Turks-Nederlandse weigeragent (wnl.tv)


Turkse Nederlandse agenten die orders weigeren uit loyaliteit aan hun landgenoten zouden uit hun functie moeten worden gezet. Dat zei Tanya Hoogwerf, raadslid voor Leefbaar Rotterdam,... ...

door Gr@ndioos in Binnenland  ·  31 Reacties

  • 20
  • 915x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Absoluut.
Gewoon werkweigering.

0
1 Arthur2000

Dat kan inderdaad als een vorm van werkweigering of plichtsverzuim gezien worden.

De loyaliteit behoort bij het werk te liggen en niet de eigen bevolkingsgroep.

1
2 TedjeR

Niets toe te voegen aan dit artikel. 100% mee eens.

0
3 Shit...Fan...WhatAMess

Meteen ook het land uit.

1
4 Scholar101

Een ''kleurenblind plisiebeleid''?
Blijkbaar zijn de Turkse plisiemensen niet kleurenblind.

1
5 Arthur2000

"Turkse Nederlandse agenten die orders weigeren uit loyaliteit aan hun landgenoten".

Huh? Wij Nederlanders zijn toch hun landgenoten? Oh wacht....

0
6 Sparkplug

Dat is nét zo ongewenst... als agenten met een Nederlandse achtergrond zouden weigeren op te treden tegen Nederlanders die de fout ingaan!

0
7 Scorpio

@7
Maar Nederlanders zijn dan ook niet solidair met elkaar.

9
8 Arthur2000

Ik snap al niet dat die bij de politie of in het leger mogen.

1
9 Bram brabant

Nou, in werkelijkheid had ze het over een andere situatie, namelijk dat een agent van Turkse afkomst opdracht krijgt om geweld te gebruiken bij een demonstratie van andere Turkse Nederlanders. Sommige demonstranten kent die agent misschien wel. Dat ligt bij alle politieagenten gevoelig, vandaar dat de mobiele eenheid gewoonlijk bestaat uit politieagenten uit een andere stad. Meestal is het probleem daarmee opgelost.

16
10 Conclusius

@10 , opdracht is opdracht , als je het ene weigert , gegarandeert het andere ook.
Anders moet je een ander beriep pakken .

0
11 Thei

Beroep dus

0
12 Thei

Zelfs in '40-'45 werden agenten niet direct uit hun functie geplaatst als zij weigerden mee te werken aan de vervolging van joden. Enge beweging dat Onleefbaar Rotterdam.

Je kan niet altijd met ieder individueel bezwaar rekening houden en oplossingen zoeken en bieden, maar in deze situatie waarin de gemoederen nationaal en internationaal hoog zijn opgelopen is het verstandig om er wel rekening mee te houden.

17
13 Keerzijde

Er staat in dit stukje trouwens dat er Turkse agenten uit Rotterdam bedreigd zijn die aan het werk waren tijdens die toestand met die vrouwijke minister die Nederland binnen gedrongen was. Die politieagenten met een Turkse achtergrond zijn bedreigd door Erdoturken, dat vind ik echt heel erg ver gaan, die dreigende Erdoturken zouden daar een flinke celstraf voor moeten krijgen.

0
14 RoosjeB

Turken hier zijn gewoon Nederlander en daar kan gewoon door een andere Nederlander ook al is die van Turkse afkomst, tegen opgetreden worden. We zijn een rechtsstaat en geen bananenrepubliek waar de band met de clan het belangrijkste is. Werkweigeren is gewoon gelijk ontslaan.

1
15 Soare

100% met eens, de hebben hier niks meer te zoeken.

0
16 Gunther

@14 "Die politieagenten met een Turkse achtergrond zijn bedreigd door Erdoturken, dat vind ik echt heel erg ver gaan, die dreigende Erdoturken zouden daar een flinke celstraf voor moeten krijgen."

