Albert Heijn heeft ook Sinterklaas en zwarte piet verbannen van hun suikergoed (google.nl)


Ik was gister bij de AH en keek bij de pepernoten.Het viel me op dat op geen van de verpakkingen de Sint en of zijn zwarte pieten te vinden is.Ook de Coop en Hoogvliet heeft de Sint en zwarte pieten verbannen van hun suikergoed. ...

door TheoTheo in Binnenland  ·  194 Reacties

  • 0
  • 1589x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

@150 Die hand heeft een andere kleur dan het gezicht van die Piet....

6
151 21st Century Guy

@151 Wat dacht je van een handschoen?

0
152 Doehetlekkerzelf

@91 "Maak een ravage van de schappen". Je weet dat opruiing verboden is?

0
153 Hoofd bijzaken

Piet werkt zwart en doet vies wek

0
154 1---liner

werk

0
155 1---liner

@152 Het ziet er heel lichaamseigen uit.

5
156 21st Century Guy

@154 Dat kan niet zo niet langer,dat moet stoppen vindt u niet ?..

4
157 21st Century Guy

nee gewoon netjes WIT uitbetalen + gevarengeld en tegenwoordig een paar bodyguards,whatever it takes voor een kinderfeestje

0
158 1---liner

Action niet, Jan Linders niet. Prijsafspraken mag niet, maar dit? Ik ga dit jaar maar eens flink minder van die zooi kopen.

1
159 rubbie

Hier ziet men waar de manipulaties vandaan komen !
http://www.ad.nl/binnenland/oproep-tot-kalmte-in-discussie-over-zwarte-piet~a373d467/
Bij het overleg waren voor- en tegenstanders van Zwarte Piet, maar ook Detailhandel Nederland en RTL Nederland.

1
160 Moskowfiets

@156 Te veel fantasie?

0
161 Doehetlekkerzelf

@161 Ik wil echt niet weten wat hij fantaseert over die hand en waar...

2
162 RAGNAROK

@162 Ah daar hebben we iemand die alles graag in een seksuele context plaatst....

4
163 21st Century Guy

@163 Ah daar hebben we diegene die graag fantaseert over handen....

2
164 RAGNAROK

e Ruyters van Michiel gooien nog één keer een stuk erin om deze discussie voor eens en voor altijd met rust te laten

GESCHIEDENIS
We gaan eerst even terug naar zo ongeveer het Nederland van 1850. Of nee laten we nog iets verder terugspringen, 1621 toen zo ongeveer de slavenhandel begon voor Nederland. We moeten nog een stap terug in de tijd, de Portugezen in 1492 begonnen met de slavenhandel om Afrikaanse mensen op de Braziliaanse rietsuikerplantages te laten werken. Dus als je ergens de schuld neer wil leggen, doe dat dan in Portugal, of bij de Portugese ambassade (Zeestraat 74, 2518 AD Den Haag 070 – 363 0217).
In totaal over de jaren zijn er op deze manier zo’n 12 miljoen slaven uit Afrika gehaald, waarvan 550.000 voor Nederlandse rekening. Misschien moeten we de nazaten hiervan de rekening van deze gratis cruise nog even presenteren, gemiddeld zo’n € 900 voor 7 dagen, dus reken maar uit……

