Roos woedend over gebrek aan consequenties Oekraïne-referendum (nos.nl)


"Het is schandalig. Premier Rutte heeft niets gedaan in Brussel om het ‘Nee’ van Nederland uit te dragen." Campagnevoerder voor het 'Nee'-kamp en tegenwoordig partijleider van Voor Nederland (VNL) Jan Roos is boos. ...

door Inter in Politiek  ·  142 Reacties

  • 0
  • 1304x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

@99 Yup, want hij is in zijn bekrompen dwangneurose tot allesweterij dermate almachtig dat hij van elke NEE-stemmer het waarom weet.

2
101 RAGNAROK

@5

Zelfs het NOS beweert nu van niet. Wanneer Nederland niet tekent dan mogen de andere 27 landen wettelijk niet doorgaan met het verdrag. Doen ze dan lekker tóch. Heel vreemd.

5
102 ObadiahZ

En RutteGutte deed natuurlijk naturlijk geen ene gore flikker om wijzigingen erin te krijgen. Dit wist NL al vantevoren. Net als bij Griekenland toen en... geen zon om alles optenoemen. RutteGutte = Smerige Trekpop.

7
103 ObadiahZ

De Ruyters zeggen; Je herkent iemand aan zijn acties en niet aan zijn woorden!!! Dus weet wat je stemt in Maart 2017

3
104 De Ruyters van Michiel

@8 Jawel hoor, Nederland kent wel degelijk een bindend referendum. Die wordt (uiterlijk) gehouden op 15 maart 2017 en dan zullen we nogmaals duidelijk maken hoe we er over denken.

4
105 RazorBlade

Pamela Hemelrijk had ten tijde van Pim Fortuyn al gelijk:
Tot nu toe zijn de wereldelites erin geslaagd ons in de waan te laten dat de ontmanteling en inlijving van soevereine staten en de razendsnelle ongevraagde unificatie die we nu meemaken een natuurlijk proces is “waar we met z’n allen voor hebben gekozen”. By consent, als het ware.
Maar nu het net zich definitief om ons begint te sluiten heb je natuurlijk kans dat 'het volk' wakker schrikt, zich achter de oren krabt, over de onderbuik wrijft.... en massaal in verzet komt ...of door een onbegrijpelijke inertie terneergeslagen en gedwee zich naar de afgrond laat leiden....?!

8
106 CoolMemories

17 MAAART: NEE TEGEN VVD, NEE TEGEN D66

5
107 Hetvolkspreekt

Ach gos. Jan Roos, activist met een Peppi- en Kokkipetje, die amper de Oekraïne op de kaart kan aanwijzen maar 'wél behoefte had om zijn oude werkgever, de noodlijdende Telegraafdochter GeenStijl op de kaart te zetten, deze Jan Roos is boos. Nou jammer, joh, als jij en die Baudet een serieus referendum in plaats van een inhoudsloos treiter-referendum hadden opgezet ("Je hebt Alexander Pechtold heel verdrietig gemaakt"), dán had de regering een goede reden gehad om iets te doen met de uitslag, maar nu niet. Je moet treiteraars nooit hun zin geven.

3
108 Je Zus Mina

Roos mag woedend zijn over de stappen van de regering na het bekend worden van de uitslag van het referendum maar ten eerste was het een raadgevend referendum en ten tweede was het zo dat de gegenereerde uitslag tot niets meer verplichtte dan een herhaald overdenken van de Kamer en dààrna van de regering. Niets meer niets minder.
Het boos zijn van Roos is bedoeld om stemmen te winnen. Gaat hem lukken,. Hij is een gladde gemakkelijke prater met een prettige stem èn hij wordt boos over populaire onderwerpen.

2
109 Hendrianus

Jan Roos met zijn Peppie & Kokkie-petje en arro Thierry Baudet worden afgerekend op hun op valse gronden geïnitieerde referendum, en terecht... Geen Stijl heeft geen stijl...

