Opinie

Opgelet: alcohol gaat in betuttelland Nederland (bekend van rubber tegels) het nieuwe roken worden

03-10-2016 09:56

Alcohol is al langere tijd de nieuwe grote zondebok voor Nederlandse deugbetuttelaars. Nu roken vrijwel onmogelijk is geworden door strenge rookverboden in horeca, mega-accijnzen en een totaalverbod op tabaksreclame zoeken betuttelaars (50+) een nieuw product om te verbieden zodat het leven voor met name jongeren nóg minder leuk kan worden gemaakt. En aangezien vuurwerk ook al zo goed als verleden tijd is, met dank aan ideologische leukhaters van maximaaldeugend GroenLinks, blijft eigenlijk alleen alcohol nog over om te slopen.

De afgelopen maanden klaagden deugende eerstehulp-artsen ineens uit het niets over het aantal bezopen jongeren dat zich in het weekend in het ziekenhuis meldt (alsof er vroeger geen alcohol wordt verkocht en gezopen), verschenen er plotseling ronkende onderzoeken waarin de nadruk werd gelegd op het verband tussen alcohol en diverse vormen van kanker en werd de discussie over alcohol en jongeren nieuw leven ingeblazen omdat jongeren aan comazuipen doen.

Drooglegging

Alcohol proberen terug te dringen door een verbod is in het verleden al eens eerder gebeurd. Tijdens de ‘drooglegging’ in de Verenigde Staten aan het begin van de 21ste eeuw werd alcohol verboden. Het gevolg was een wildgroei aan illegale kroegen, een kartelvorming door hypocriete deugende elite met daarin vooral de alcohol verbiedende politici zelf die hun eigen wijnvoorraden opdronken en de opkomst van de georganiseerde misdaad.

Omdat verbieden van alcohol dus weinig zin heeft, zullen de diverse deugbetuttelaars in Nederland dan ook groot gaan uitpakken met anti-alcoholpropaganda. Organisaties zoals STAP zullen via de gesubsidieerde NPO en ‘kwaliteitskranten’ als NRC uitgebreid en eenzijdig aan het woord komen en een semi-religieus doordrammend gefundeerd betuttelinstituut als SIRE zal de oude succesvolle anti-alcoholklassiekers weer van stal halen. Het is zelfs niet uitgesloten dat het deugende op Stalinistische leest geschoeide overheidspropaganda-orgaan ‘Postbus 51’ weer in ere wordt hersteld (uiteraard op kosten van de belastingbetaler).

Rubberen tegels

Rubberentegelleggers zullen vooral de ‘jongere’ en ‘de student’ proberen weg te houden van het laatste restje aan lol en genot in het zure, kapotbetuttelde Hollandse deugende calvinistenleven. Vrijwel altijd komt dit doordat de rubbertegelleggers in kwestie zelf babyboomer zijn of aardig in de richting van babyboomerleeftijd komen, en dus zelf wél maximaal hebben genoten van alle lol en genot dat een vrij en betuttelvrij jong leven heeft te bieden. Anderen mogen dat daarna natuurlijk niet meer waardoor een zinloze fatsoenscrackdown vaak het gevolg is.

Inmiddels staat de ook terechte traditie van alcohol zuipen door studenten ter discussie. Onlangs nog ontstond morele ophef dankzij een linkstruttige communicatiefolder van de Nijmeegse universiteit, 1984 VOX getiteld, waarin werd geklaagd over het aantal liters gezopen bier tijdens de traditionele jaarlijkse biercantus. Dat het uiteindelijke resultaat slechts twee liter de vrouw/man was, wat kennelijk al als ‘veel te veel’ wordt gezien, geeft al wel aan in hoeverre de ondergrond der Nederlandse maatschappij in stilte en bij nacht en nevel reeds is geplaveid met rubberen tegels, zonder dat u het door had.

De tirannieke verdeuging der fatsoenssamenleving, afkomstig uit de door babyboomers getekende blauwdrukken van het paradijs, is bijna voltooid. Terwijl u rustig la te slapen.

Hieronder wat anti-alcoholdeugspotjes van vroeger (die dus totaal niet werkten, heel gek):