In deze situatie worden bevolkingsgroepen opgenaaid en misbruikt door de politiek van twee landen. Bedreigingen zijn natuurlijk ongewenst, maar de opgelopen spanningen zijn verklaarbaar. Een persoonlijke waarschuwing dat bedreigingen ongewenst zijn en niet worden getolereerd zal in de meeste gevallen voldoende zijn. Voor de personen bij wie dit niet werkt biedt een paar dagen schoffelen voldoende contemplatie.

Een zogenaamde 'harde aanpak' op basis van een kokervisie en een gebrek aan tolerantie en transparantie levert in deze situatie een verdere verharding op en staat een dialoog in de weg.

13
17 Keerzijde

@17 iemand die bedreigt wordt ivm zijn publieke functie dient daarvoor bescherming te krjjgen. Het bedreigen van een ambtenaar (in functie, cq. vanwege zijn functie) wordt gestraft met extra op de straf voor bedreiging van een burger. bron http://wetten.overheid.nl/BWBR0030024/2012-10-01
Waarom zou dat nu anders moeten zijn? omdat het turken betreft? In NL geldt de NL wetgeving. voor iedereen!

0
18 Merlinswit

* Verwijderd door de redactie *

19 Undertaker

@18 "Waarom zou dat nu anders moeten zijn?" Omdat de NL en Turkse politiek overduidelijk polariseren voor eigen gewin en ten koste van beide bevolkingen. Het is politiek ziek gedrag van beide zijden. Dat maakt dat een tactvolle benadering van justitie de zaak niet verder onnodig op de spits drijft.

@19 Het opvolgen van corrupte en immorele politiek is geen 'normaal politiewerk'. Dat heeft het verleden vaak genoeg uitgewezen. Zowel toen als nu staat het demoniseren van een bevolkingsgroep centraal.

9
20 Keerzijde

* Verwijderd door de redactie *

21 Undertaker

Die mevrouw heeft het over een theoretische kwestie, heb ik de indruk. Daardoor vind ik wat ze zegt niet zoveel toevoegen aan het algemene 'je hoort binnen de politie de bevelen van je meerdere op te volgen'. Beetje raar en overbodig om dat nog eens extra te benadrukken voor Nederlanders met een Turkse achtergrond.

Ik zou het interessanter vinden om te lezen wat mevrouw voorstelt te doen tegen de intimidaties bedreiging waar de agenten mee te maken hebben. En dan graag iets meer concreet dan 'keihard aanpakken en bestraffen'.

1
22 Smiling

Als je indienst bent bij welke instantie of instelling dan ook, hoor je te doen wat er van je gevraagd wordt en anders hoor je niet in die functie!

Zolang het in je taak omschrijving staat en niet tegen de wet is!

0
23 Zie Hier

Van mij mogen die gelijk het land weer uit, ze waren toch Nederlander, o nee alleen als het wat opleverde een uitkering of zo.

Die hoofddoeken en zo we hadden het nooit goed moeten vinden in de publieke sector of op school.
.

0
24 corretje

Is dat niet een vorm van etnisch profileren?

0
25 Caliber

En men wil nog meer kleur bij de Politie dat kon dan wel eens interessant gaan worden. STOP ! Alle kleur eruit er behoort geen enkele zgn. medelander in overheidsdienst te werken evenmin in de semioverheid.

0
26 jbruntink

@20 : U haalt oorzaak en gevolg wel enigszins door elkaar. De aanleiding voor de rel was toch echt Turkije die koste wat het koste diplomaten naar Nederland wilde sturen en de manier waarop Turken op de komst van een diplomaat reageerden. Vervolgens worden er politie-agenten bedreigd door Turkse Nederlanders.

Dit zijn een aantal zaken die je als autoriteit niet wilt zien. Ten eerste gaat een ander land niet bepalen welke diplomaten wel of niet binnen komen. Vervolgens gaan burgers niet bepalen dat ambtenaren bedreigd mogen worden. Hier moet heel sterk op gereageerd worden ook vanuit het perspectief gezien dat Turken loyale en trotse mensen zijn die vaak alleen de taal verstaan als er duidelijk en autoritair wordt opgetreden (tenminste als ik de Turkse Nederlanders mag geloven die ik ken).