4
110 uahoera

Laten ze eens boos worden over de weggegooide 3 miljoen waar de meerderheid van de Nedelanders , zie de opkomst, niet op zaten te wachten .

3
111 No newstoday

Hij heeft geen recht op boos worden .
Het was raadgevend en een raad mag je naast je neer leggen .
Als je niet weet hoe het werkt.....begin er dan niet aan .

2
112 No newstoday

@62 precies en dan zou je mogen verwachten dat de mensen na 23 jaar eindelijk eens weten wat nou precies de werking van de EU en de nationale regeringen is.
Maar nee hoor men roept van alles, men is tegen maar ondertussen geen idee.
Er is momenteel een stemming van alleen maar tegen zijn om het tegen zijn.
De argumenten zijn vaak complete kul.
En helaas types als Wilders en Roos zien kans daar een leuk baantje aan over te houden en teveel kiezers trappen in hun rethoriek.

2
113 streek

@112
Jan Roos en de rest van Nederland heeft alle recht om boos te zijn. Dit land is van de Nederlanders niet van een toevallige zittende regering. Als wij zeggen dat we geen interesse te hebben in een verdrag met een corrupt land, komt dat er gewoon niet...

5
114 Abendland

@87

Lijkt me perfect.
De Fransen staken aan de lopende band en de Duitse economie draait beter.
Het eerste is weer leuk voor de SP- ers en FNV- ers, hetvtweede vooral voor de rokers, redelijke drankgebruikers en liefhebbers van autorijden .
Pak je toch al een aardig deel van de bevolking.
Maak er een keuzevraag van .

1
115 No newstoday

Roos moet eens beseffen dan in een geheel van 27 landen, 1 land niks beslist. Meerderheid-minderheid en niet zoals hier minderheid-meerderheid.

2
116 Gotcha63

20% stemde tegen, 10% voor en 70% gaf er niks om. De anti-EU beweging (want laten we niet doen alsof het om de Oekraine ging) heeft 20% van de bevolking achter zich. Dat was voldoende voor de uitslag maar denk je dat Rutte 80% van de bevolking in verkiezingstijd gaat vermoeien en mogelijk tegen zich in het harnas jaagt?
Wat het referendum bewees is dat de anti-EU beweging een momentum van 20% van de bevolking heeft. Daar gaat Rutte geen politiek kapitaal aan vergooien.

2
117 Ketter

@60
Mijn kritiek was dat niemand weet waar het over ging. Dat vind jij onzin en daarna ben je teleurgesteld in het feit dat niemand weet waar het over ging? Zie je de ironie? question

2
118 jp1980

@116
Volgens het verdrag betreffende de werking van de EU en Lissabon blijkbaar wel.
Opmerkelijke redenering hou je er overigens op na.. Als er meerdere landen betrokken zijn, is er geen democratische inspraak meer op mogelijk..?

4
119 Abendland

@114

Maar 32,2% heeftvde moeite genomen om te komen .
Daar zitten ook de voorstemmers bij.
Wie zijn die " wij" dan allemaal wel niet?
Die " wij " snappen toch ook wel dat een ongevraagd advies ook de prullenbak in mag.?

Dir land wordt geregeerd door een regering die door de meerderheid van het volk is gekozen en wat niet raadgevend maar bindend is.
Dus helemaal niet toevallig .
Iedere Nederlander hoort de werking van zijn staat te kennen .

2
120 No newstoday

@119

De Raad ( ministers) van de EU handelt , op enkele uitzonderingen na, bij meerderheid van stemmen .
En duidelijker dan 27 tegen 1 kan niet.
Democratischer ook niet.
Je moet bij democratie ook tegen je verlies kunnen .

3
121 No newstoday

@120
Wij is het Nederlandse volk. Ik geloof dat de uitslag van dit referendum representatief is. Dus wij willen dit verdrag niet...
Niemand heeft deze regering gekozen.. Zo ver voor jouw kennis van de Nederlandse staatsinrichting...

