Dat liet de Virgin-topman weten tijdens een interview met Newshub. Branson was in Nieuw Zeeland om te spreken tijdens een liefdadigheidsevenement. Daarin voorspelde Branson dat het roken van marihuana binnen tien jaar tijd net zo acceptabel is als het drinken van een wijntje. In het land is het momenteel nog illegaal om wiet te kweken.

Branson liet tijdens het interview ook weten dat de Amerikaanse ‘war on drugs’ zwaar heeft gefaald en dat de legalisering van wiet een positief effect op de economie zal hebben. ‘We hebben een hoop studies verricht op deze drugsoorlog, en het blijkt een grote faal te zijn,’ aldus de miljardair. ‘Wat uitermate duidelijk is, is dat bepaalde drugs moeten gedecriminaliseerd en dat mensen met drugsproblemen geholpen moeten worden.’

De legalisering van marihuana zou de boeren volgens Branson een flinke duit opleveren, evenals de overheid via belastingen en regulaties. Op dit moment is de zuivel de grootste agrarische industrie in het land van The Lord of the Rings.

‘In plaats van de melkhandel verder uit te breiden, zouden boeren de marihuanamarkt moeten aanboren,’ stelt Branson. ‘Het is een lucratief alternatief met veel minder impact op het milieu.’

‘Het zou geweldig zijn, want momenteel zorgt het grote aantal melkkoeien voor beschadigingen aan de rivieren,’ aldus Branson. Doordat koeien via hun uitwerpselen letterlijk een grote hoeveelheid methaan in de lucht schijten - een gas dat infraroodstraling vasthoud in de atmosfeer -, contribueren ze aan het broeikaseffect.

Volgens William Rolleston, de president van de club Federated Farmers, zouden de Nieuw Zeelandse boeren ‘zeker openstaan om hun werkzaamheden te diversificeren met de teelt van wiet, zolang dit een legale en profitabele optie zou zijn.’ Dat kan echter nog wel een poosje duren, zo oordeelt Rolleston.