Je godwin in @13 is te ziek voor woorden trouwens. En dat ook weer direct vastplakken aan een opmerking als Onleefbaar Rotterdam. Dit geeft aan dat je met twee maten aan het meten bent aangezien je al bent begonnen met de ontmenselijking van Leefbaar Rotterdam. Hierdoor wordt het moeilijk om je serieus te nemen.

Om een lang verhaal kort te maken. Het oppakken van de bedreigers moet zeer zeker gebeuren. Een forse tik moet ook uitgedeeld worden om te laten merken dat het menens is. Gebeurt dit niet dan wordt de autoriteit van de politie zwaar uitgehold. De politie moet ook onafhankelijk blijven dus politie-agenten die in dit soort gevallen niet in durven te grijpen zijn onbetrouwbaar, al helemaal als het vanuit een motief is dat men liever loyaal aan hun "landgenoten" willen zijn dan aan de politie. Dit is een constructie die erg ondermijnend is. De volgende keer mag een Nederlandse agent dus een Nederlander geen bekeuring geven omdat het anders tegen zijn loyaliteit gaat en mag hij een Turkse Nederlander wel bekeuren. Als dat gebeurt, is het opeens discriminatie. Geen werkbare oplossing dus.

0
27 Gezond boerenverstand

@19 Het is veel zieker dan dat. @13 is een holocaust ontkenner.
Hij/zij stelt onschuldige Joodse mensen aan tuig dat straf verdient.
Daarmee stel hij/zij Jood=crimineel.
question

2
28 Rex

@28
Dat haal ik met alle fantasie van de wereld niet uit #13

0
29 disclaimer x

Na de aankondiging dat PVV aan de Rotterdamse gemeenteraadsverkiezingen gaat meedoen moet Leefbaar zich ineens profileren.

0
30 Hoofd bijzaken

Rare benaming, 'weigeragent'. Liever had ik gezien 'op-staande-voet-ontslagen-agent'.

0
31 Liwwie

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
ThWil
Mensen met een krappere beurs zijn groener bezig dan rijken

@16 Leuk. Maar ook bij positief nieuws. Zeker toen timmermans hem zo positief toesprak tijdens de pvda en die andere partij bijeenkomst. Komt di...

9 minuten geleden geplaatst door ThWil

wildersfan
Mensen met een krappere beurs zijn groener bezig dan rijken

Mja... wil dat nu zeggen dat de beste manier voor organisaties om wat aan het klimaat te doen is, het salaris van de best betaalden omlaag te br...

10 minuten geleden geplaatst door wildersfan

progressiefliberaal
Minister voor Rechtsbescherming Weerwind: 'Ik ga aangenomen motie niet uitvoeren'

@9,En een Weerwind, want hij deed het al eerder.Chris Stoffer diende een paar maanden geleden ook een motie in, die aangenomen werd. Dat...

14 minuten geleden geplaatst door progressiefliberaal

ThWil
Duitsland hervat hulp aan UNRWA • Media Israël: 'besluit aanval Rafah genomen'

Dat die gazanen hun hamasleiders niet oproepen die oorlog te stoppen, gegijzelden vrij te geven en vredesonderhandelingen met israel aan te gaan...

15 minuten geleden geplaatst door ThWil

Snorrie
Mensen met een krappere beurs zijn groener bezig dan rijken

@11 Zit wel wat in.Iedere keer dat Wilders in beeld komt dan is er negatief nieuws.Meestal is dat nieuws zelf bedacht door wilders maar da...

17 minuten geleden geplaatst door Snorrie

ThWil
“Kaboel in Parijs”: rellen van Afghanen veroorzaken veel verontwaardiging in Frankrijk

@81 Was het gisteren 2 februari? Weet je ook van welk jaar?...

20 minuten geleden geplaatst door ThWil

ThWil
Mensen met een krappere beurs zijn groener bezig dan rijken

@14 Dan moet een voorbeeld vinden niet zo moeilijk zijn. Maar je zult je wel weer verbergen achter een van je obsessies. ...

