Britse oud-Libië-ambassadeur: miljoen Afrikanen onderweg naar Italië (volkskrant.nl)


Europa zal de grootste moeite hebben om de migratiestroom vanuit Libië nog te stoppen. Een miljoen Afrikanen zijn al op weg naar Libië om vanaf de ... ...

door Inter in Buitenland  ·  42 Reacties

  • 22
  • 968x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Pechtold en Klaver doe je best bij de informatiebesprekingen. Dit is jullie kans.

Laat er maar een paar honderdduizend naar NL komen. Open grenzen, volop huizen gaan we bouwen en we hebben gelukkig bakken met geld voor toeslagen (het gaat economisch namelijk heel, heel goed, door de banenmachine van Rutje en Asbak).

Dus pak je kans morgen. Rutje speelt wel mee, want hij blijft graag het baasje.
Uitspelen die troefkaart.

Die Gutmenschen wachten hier ook op. Bergen Afrikanen in onze dorpen. Heerlijk toch.

8
1 Kuifje en Bobbie 2

En er wordt voor de zoveelste keer wéér met alle buitenlandse Ministers, op Europees niveau, hierover gesproken.
Wanneer komen er nu eens daden van deze "eengezinde" Ministers?
Tot nu toe, leiden al deze gesprekken tot niets anders dan "nieuwe gesprekken" en ze zijn weer "geschokt en ontzet", als er weer doden vallen.
Wel kletsen over een klimaatbeleid, dat we nooit gaan bereiken met deze toestroom aan migranten, die hier écht niet komen voor de zonnepanelen en de electrische auto's..
Rutte moet zich eens bezig gaan houden met dit probleem, ipv met Klaver discussies te houden over het "milieu- en klimaatbeleid"..
Over tegenstellingen gesproken..

7
2 Dieke

@2 ,
Een zak/profiteur als Klaver zal nooit of te nimmer de uitwijk nemen naar Afrika om zich daar te verenigen met degenen voor wie hij zegt op te komen. "Nelson Klaver", ha-ha-ha! Wil (als man), met hem, wel eens gearmd gaan door een wijk waar homo's niet gewenst zijn. Klaver zal bagger schijten.

7
3 fin.demeer

@1 , Klaver wil net als jij en ik ook niet dat ze massaal per rubberbootjes komen. Hij wil vliegtuigen inzetten.

5
4 Spraypaint

@4 Zou Yasser dan toch een vooruitziende blik hebben?
Vliegen maakt hij onbetaalbaar voor velen; op die manier blijft er veel capaciteit over voor de immigranten.
Een klein minpuntje an zijn plannen is misschien dat de stewardessen het woonwerkverkeer niet meer kunnen betalen.

4
5 Rex

Minder minder minder!!

4
6 Topperz

'Manu militari' tegenhouden kan altijd hoor.
Maar links & groen en de liberalen hebben er goed voor gezorgd overal in de EU Europese landen dat onze legers sterk ontmanteld, uitgedund en machteloos werden als soort 'militaire eunuchen' en de polities en douanes en de grenswachten idem dito en gefeminiseerd ook al.
Kadafi hield ze allemaal tegen in Libië voor een 'appel en een ei', dat was zelfs niet naar de zin van EU, stel je voor.
Toen werd hij nog vermoord ook bij die dwaze Obama/Clinton/Sarkozy destabilisatie oorlog van Libië en 'bombardieren' maar, dat land dat niets had misdaan toch?
Er waren daar wel ook een soort rebellen (streek Benghazi) als in Syrië.
Nu is het een 'warlords' lappendeken, buiten de hoofdstad heerst terreur en onveiligheid.
Zo gaat dat nu, jammer maar helaas.
Die 'dienst' Frontex/Eurosur doet net het omgekeerde van wat ze zouden moeten doen!
Beetje show doen ze, niets meer dan dat.
Totaal waardeloos, corrupt, uiterst kostelijk en inefficiënt, typisch EU...
En ze helpen zelfs oogluikend de mensenhandelaars en botenleveranciers ook.
http://frontex.europa.eu/intelligence/eurosur/

9
7 wy71

** gebruiker verwijderd **

Men kan het wel, wil het ook wel maar men MAG het niet.

