Ook uw televisie wordt gehackt (fd.nl)


Uit de onlangs door WikiLeaks geopenbaarde CIA-geheimen spreekt een diep verlangen om te spioneren via het internet der dingen. ...

door Tjeempie in Internet  ·  33 Reacties

  • 4
  • 862x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

- Met hacks is het net als met de put die gedempt wordt nadat het kalf is verdronken. De gewone man, u en ik, zal het grotendeels een worst wezen. Moeten we kiezen tussen een smart-TV met stemherkenning die goed beveiligd is, of eentje die dat niet is, maar wel goedkoper, dan kiezen we de goedkoopste en vragen niet eens naar beveiligingsmogelijkheden. Roomba, de avantgardistische stofzuigrobot, en Fitbit, die uw fysieke (sport)prestaties monitort: ze zijn niet eens te beveiligen. Hypermoderne broodroosters vallen in de meest kwetsbare categorie, net als draagbare devices die het bloedsuikergehalte van diabetici monitoren. Ze zitten namelijk vol sensoren. En alles wat vol sensoren zit, kan worden gehackt.
In 2020 gaat het om 20 miljard alledaagse producten en devices. Een rijstkoker die u op afstand kunt aanzetten, is natuurlijk een zegen. Even vreugdevol is de remote-theeketel. Ook komen er straks schoenen met zoolsensoren en GPS, die u middels een lichte trilling op de voeten waarschuwen wanneer u de verkeerde kant oploopt. Het internet der dingen bloeit, en het biedt 20 miljard kansen op een hack.
Met hacks is het net als met de put die gedempt wordt nadat het kalf is verdronken. De gewone man, u en ik, zal het grotendeels een worst wezen. Moeten we kiezen tussen een smart-TV met stemherkenning die goed beveiligd is, of eentje die dat niet is, maar wel goedkoper, dan kiezen we de goedkoopste en vragen niet eens naar beveiligingsmogelijkheden. Roomba, de avantgardistische stofzuigrobot, en Fitbit, die uw fysieke (sport)prestaties monitort: ze zijn niet eens te beveiligen.

Onlangs openbaarde WikiLeaks een nieuwe reeks geheimen van de CIA. Er spreekt een diep CIA-verlangen uit om te bespioneren middels het bloeiende internet der dingen. Met name smart-TV's en autosoftware mogen zich verheugen in hun belangstelling. WikiLeaks publiceerde ook de CIA-handleidingen over hoe men op die apparaten en de software kan inbreken. Handig voor slimme hacker-boefjes en ook minder bevriende staatshoofden.

Smart-TV's met stemherkenning mogen ons niet bespioneren van de wet. Maar ze kunnen natuurlijk wel gehackt. Vandaar dat Samsung sinds 2015 bij zijn smart-TV's in kleine lettertjes waarschuwt: 'Als de woorden die u uitspreekt persoonlijke of andere gevoelige informatie bevatten, dan kan die informatie middels de stemherkenning opgevangen worden en ter beschikking komen van derde partijen.' Samsung dekt zich in, terwijl wij ons verder laten entertainen. Onlangs kreeg Vizio, een kleine smart TV-producent in Amerika, een boete omdat ze kijkersdata verzameld had en doorverkocht zonder toestemming. Dat mag niet. Maar het gebeurt wel.

2
1 Tjeempie

** gebruiker verwijderd **

Sorry, maar ik doe nog zoveel mogelijk analoog.

2 gebruiker-verwijderd

Als je zo stom bent om een "Smart TV" te kopen, ja.... dan wordt'ie gehackt...

4
3 TedjeR

** gebruiker verwijderd **

@2 , heb wel een internet aansluiting, wifi staat uitgeschakeld. Smartphone puur 3G.

4 gebruiker-verwijderd

@2 Yep, heb de postzegel zojuist even verwijderd van het hier door u geposte bericht

question

1
5 Tjeempie

Als de vibrator van je vrouw of vriendin plotseling begint te praten dan wordt het pas echt oppassen geblazen.
Het lijkt wel 1 april vandaag.
Nog even over de Smart T.V ik heb een Sony Bravia zonder microfoon en webcam dus ze doen hun best maar.

1
6 welofniet

Uw koelvriescombinatie is gehackt. U moet 500 euro betalen of er wordt aan uw zorgverzekering doorgegeven hoeveel bier, suikerhoudende limonade, kroketten, friet en hamburgers er wekelijks bij u door heen gaan.