5
122 Abendland

@121

En dit is zo'n uitzondering. Dit associatieverdrag moet unaniem worden aangenomen. En dat gaan we niet doen, dus niet de uitslag van dit referendum ligt in de prullenbak maar het verdrag met Oekraïne...
Maar gelukkig kan jij wel tegen je verlies..

7
123 Abendland

@123

Vertel mij dan eens waarom het verdrag ondertekend is zonder de handtekening van NL.
Een toetredingsverdrag moet unaniem goedgekeurd worden .
En dat is dit dus niet.
Ik kan uitstekend tegen mijn verlies, ik doe van jongs af aan aan sport.

2
124 No newstoday

@124

Het verdrag is al voorlopig in werking. Dat 'voorlopig’ kan onbeperkt duren.

4
125 WijzeDwaas

Een raadgevend referendum =/= correctief referendum, mijnheer Roos lijkt dat te vergeten, aan de andere kant, volgend jaar maart mogen we stemmen, en we kunnen natuurlijk Rutte altijd nog wegstemmen, en voor mijnheer Roos gaan, maar iets zegt me dat mijnheer Roos "slechts" gerommel in de marge zal blijken te zijn.

2
126 DaStef

Hij lijkt wel familie van Wilders: boos.

Geweldig dat wereldleiders geen aandacht hebben geschonken aan een onzinnig referendum. Op deze manier aandacht vragen, levert hem vast wat stemmers op voor zijn partij. Trieste figuren in die eenmansfracties, geen verkiezingsprogramma's, geen inhoud.

3
127 Autourdumonde AKA Aroundtheworld

@122

Wat jij gelooft , moet jij weten .
De regering vertegenwoordigt , mits het gen minderheidsregering is , de meerderheid van de kiezers ( 75+1 of meer) in het parlement.
Dus zijn ze indirect gekozen .

2
128 No newstoday

Het door Brussel volledig negeren van het Oekrainereferendum getuigt van een absoluut niet willen afwijken van een ingeslagen pad en minachting voor de kiezer; de burgers, 'het volk'....

We leven al in de EUSSR; niet Moskou dicteert nu maar Brussel....

4
129 CoolMemories

@124 ,

het verdrag is al in 2014 getekend.
Daarnaast moet het door alle lidstaten geratificeerd worden en dat is nog niet gebeurd.

0
130 jodelatedieho

@No newstoday #128 De uitslag van het referendum en het van tafel vegen van deze uitslag door Brussel laten zien dat de representatie verloren is gegaan....niet meer bestaat of slechts gesimuleerd wordt binnen een schijndemocratisch systeem....

3
131 CoolMemories

@No newstoday #128 De tekens van de democratie (parlement, enquete, verkiezingen, referendum, motie enz.) leven nog wel maar de democratie zelf is verdwenen!

Hoe naïef te denken dat zo'n tiranniek oorlogvoerend instituut als Brussel o.l.v. Washington ook maar iets met 'democratie', 'inspraak' of 'burgers' heeft.....behalve dan als simulaties, als tekens zonder referentie in een strategisch dispositief....

1
132 CoolMemories

@132 ,

Als u zo anti-EU bent, wat doet u dan nog hier? Er zijn landen waar u er geen last van heeft...

3
133 uahoera

Oh nee, ik snap het al. Dan moet u uw sociale zekerheid opgeven...

4
134 uahoera

@77 mijn punt is, dat wanneer de EEG toen niet goed functioneerde het nooit 35 jaar zou volgehouden hebben. Dat moet de EU nog maar zien te halen!

0
135 Nicks R. Van

@135

Ach inmiddels zijn we al 24 jaar onderweg, daarbij is de EU een direct gevolg van de EEG, de EU = EEG met wat aanvullende verdragen

2
136 DaStef

@DaStef #135 "...EU = EEG '''

Echt niet!
De EEG was een ECONOMISCH Samenwerkingsverband tussen soevereine staten...!
De EU is een gecentraliseerde federatie van macht, kapitaal en naties die hun soevereiniteit hebben afgedragen.....De Verenigde Staten van Europa naar model van de USA....