8 gebruiker-verwijderd

Decennia lang hebben we Afrika leeggeroofd en uitgebuit. En dat heeft ons veel rijkdom en weelde gebracht. Wij hebben het juist zo goed omdat ze het daar zo slecht hebben.

En het ziet er naar uit dat we daar nu de tol voor gaan betalen.

Maar let op: Die Afrikanen die nu deze kant uit gaan komen, die zullen volgens de meesten hier wel weer de profiteurs zijn.

Vooral niet wij, die dat continent alleen maar hebben uitgebuit.

21
9 Weet geen naam

@9 Decennia lang hebben westerse landen Afrika miljarden toegestopt. Decennia lang hebben we geholpen om de leefomstandigheden en onderwijs te verbeteren. Decennia lang hebben de leiders in Afrika de boel besodemieterd en hun zakken gevuld. Decennia lang hebben Afrikaanse regimes wel miljarden uitgegeven om wapens te kopen en vooral oorlogen tegen elkaar te voeren. Niet vanwege bedreigingingen, maar alleen maar om meer macht of idiote geloofskwesties.

Decennia lang wordt het westen een schuldgevoel aangepraat. Wordt het niet eens tijd dat Afrika leert zijn eigen broek op te houden in plaats van alleen maar de hand op te houden?

4
10 Belazerd

Als we ze netjes terugbrengen naar hun eigen werelddeel als ze in hun bootjes dobberen voor de kust dan is het snel afgelopen. Alle NGO's die wel proberen aan te meren in een EU land met deze illegalen moeten worden gearresteerd en aangeklaagd voor mensenhandel.

1
11 niet-alles-geloven

@9
Afrika is niet leeg geroofd.
Alleen is er nu niemand meer om de rijkdom van het continent te benutten.
Afrika is nog steeds een vruchtbaar continent met veel grondstoffen,alleen wordt dat niet vanzelf omgezet in geld,daar moet je wel wat voor doen.

1
12 kelly11

@10 , @12 , Ja, er gaat ontwikkelingsgeld naartoe. Maar dat is slechts een fractie van wat het Westen verdient op Afrika.

We trekken er een veelvoud uit van wat we erin steken. En dat is logisch. Want ze mogen natuurlijk ook niet daadwerkelijk dood gaan van de honger. Want een dode werkt niet voor 5 cent per uur voor ons.

Als het Westen er serieus belang bij had dat het veel beter zou gaan met Afrika, dan ging het al lang veel beter met Afrika.

Maar het Westen is veel meer gebaat bij hoe de situatie nu is, zelfs na aftrek van de ontwikkelingshulp. En daarom is de situatie nooit veranderd.

18
13 Weet geen naam

En dat zijn alleen nog maar de jonge mannen! Nadat ze zijn neergestreken en van alle gemakken voorzien laten ze de rest van de familie overvliegen.

1
14 Jan met de korte achterlul

Tja,

Mocht het zo zijn dat Rutte en Co deze GELUKZOEKERS door laten gaan en onze steden en dorpen gaan bezetten.
Dan wordt het hoog tijd om zelf ervoor zorgen om deze GELUKZOEKERS eruit te knikkeren met harde hand.

1
15 Dachtutniet

Zit Boko Harem er ook tussen? oh wacht....

1
16 netcat

@8 Met moet het zelfs. Europa heeft namelijk ook grenzen en het Schengenverdrag verplicht de buitengrenslanden (zoals Italië) deze grenzen te bewaken. Het verdrag kent zelfs sancties; de buitengrenslanden die falen kunnen worden gesanctioneerd en zelfs tijdelijk buiten Schengen worden gezet.