0
7 in holland

Ik heb geen internetaansluiting op mijn tv....
en iedereen is verontwaardigd, maar ondertussen delen die die gadget freaks massa's persoonlijke informatie via al die apps waarmee je dingen aan uit kan zetten, smartwatch die je gezondheid kan meten etc ect.......

2
8 ikzelf

Veel hoogbejaarden en ouderen hebben zeer veel moeite met digitale techniek maar regering moedigt het digitale zelfs aan en verstuurd nauwelijks meer normale post, narigheid als misbruik, diefstal en beroving is dan niet ver weg meer

1
9 Tjeempie

Vandaar dat mijn tv elke avond op DWDD en Pauw beland, hij is gehackt! *balt vuist*

1
10 tripomatic

@9 Met de kwaliteit die koeriersbedrijven leveren, inclusief Post.NL, is misbruik, diefstal en beroving ook niet ver weg.

1
11 ben22

@10 Dan had u maar geen gehaktballen naar Mattijs moeten gooien want wie de gehacktbal kaatst kan 'm retour verwachten.

;D

0
12 Tjeempie

@11 Idd, zelfde laken een pak

0
13 Tjeempie

@7 je grapt er nu over, maar als ik kijk naar de levensduur van huishoudelijke apparatuur en die van "computers", levert het IOT erg grote problemen op, zeker daar waar het beveiliging aangaat.

De ondersteuning voor dit soort embedded "computers" (PCB en code) is doorgaans niet langer dan 2 a 3 jaar (veelal maar 1 update) daarna wordt de electronica niet meer gesupport. De levensduur van een koelkast is veel en veel langer, in de orde van 6 tot 20 jaar.

Deskundigen vrezen daarom dat IOT op een enorme ramp gaat uitdraaien.

2
14 TedjeR

@12 Bedankt, nu vertrouw ik het rundergehackt bij de Jumbo ook niet meer.......

0
15 tripomatic

** gebruiker verwijderd **

@14 , correct en tevens juist. Ik heb nog steeds een droger en wasautomaat van mieie, beiden aangeschaft in 1990. Is nog geen sleutel opgeweest. Zal wel wat meer energie verbruiken, maar als je de verhalen leest over de laatste generatie appartuur ben ik nog niet genegen om deze te vervangen.

16 gebruiker-verwijderd

@16 over het vervangen door "zuiniger" apparatuur....

Kijk ook naar de energie die noodzakelijk is op een apparaat te produceren en bij jou thuis in gebruik te nemen.... blijf dan maar gewoon met een oud en "onzuinig" apparaat door werken totdat het echt technisch gezien afgeschreven (beyond repair) is.... Dat is ook energie-technisch vaak het zuinigst qua eco-footprint.

0
17 TedjeR

@16

Die van mij zijn een stuk ouder, maar doen het ook nog steeds.

0
18 MARCUSAURELIUS

** gebruiker verwijderd **

@18 , en is nog makkelijker te repareren indien nodig.
@17 , en ik hecht nog waarde aan wat ik aangeschaft heb. Net als mijn moccamaster koffie apparaat. Die is ook bijna 17jr oud. Dat heeft geen enkele senseo gehaald.

19 gebruiker-verwijderd

** gebruiker verwijderd **

@17 , en men gaat nog verder. Dat is te zien bij auto's, zitten zgn. breekpunten in waar de gemiddelde garage niet eens meer bij kan komen. En straks zijn de kleine jongens ook niet meer in staat om de licensiekosten op te hoesten op software en ander spul.

20 gebruiker-verwijderd

@20 het gevolg daarvan is dat de industrie zichzelf de nek omdraait tgv geldzucht...

Ik wil in dit kader toch even refereren aan het aloude uitgangspunt : KISS (= Keep It Simple, Stupid!)

0
21 TedjeR

Altijd lachen die berichten over gehackte tv's. Ze zouden de mic en de camera kunnen gebruiken. Dus ben ik even op zoek gegaan en heb wat navraag gedaan. Wat blijkt? Alleen de HELE dure Samsungs hebben een mic en/of camera aan boord! Dus met de meeste tv's kunnen de hackers helemaal niets!!
Maar blijf maar lekker bang, hoor.