3
137 CoolMemories

@137

Echt wel, De EEG is, na het verdrag van maastricht overgegaan in de EU, veel oude verdragen en richtlijnen zijn namelijk gewoon in stand gebleven en door de jaren heen zijn er nieuwe zaken bijgekomen, met name is het parlement belangrijker geworden.

De EGKS was ook niet geheel hetzelfde als de EEG maar de EEG is wel een voortborduring op deze EGKS.

Dus EGKS = EEG = EU de EEG was in de jaren 80 al lang geen zuiver samenwerkingsverband meer.

2
138 DaStef

@137 welke souvereiniteit dan?
Geen enkel belsuit vanuit Brussel, door een gekozen parlement, kan zomaar in werking worden gesteld als het neit door de nationale parlement, gekozen door het volk van eht betreffende land, wordt geratificeerd.
Is een land het er neit mee eens kan men het ratificeren laten, moet de verantwoordelijk minister weer terug naar de collega's etc.
Mooi voorbeeld is bijvoorbeeld Groot Brittanie en het Schengenverdrag.

1
139 streek

@133 Wat een kwallebak opmerking!

2
140 dummydum

@140 nee hoor ik vind dat treffend, als je zoveel bezwaren ergens tegen hebt wat doe je er dan nog?
Als niets deugd van Nederland/EU ga je toch ergens anders heen.

2
141 streek

@141 Oooo je mag dus alleen maar ergens wonen als je geen commentaar hebt.
Wat een saaie toestand zal dat worden

0
142 dummydum

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Strongoli
Peiling: kwart wil PVV stemmen bij Europese verkiezingen

@1Er zijn maar enkele reacties u het Europees Parlement. Je moet als kiezer dus wèl weten bij welke alliantie je partij aangesloten is. Dat k...

1 minuut geleden geplaatst door Strongoli

Bop
NU+ | Niet mee kunnen vasten tijdens ramadan zorgt voor mentale druk

Fijn, weer een moslim-afzeik-draadje. Tja, er wonen nu eenmaal moslims in ons land. Wen d'r es an. ...

4 minuten geleden geplaatst door Bop

Marrie1
NU+ | Niet mee kunnen vasten tijdens ramadan zorgt voor mentale druk

Uit het artikel komt duidelijk naar voren dat de islam een schizofrene ideologie/religie is.Als iets de moslims aanstaat bv hoofddoekjes bij ...

5 minuten geleden geplaatst door Marrie1

Strongoli
NU+ | Niet mee kunnen vasten tijdens ramadan zorgt voor mentale druk

Je zal ze de kost geven hoeveel er, het vasten aan hun laars lappen. Hypocrisie is bij moslims een deugd.Hetzelfde geldt voor "bezinning". De ...

8 minuten geleden geplaatst door Strongoli

ABRACADABRA
Poetin sluit aanvallen op NAVO-landen uit

totdat Poetin "per ongeluk" een kruisraketje op Polen of Letland schiet en aldaar ontploft...

8 minuten geleden geplaatst door ABRACADABRA

Bop
Geschokte reacties op dreigende uitspraken Baudet: 'Intens treurig'

@71 En misschien heb jij hier iets aan?https://fatzoen.nl/over-fatzoen/...

13 minuten geleden geplaatst door Bop

Oeps112
Peiling! NSC totaal VERNIETIGD krijgt geen enkele zetel in Europees Parlement

https://www.dagelijksestandaard.nl/politiek/peiling-nsc-totaal-vernietigd-krijgt-geen-enkele-zetel-in-europees-parlement...

22 minuten geleden geplaatst door Oeps112

Strongoli
Israël executeert Palestijnse burgers met behulp van drone - The Rights Forum

Eén keer een dergelijk item met beelden plaatsen, is ècht wel genoeg. De reacties hierop vanuit verschillende achtergronden, blijven hetzelfde...