Wat niet mag is wat er nu gebeurt, de Italiaanse kustwacht ze halen samen met NGO's de Afrikaanse migranten op in Libische nationale wateren en zetten ze af in Europa :


Italie en de EU houden zich daarmee tevens ook niet aan internationaal zeerecht; het is Libië dat volgens intenationaal zeerecht de drenkelingen die op de Middelandse zee voor de kust van Libië opgepikt worden moet opvangen. Internationaal zeerecht schrijft namelijk voor dat het land dat het dichts bij de plek waar de drenkeling is gered de drenkeling toegang, hulp en verzorging moet geven.

Daarnaast geldt voor migranten die in Italië binnenkomen dat het eerste land waar de asielzoeker zich aanmeldt de asielprocedure voor de migrant dient door te lopen. Dit is vastgelegd in het het verdrag van Dublin.

Doorreizen grens over naar een ander Schengenland kan ook niet binnen de wet -en regelgeving. De migrant bevind zich in Italië al in een veilig land en als de vluchtelingenstatus volgens het verdrag van Genève wordt toegekend is er geen reden om vanuit een veilig land naar een ander veilig land te migreren.

Waarom de EU al deze wet -en regelgeving aan zijn laars lapt en top-overleggen voert om een andere oplossing proberen te creëren laat zich wel raden.

0
17 Ruud100

@14 Per direct gezinshereniging voor de eerste 10 jaar stoppen.

1
18 gaulette

@17 helemaal correct!
Waar deze "reddingsactivisten" mee bezig zijn is een criminele actie en deze "geredde landverhuizers" horen ze terug te brengen naar Libië en daar in de eigen regio opvangen en niet droppen in Italië!
Zitten ondertussen MEER dan honderd duizend op de sprong om naar een EU land te komen met voor hun de gunstigste voorzieningen.
Waanzin dit hele NGO gebeuren. Stoppen, maar denk dat dit station allang gepasseerd is!

1
19 Widaan

@13 Je hebt helemaal gelijk. Toen Zimbabwe nog niet onder de vrijheidsstrijder Mugabe vrolijk en vrij leefde exporteerde het bv geen graan naar de rest van Afrika. Moet je nu eens kijken....Oh wacht.

0
20 slvnphdr

@13 Je hebt helemaal gelijk. Toen Zimbabwe nog niet onder de vrijheidsstrijder Mugabe vrolijk en vrij leefde exporteerde het bv geen graan naar de rest van Afrika. Moet je nu eens kijken....Oh wacht.

0
21 slvnphdr

@13 dat is een aspect en dan heb je nog de oorlogen en milieu rampen als droogte en overstromingen die er een extra zet aan geven.

5
22 mike45

Het is niet anders, Europa heeft het te lang laten aansudderen. Zou ook wegvluchten als ik geen toekomst zie in mijn geboorteland, armoede plus de onveiligheid vanwege oorlog. Ook Nederlandse emigranten zijn naar het buitenland "weggevlucht" uit Nederland. Of zou het vanwege het weer zijn?

12
23 Bart Boudewijn

@23 die hebben grosso modo de handen uit de mouwen gestoken in hun nieuwe thuislanden. Ben bang dat we daar in dit geval niet op hoeven te rekenen.

0
24 slvnphdr

In huis nemen.. uitgaande van het aantal stemmers
Gr.L 910.000
D66 1.235.000
PvdA 585,000
SP 910.000
VVD+CDA 3.380.000 gezinshereniging

1
25 Bollieboos

Wij kunnen vast nog wel 6 miljoen gelukzoekers adopteren, toch.....

2
26 corretje

Ze komen kijken, wie er achter giro 555 zitten.......

1
27 LoydMorris

@24
Ho ho, ze steken de handen ook uit de mouwen,
om al die toegeworpen materiele zaken op te vangen.