24 minuten geleden geplaatst door ThWil

ThWil
Nederland moet weer asielaanvragen van Palestijnen behandelen

Hamas wil men ook hier hun gang kunnen laten gaan. Je moet hun streven naar een oemma of kalifaat in de weg staan. Op de steun van die niet west...

26 minuten geleden geplaatst door ThWil

Biscanna
Nederland moet weer asielaanvragen van Palestijnen behandelen

Ja Leuk, nog meer terroristen....

26 minuten geleden geplaatst door Biscanna

NK. App
Bun PornRaw Sex PornReality Porn MomLatina Solo SquirtBbw Dp PornLesbian Forcing PornPorn Hub WebsiteUsers Chatropolis日本 Av 在线观看Jvr PornBear Porn GayFrozen HentFliz Movies WebsiteIndian Actress Nude LeakedGaysrxBusty Nude AsiansAsian OornAtqofficial NudeRiley JennerNano_nano PornSava.schultz Onlyfans LeakedXxx Vidiyo ComChristy Canyons PussyCharisma Charpenter NudeKinner Porn VideoDd's BoobsSpeakbangBig Black PornIndian Village Porn HdSexiest Tits Nude36ddboobsCeleberty Women NakedTooniltKemono.party SimilarMaduras Follando ConAlyxastarXxxi.comHow To Finger MyselfThe Quintessential Quintuplets PornBrittany Snow HotAir Hostess XnxxShalini Pandey Sex50 Shades Of Gray Sex ScenesSex Video School BusJena HazeFreeinceststoriesMom Helps Son With BonerPonybunyXnxx MissPorn WenonaAdult Toy SitesMaylee FunTara TitsBig SlappyKalliny NomuraDaily Indian SexKorean Movie Sex VideoMasturbating EroticaLatin Teens NakedFilm Pornographiques CompletPornografia Brasileira AmadoraThai XxxBlack DominatrixGayboystube ComKolkata Aunty SexVideospornogratis En EspañolCollege FuckJapan Cheating Wife XnxxKolkata Ka SexFather In Law Xxx VideoZombie XxxRonda Rousey Xxx VideoMasturbate Cam To CamSexy Black PussuFemale Scort Near MeKylie.jenner PornImagens De PutariaAlexa Bliss LeaksAnmie AnalMplstudiosSexy Story Antervasnaسكس.العربBiggtitsBengalisexstoryJem JewelMadisyn Shipman NudeFurry Beach ClubEve Lawrence NudeWomen Take Their Clothes OffPornogay MovieBlackked ComFlowina ParadiseAsean Mom PornMilf With AttitudeSexual Tamil MoviesSexual Fighting GamesOurhome2netFsiblog.Desi Love Sex VideoXxx Sexye VideoIndian Sex Mms CoDesi Porn StarBig Asses XxTwerk SexyFamily Porn AnimeAries Li XxxTall Girl NudeSunny Leone Hd FilmFored Gay PornSex Dolls For MenMadhu Priya SexParis Lincoln PornTitty JiggleAdultism Sex3d Animated Porn VideosFamily Story Sex VideoPornhup Free VideosSll Porn ComicsSex Mod MinecraftColegialas En Videos PornosMegnutt Leaked NudesR34 VidsKamasutra Porn VideosSavita Bhabi Sex VideosSelfbondage CaughtEbony Lesbian XxxBooty Talk PornBug Boobs ChaturbateHdporn ComicsRussian Teen PornAfrican SexseSchool Ki Ladki Ke Sath SexHot Hollywood Sex MoviesBoob FlashingMexicanasamateur原神色情EscortadvisorXxx Hd OdiaMs. London PornWet Black VirginaKristen Scott BbcFree Brazzees PornJasmine Grey PornYasmin DornellesBdsm PositionsBlonds With Big TitsYoga Sexism VideosShruti HaasansexOdia Chudai VideoHindi Sex Videos Download