2
22 upanddown

Ik sloeg laatst per ongeluk met een bijl op m'n tv, toen wastie ook gehackt.

0
23 tripomatic

@23 Woensdag gehackt & bijltjesdag

PA De zaak brandt trouwens zo ook prima als je 'm in z'n geheel aansteekt

0
24 Tjeempie

@19
Mijn senseo wel
Heb ik in 2000 gekocht en werkt nog steeds
Heeft wel een paar keer gelekt en volgens de reparateur niet meer te maken Ok wilde mij zeker een nieuwe verkopen
Gelukkig heb ik er redelijk verstand van en repareer tegenwoordig bijna alles zelf
Nadeel tegenwoordig is wel dat hoop nieuwe zooi zodanig gemaakt wordt dat je ze bijna niet meer open krijgt en dus weg moet gooien en nieuw kopen
Laatst een stofzuiger , koolborstels versleten kosten een euro per stuk , niet te vervangen omdat motor huis gelast was
Dan maar nieuwe stofzuiger kopen
Gestoord gewoon

0
25 eoghanfeehily

** gebruiker verwijderd **

@25 , spaarzaam idd, senseo met die leeftijd. Mbt stofzuigers met minder wattage, ze maken meer toeren lijkt wel met hoogfrequent geluid dat echt wordt ervaren als meer herrie?

26 gebruiker-verwijderd

@26 @25 U kunt samen wel een Kringloop bedrijfje starten

0
27 Tjeempie

** gebruiker verwijderd **

@27 , ik heb het organisatie-talent niet denk ik.

28 gebruiker-verwijderd

@28 Wat binnenkomt nakijken, indien mogelijk repareren en weder verkopen

0
29 Tjeempie

In heb een Sony Bravia met internet alleen het instellen lukt me niet dus ze doen hun best maar.En verder wil ik een koelkast die zelf het bier komt brengen

1
30 keestramper

@23
Gelukkig lees ik uw post, was altijd al bang dat men het vreemd zou vinden dat ik ook met een bijl naast mij naar de tv kijk.
Ben gelukkig niet de enige.

0
31 Jan met de korte achterlul

@28
Dat heb ik nu juist wel! Stel voor dat ik begin als directeur financiën en bonussen.

0
32 Jan met de korte achterlul

lol...hack maar end weg; krijg steeds meer reclame met aanbiedingen van camer's die afbeeldingen kunnen maken van een zwart gat.

0
33 A+++energiebewust

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Sarcoff
Van der Burg: snel 12.000 extra plekken nodig voor asielopvang

We hebben geen 12000 bedden nodig, we moeten geen asielzoekers meer binnenlaten, en de lieden die er zijn krijgen de keuze,of ze gaan in de Oekr...

2 uur geleden geplaatst door Sarcoff

Sarcoff
Israël wil reactie op aanval Iran, VN-chef vreest 'verwoestend grootschalig conflict'

Laat het kwaad elkaar maar uitroeien, geen probleem mee.Alleen jammer dat ze altijd vele onschuldigen meeslepen....

2 uur geleden geplaatst door Sarcoff

Sarcoff
Macron's 'vrouwelijke vrouw' klaagt de Franse blogger aan omdat hij hem als man heeft bestempeld - Dissident.one

Er zit maar een ding op, in het openbaar slipje uit en een openbaar inwendig onderzoek. 🤣...

2 uur geleden geplaatst door Sarcoff

Sarcoff
Hoe China Scholz vernederde - Dissident.one

Niet alleen China neemt zulke lieden niet meer serieus, ook de eigen bevolking niet, en terecht....

2 uur geleden geplaatst door Sarcoff

Sarcoff
Meteorieten vormen een gevaar voor onze planeet

Het volgende angstscenario in wording....

3 uur geleden geplaatst door Sarcoff

Sarcoff
Luchtverkeersleidingssysteem weer operationeel na grote storing

Raar, zo een storing met al die back up systemen, zou het een kleine hint van de Russen kunnen zijn?...

3 uur geleden geplaatst door Sarcoff

Sarcoff
Hooggerechtshof VS handhaaft verbod op transgenderzorg voor kinderen in Idaho

Dat is heel verstandig....