1
28 Jan met de korte achterlul

Europa zou mooi kunnen samenwerken om er voor te zorgen dat er geen Afrikaan Libie nog verlaat. Het is niet onze verantwoordelijkheid dat ze fokken als konijnen, dat vrijwel iedere leider corrupt is, dat de islamitische terreur het weinige dat nog over is willens en wetens kapot maakt. Voor een groot del is het cultuur en die moeten ze zelf veranderen.

1
29 Soare

De vraag is wie of welk land het aandurft om deze nieuwkomers, die om economische naar Europa willen, de wacht aan te zeggen. Let wel iemand die ook de handen op elkaar krijgt om dat daadwerkelijk te realiseren. Wilders valt dus af. Je kan de lidstaten niet langzaam laten volstromen met mensen die economisch gezien voorlopig geen enkele bijdrage gaan leveren.

9
30 Hendrianus

** gebruiker verwijderd **

Wel jammer dat de vulkanen onder de Middellandse Zee zijn uitgedoofd.

31 verwijderd924924212

Kom maar binnen hoor. Groen-links vangt jullie op en stelt gratis hun woonruimte beschikbaar, geen probleem!

2
32 Pollens

Leger inzetten, of wat ervan over is.
Het is een kwestie van overleven, zij of wij.

0
33 Arthur2000

@32

Ik zie ook geen probleem. 1 miljoen Afrikanen, wat is dat nou helemaal?

5
34 WijzeDwaas

Het vervangen van de autochtone bevolking van Europa via massa immigratie is onderdeel van het Coudenhove-Kalergi plan van de EU elite.

http://curiales.nl/2015/10/24/coudenhove-kalergi-eu/

In zijn boek “Praktisch Idealisme” legt Kalergi uit dat de bewoners van het toekomstige Europese Rijk niet langer de mensen zijn die er historisch altijd hebben gewoond, maar dat in plaats daarvan er een soort sub-menselijke soort zal ontstaan door het vermengen van rassen. Hij stelt dat de oorspronkelijke bewoners vermengd moeten worden met andere rassen en culturen zoals donkere of Aziatische mensen, waarbij uiteindelijk een “kudde” zal ontstaan zonder enige identiteit en vooral één die gemakkelijk door de elite onder controle te houden is.

Kalergi pleit verder dat de individuele landen niet langer zelfbeschikkingsrecht zullen hebben en deze individuele landen zullen door gebruik te maken van etnisch separatistische bewegingen en massa-immigratie uiteindelijk geheel verdwijnen. Om Europa door de elite te kunnen laten controleren wil Kalergi de oorspronkelijke bevolking veranderen in een mengsel van zwarten, witten en Aziaten.

In het kort komt het neer op blanke genocide via een omweg.

Wit is de ‘nieuwe minderheid’ in grote steden: https://www.trouw.nl/samenleving/wit-is-de-nieuwe-minderheid-in-grote-steden~ae48e435/

http://www.ad.nl/amsterdam/twee-miljoen-euro-voor-woningen-statushouders~ab5b92ad/

"Twee miljoen euro voor woningen statushouders

Amsterdam heeft 2 miljoen euro vrijgemaakt voor woningen voor statushouders, vluchtelingen die een verblijfsvergunning hebben.

Per betaalbare woning voor een statushouders kunnen partijen per eind maart tienduizend euro aan subsidie krijgen.

Met deze financiële steun hopen we ze over de drempel te helpen." Totdat zij een woning aangewezen krijgen, verblijven statushouders in asielzoekerscentra. Zo houden zij plekken bezet voor potentiële nieuwe asielzoekers en tegelijk kunnen zij nog niet beginnen met integreren."

Beleid geheel gericht om nog meer asielzoekers binnen te halen.

Autochtone ouderen en chronisch zieken kunnen momenteel nauwelijks meer aan een geschikte woning komen omdat het merendeel naar statushouders gaat.

Zo ziek is Nederland geworden.

0
35 Ron

@35

Aha! Het is een complot van de elite!

*in lachen uit barst*

9
36 WijzeDwaas

Als je nou gewoon de stop uit de Middellandse Zee trekt, probleem opgelost.