23 minuten geleden geplaatst door Strongoli

Biscanna
Asielschip moet nieuwe aanlegplek zoeken na blijvende klachten van omwonenden

Op de zeebodem, zou een mooie aanlegplek zijn....

25 minuten geleden geplaatst door Biscanna

icnivad
Nieuwe noodkreet Van der Burg: 10.000 asielplekken tekort

Volgende maand laat hij er 100000 versneld door het coa heenwalsen en heeft dan de melding dat er 100000 woningen tekort zijn....

32 minuten geleden geplaatst door icnivad

NK. App
Nubilrs PornReiko - SawamuraTryst EscRaphtaliahentaiTamil Sex Mulai VideoHd Videos Of PornDido NudeIndian Beautiful Girl XvideoXxxx DaseHot Sex Video JapanXxxarabicHardcore Sex StoriesFacesitting DominationXx Hindi FilmWww Indian Hot ComUsasexguide AtlantaXhaster LiveAudio Sex StoryRashi Porn VideosWww Xxx Bangali VideoHeavy-rKaylee X ArtDityrouletteWww Pakistani Sex ComDesi Prostitute Sex VideosPorn Videos In Hd QualityLatest PorntubesJav Incest PornDubed Anime PornMother Daughter Threesome PornPornos TürkVicki ChaseAlice Goodwin SexLowis Griffen PornAsian Men PornAngela White BeachSandybigboobsJackie.aphrodite NudePakistn Xxx ComMissionary Sex VideosUnder The Skin Nude SceneTen Sex ComXxx With KissXxx Big BrazzersIndian Sexey MoviesFree Matur PornDownload Free Porn Videos For FreeHentia MnagaPasision HdTransexual FudendoBig Titties Bouncing GifsShemale DeepthroatVídeos Pornos En HdCelebrity Porn ClipsLap Dance Strip ClubCatoon Porn VediosGay Porn TubedNude Twitter AccountsSwingers Date ClubPerona R34Femboy ReddiyTwitter Teen PornReallifecam Camarade4k Hot VideoBhojpuri Video Sex VideoGhetto Gaggers Passion RoseNude FitEx Gf PornMinami AuzawaFamilia Incestosa18hentaiXxxbonitasNude Moms ImagesNhentai SisterLatest Porn Videos Download720 PornBbc ScreamFree Telugu Sex StoriesSkye Blue NudesJorhat PornNude Sapna SappuAmigos CalientesWw Xxx SexyNude BoobsIndian Porn Videos WebsiteTamil Talk XxxAndi James CreampieAunty And Mom PornCartoon Comics PornSexting Chat RoomsPorn With CelebsBrazilian Hot WifeJayne Mansfield NudrChristen-rene LeakedAlexandra Daddario Hot SceneAsianpinay.comDesi Nude CoupleNaked Pictures Of Drew BarrymoreHypntubeWorlds Smallest PennisFsi Sex VideoTight AnalpornChaturbabe__Australia Sex MovieFree Aime PornNsfw_gifsFull Hd Bf Full HdKhushboo SexJennifer Love HewitttoplessFake Hostel Full VideoGabby Carter GolfingNousliberinDylan Geick LpsgTail Buttplug PornShinys Bound SlutsDesi Aunty HardAndhra Aunty Fucking VideosPushy PornNudes On TictocRevistasequadrinhosBlackedraw VideosHockey PornPuffypussy PicsAlison CraftSindhusexvideosBrazerse HdKowaremonoRedsky_xxxIndian Bollywood Actress XxxHorny MoviesDildodeepthroatHentia StreamSubrina LuciaTeen Sexy Video HdPorn ProstitutesFrenni PornSsbbw GilfShemalestardatabaseErothtsAdrianne PalickinudeMuture NakedGirlfriend Pee VideoDaddy Sucking DaughterFree Hb PornTonya CooleyXhamster GymMarina Maya SexNude VaginaFikfap ComBlogporn