3 uur geleden geplaatst door Sarcoff

Sarcoff
Geen vliegverkeer van en naar Nederlandse vliegvelden door storing

Apart, luchtverkeersleidingen zijn ontworpen met meerdere lagen van redundantie en back-upsystemen om ervoor te zorgen dat ze kunnen blijven fu...

3 uur geleden geplaatst door Sarcoff

Sarcoff
Stelling | 'Ik grijp in als een treinconducteur wordt aangevallen'

Ik zou niet meer ingrijpen, ik betaal al te veel voor het treinkaartje en krijg er nauwelijks service voor terug, daarbij heb ik het tuig niet b...

3 uur geleden geplaatst door Sarcoff

Bob Sleebaan
Van der Burg: snel 12.000 extra plekken nodig voor asielopvang

Het houdt niet op. Elk jaar zullen de aantallen groter worden omdat het thuisfront van deze asielzoekers €-tekens in hun ogen ziet. Maar ook d...

4 uur geleden geplaatst door Bob Sleebaan

NK. App
Punjabi Local SexBorn Sexy VideoLesbean Anime PornUndressed PornAarin Excogiسكس كاملFutamaleShion UtzunomiyaMature PeggingPorn Painful AnalPorn PolisStephanie Mcmahon PornstarMature X XGelbooru Vs DanbooruVer Vídeos PornográficoJogos 3d PornPronxxNude Moms ImagesSex Video With HindiHotwife_kateسِكِسِ مٌبّاشِرَSexyou PornChesley Handler NudeAndrienne Barbeau NudeB R A Z Z E R SXxx AmarikaCreampiepantiesSex Mod MinecraftHungtwinksIndian ThreesomeNaked BhabhiMichelle Maylene NudeGonewild StoryAnal ExtremeGangbag WifeFye BottomSexy Video Sexy SexTamil Aunty Xxx ComSuper Porn ComStr8crush FeetDesi Porne VideoKorean Sleeping XxxFairy HentiaCllage PornXxx Full NightHindi XxxsAmature SquirtersPaki XxxxGaon Mein SexPeliculas Xxxporno GratisMalayalam Xxx StoriesThe Hun Yellow PagesPornosy.plVideo De Sexo Brasil AmadorYoga Porn ComBig Boobie GifsXxx Vd0Athena Fleurs Gets A Stepdaddy Double CreampieSwinging Bi CouplesCheerleader Wardrobe MishapGia IzeltHot Xnxx SexJapani ChudachudiDesi Wife BlowjobPornstar Hard FuckJewelry PornPlayboy Swing PornRedo Of Healer PornDancing PornGif PornographieAli Wong NakedAnazing World Of Gumball PornBokep Indo BocilSpray CumshotsShiftymine LeakMind Control PornIndian Bathroom MmsNude News ReaderPorn VenezHorny DaddiesXxx GamesFarangdingdongBend Wife OverHot Naked ChickaCarolina Ramirez TransDaftsexe.comCousin SexstoriesAngreji Mein BfBabita Ji Sex VideoTeresabriggs CamComic Horse PornRule 34 PhaelOverwatch PirnNyssa NeversJxycexoAlexis BrillPrison Porn MoviesSis And Brother XnxxPoorna SexIsekai Harem MonogotariMathemakittenSexy Video Watch OnlineXbvidsYoung Lady FuckX Videos XxxHot Sexy Video BoobsMisslexapornXxx Hindi Porn MovieKingxcomicSkip The Games WisconsinIggy Azalea Nude LeaksTransgender Porn VideosAdult Erotic VideosSaasu Man Ka Sexy VideoBaldurs Gate 3 Porn VideosMzpokeHannah Uwu SexTubelobsterAngelicfuckdollXnxxx Free VideoBlue BrazzersEliphant CockAnal Sexual StoriesCojiendo Con Mi Cuńada390jnt-055Real Brother/sister PornJav TransgenderAmazon PostionDesenhos Eroticos GayXnxx Gay BoyMall SexFull Hot PornPreeti And Priya PornBlue Film QawaliXxx Indian ToiletSkylar Mae Onlyfans LeakedCamsdaStraight Guys Go Gay PornRealsex PositionsDancingbearSunny Leone XNina Mercedez SexBing PornografiaTamil SexvedeoBrother Sister Porn IndiaCorina Kopf PornSexx In BathroomRoxie Sinner EscortMeanamazonbitchesBig Hot Tities