*doet duit in zakje*

1
37 tripomatic

@37

Vind ik zielig voor de vissen. Gewoon een brug aan leggen.

5
38 WijzeDwaas

@38 Die stoppen we gewoon in vissenkommen.

1
39 tripomatic

* Verwijderd door de redactie *

40 Gr@ndioos

Misschien kan onze marine (wat daar nog van over is) worden ingezet, om ze uit hun gammele bootjes of uit het water te halen.....................en misschien in dit verband niet ter zake: mijn oude gehandicapte buurman krijgt geen h.h.hulp en kan niet tijdelijk naar een herstellingsoord (hij is kortgeleden geopereerd), want dat kan hij niet betalen...............GELD GENOEG!!!!!!!

0
41 Tutor

@23 " Ook Nederlandse emigranten zijn naar het buitenland "weggevlucht" uit Nederland.

Maar deze zijn wel op een LEGALE manier geëmigreerd met de juiste papieren en een geldig paspoort en gingen werken in het land, waar ze naar toe emigreerden en de aantallen waren niet de aantallen, waar we nu mee te maken hebben nl van al deze illegale landverhuizers die zogenaamd "gered "moeten worden.
Deze emigranten deden het wel op de juiste manier en zijn niet in gammele bootjes illegaal overgestoken en zeker niet, door zich in te laten met "mensenhandelaren".
Wat een "domme"(en dan zeg ik het nog netjes) opmerking!

0
42 Widaan

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Slavink
Leidse vrouw (84) overvallen door intimiderende brief van buren: ’Wordt het niet eens tijd dat u naar het bejaardentehuis gaat?’

@42 vast, die buren willen zo'n gezin of een fijne Marokkaanse familie met 7 kinderen en opa en oma erbij. En dat in de Haagwijk, waar alleen v...

2 minuten geleden geplaatst door Slavink

Tussenderegels
Andere partijen niet blij met tweet Wilders, maar het zal hem 'worst zijn'

Boeiend, alsof Van der Burg in zijn eentje verantwoordelijk is voor de hoge asiel instroom. Lekker makkelijk, zo hoef je verder niet na te denke...

2 minuten geleden geplaatst door Tussenderegels

Strongoli
Horner wil niet voldoen aan wens van Perez

Achterhaald item. Sainz heeft vorige week al getekend bij Mercedes....

4 minuten geleden geplaatst door Strongoli

VBOH
Leidse vrouw (84) overvallen door intimiderende brief van buren: ’Wordt het niet eens tijd dat u naar het bejaardentehuis gaat?’

Waar slaat die brief op? Het is toch juist de bedoeling dat ouderen langer thuis blijven wonen. Dat was/ is jarenlang het motto geweest voor o...

5 minuten geleden geplaatst door VBOH

Reconquista
Leidse vrouw (84) overvallen door intimiderende brief van buren: ’Wordt het niet eens tijd dat u naar het bejaardentehuis gaat?’

Die vervelende oude blanke vrouw houdt wel een woning bezet waar bv een Somalisch gezin in zou kunnen wonen. Ouderen houden veel woningen vast d...

8 minuten geleden geplaatst door Reconquista

soapbox
Vaccinatiefile bij De Tref - De Orkaan

@7 Jij hebt een eigen mening , toch? Of ben je het altijd overal mee eens dan?...

8 minuten geleden geplaatst door soapbox

Rinze
Als de Augurkenkoning over ‘pisbakkenkwaliteit’ begint, dan weet je het wel als kijker

Ik heb eens augurken van hem gehad maar ze zijn veel te zacht en te zoet Bij de Appie hebben ze ook Duitse augurken en die zijn veel beter...

9 minuten geleden geplaatst door Rinze

soapbox
Een dienstplichtbrief voor mijn dochter, dat is schrikken

Wat een prut weer. Meteen weer onterecht racisme erbij halen ...diep en diep triest. Maar goed verwacht iemand nog wat anders van de mainstream ...

