkije vanaf Eelde

Touroperator TUI schrapt de vluchten naar Turkije vanaf Groningen Airport Eelde tot het hoogseizoen.

Er zijn te weinig boekingen om de twee vluchten per week naar badplaats Antalya door te laten gaan, zegt woordvoerder Petra Kok van Tui. ,,In het hoogseizoen, vanaf half juli, vertrekken er wel gewoon weer vluchten vanaf Eelde.”

Door de onrustige situatie in Turkije durven veel mensen het niet aan om een vakantie naar het land te boeken, volgens Kok. ,,Al doet Turkije het last-minute wel goed, dat zijn boekingen die zes tot vier weken van tevoren worden gedaan. Blijkbaar vinden ze die periode wel te overzien.”

De andere aanbieder van vluchten naar Antalya, Corendon, ziet geen reden om de wekelijkse vluchten vanaf 20 april te schrappen. Hoewel ook daar sprake is van een daling in het aantal boekingen, blijft er genoeg animo. ,,Wij nemen ook de passagiers die met TUI vanaf Eelde wilde vertrekken, over”, vertelt Daisy Mijnals van Corendon. Corendon hoopt dat het aantal last-minute boekingen aantrekt maar gaat ervanuit de hele zomer volgens dienstregeling op de Turkse badplaats te blijven vliegen.

Touroperator TUI vliegt nog wel naar Turkije vanaf andere luchthavens in Nederland, onder meer Schiphol.