12 minuten geleden geplaatst door soapbox

Graaier1000
Leidse vrouw (84) overvallen door intimiderende brief van buren: ’Wordt het niet eens tijd dat u naar het bejaardentehuis gaat?’

Ik vind het schandalig om zo een bejaarde dame (anoniem) te terroriseren....

13 minuten geleden geplaatst door Graaier1000

Rinze
Vaccinatiefile bij De Tref - De Orkaan

@6Waar precies beweer ik dat ik het beter weet dan de experts op dit gebied ?Namen en rugnummers graag Zoals gewoonlijk lul je weer wezenl...

13 minuten geleden geplaatst door Rinze

NK. App
Bangla Hindi BfAngela White CreampieHot Big PornAleeta OcanNifty Erotic ArchiveCali Carterالکسیس تگزاسSss Xxx VideoCumshot Swallow PornMallu Aunty Hot SceneBap Beti SexIndian Full Hd Sexy VideoScat PornLokal SaxStep Mom OornH D Porn.comBrown Bunnies ComAmordeluxoAlison Brie BoobsReily Reed AnalCutest Porn StartsKatie JordinSexo En TrioVideo Bokep Rebecca KlopperHot Lauren HollyWwe Nude FightGabrelle SantiniThrilling Sex Videos18 Yeat Old PornStrip Club Mexico City야동사이트 추천InflucenersgonewildHandjobs With CumshotsLocal Sex XxxZoie Burgher PornMiranda Lanbert NudeMandy MitchellMyfree CamsTeal Massage PornMulheres Pelada Ao VivoJessica Barth NudeBest Step PornX X X MemesChrisean And Blueface Sex TapeSex Video DanceXnxx Teen VideosPorn ImejesThefappening BlogEimigirlSoft Sex VideosAustralian PornstarsBrazzers Office PornLinmeyMother Law PornMommy Asian PornCatherine Bell PornJapanese GropedTeacher Teach XxxAustralia KandaAbuelas FollNappi XxxTeen Boob SuckVillage Hot XxxDesivideoDogaramaFrancaise Amateur PornChuda Chudi PhotoAsian Nuru MassageWomen Bodybuilders NudeDaughterxnxxChudai Story NewSafiyaaxSapphire AsdMother And Son Sex VediosXxx ComfreeElle PandaPorntoonDickflash TeensPorn ArqbOrgasm FaceSexs Japan MovieFamilias PornGiant PornGay Japanise PornDanny D Sex VideoXnx LiveValentina Nappi XxNeked TeachersLovely Mimi LeakedPegnet XxxMaa Bete Ki Chudai Ki KahaniShevonne DurkinPornhuv.Pornohub YoungLiseli P OrnoGujarat Ka Sex VideoOrgy PornXxx DownloadJasminesummerNewest Mom PornEdcort BabylonPorn DomicsPorn Full Length Movies Free한국 자위Beautiful Womans NudeHeroen Xxx VideoFotos De La VaginasXxxxvdViodesxxxKinzie-reevesDare Dorm Full VideosFnaf Porn AnimationX Videos For FreeSister CreepshotsRonaldo SexXxx Sex Videos In HindiKorean Pron MovieSexs Brother SisterQueenlinTeenagers Party PornSpectacular Spiderman PornNaked Women In GymRiley Reid Double AnalJav GokkunNjavtvCelebridade NuasContos Eroticos AmadoresBoabronjaSexo Amador BrasileiraJustwingit PornWhire PornBig Boobs Xx VideoJio XxxBhojpuri Sexy Video HdTamil Sex ModelShortsex StoriesWww.xnxx.com.Beard And BellyBolti Kahani PornFemboy VoreSexy Video 4kIndian Threesom PornSouth Indian Actress XvideoArabisn PornHfo AudioSpnk BngVoyeur VideoXxx Video GangAiims Sex VideoBrooke Ivory Porn