Maar…even terug naar zo omstreeks 1850 toen Jan Schenkman een boek schreef over Sint Nikolaas en zijn knecht. Gebaseerd op de geschiedkundige feiten van Nicolaas van Myra (Grieks: Ἅγιος Νικόλαος Μυριώτης, Hagios Nikolaos Myriotis, of Νικόλαος ὁ Θαυματουργός, Nikolaos ho Thaumaturgos, "Nicolaas de Wonderdoener"), Nicolaas van Bari[1] of Nicolaas van Patara (Grieks: Νικόλαος Πάταρα)[2] (geboorte- en sterfjaar onbekend, waarschijnlijk geboren omstreeks 280 te Patara in Lycië en overleden op 6 december in 342 of 352) was in de 4e eeuw bisschop te Myra, de toenmalige hoofdplaats van Lycië in Klein-Azië. Hij werd later heilig verklaard en is de hoofdpersoon in tal van legenden, bijvoorbeeld de Legenda Aurea van de 13e-eeuwse geleerde dominicaan Jacobus de Voragine. Belangrijke elementen van het Sinterklaasfeest gaan op hem terug.
Myra (dicht bij het hedendaagse Demre (Turks: Kaleüçağiz)) is een klein dorp bij Bucak tussen Finike (25 km) en Kas (48 km), ten zuidwesten van Antalya in de zuidwestelijke kuststreek van Lycië, Turkije.
Desondanks circuleren er voor die helper van Sinterklaas diverse volkswetenschappelijke verklaringen.[27]
Hij zou oorspronkelijk een schoorsteenveger zijn, en van het roet zwart zijn geworden.[28]
Hij zou een Ethiopische zwarte slaaf zijn die door de heilige Nicolaas op een slavenmarkt in Myra werd vrijgekocht.[noot 5]
Hij zou de bedwongen satan zijn, plaatsvervanger van de overwonnen Wodan, of diens helper Nörvi, de zwarte vader des nachts, die ook een roe droeg (als vruchtbaarheidssymbool).[29]
Hij zou afstammen van de zwarte raven Huginn en Muninn, die Odin vergezelden.[30]
(wikipedia)
In een Duits boekje uit 1803 (of eerder), Amaliens Beschäftigung froher Stunden van C.A. Stegmann, staat een gedicht (Der Weihnachtsmann und sein Knecht Ruprecht[32]) waarin de kerstman, 'een Turk', wordt vergezeld door knecht Ruprecht, een als negerslaaf verklede hulp. (wikipedia)
Eind 2014 was het oordeel van het Centrum voor gelijkheid van kansen en voor racismebestrijding dat het beeld van Zwarte Piet niet discriminerend is. (wikipedia)
En wat grappig de geschiedenis herhaalt zich. Een Turkse opperman die een slaaf vrijkoopt (uit Ethiopië) in het ergste geval en als je de slavenhandel bekijkt uit het verleden kwamen veel niet blank gekleurde mensen uit Afrika naar Suriname toe. Als je dan naar het nu kijkt zou je kunnen suggereren dat de Schijnbeweging DENK Sylvaantje heeft “vrijgekocht” van de misère (blanke overheersing bij de TV) waar zij in zat om nu de Turkse opperbaas te dienen. Wat leuk dat, zonder het te beseffen, Sylvaan (en hou haar even vast want ze komt nog een keer langs) in hoogst eigen persoon deze geschiedenis herhaalt.
KLEURENLEER
We nemen je even mee en misschien dat je er nog wat van opsteekt (Heb je in ieder geval nog kans dat je toch nog ergens een diploma van weet te halen) van kleurenleer wat in de grafische wereld, waar veel met kleuren wordt gewerkt, bekend is.
We hebben een zogenaamd PMS, niet te verwarren met de maandelijkse ongemak van dames, maar het Pantone Matching System waarin kleuren met een code worden benoemd die wereldwijd dezelfde kleur oplevert.

Donkerbruin is in het PMS “4625 C” wat in R/G/B 79/44/29 is, oftewel hexadecimaal #4f2c1d
Zwart is in het PMS “black 6 c” en in R/G/B is dat 16/24/32 oftewel hexadecimaal #101820

Dit zijn dus twee totaal verschillende kleuren, mee eens toch want als ze hetzelfde zouden zijn, hadden ze ook dezelfde PMS, RGB of hexadecimale waarde toch.
Welnu dan is dit een zeer belangrijke feitelijkheid.
Wij zelf zijn ook niet wit want als we een vel wit papier tegen onze huid hou zit daar een aanzienlijk verschil in kleur in. We zitten dan meer in de buurt van een 468 C waarde volgens het PMS. Misschien dat een Japanse geisha dichterbij wit komt dan ieder ander.
En om eerlijk te zijn, vinden we een bruine kleur best mooi zo nu en dan.

Het grappige is, dat negroïde mensen uit alle macht proberen wat “witter” te worden (de bekendste is wel Michael Jackson) maar ook Sylvaan doet een poging met haar haar….. (wat volgens ons redelijk mislukt is)
Dus zaken als zwarte markt in Beverwijk, het wordt me zwart voor de ogen (blackout) en de zwarte cross zijn dus heel andere kleurbegrippen dan bruine markt of bruine cross etc. En ja roet uit de schoorsteen is nou éénmaal ZWART. En dan het clubicoon van Ajax, Sjaak Swart, niet Sjaak de Bruin hoor. En even opletten want zwart werken en zwart betalen is nog steeds strafbaar hoor.
Zo ook hebben we blank metaal, blank hout en blanke vla. Tja, het zou wel leuk zijn als je nu als Friesland/Campina erin springt en bijv. Antiliaanse vla op de markt brengt. In één schaaltje met blanke vla kan dat dan behoorlijk gaan koken (van woede…) Maar hoe absurd is deze discussie eigenlijk. Misschien moeten een aantal mensen eens een baan gaan zoeken en zich wat nuttiger maken in zijn algemeenheid.

Dus hiermee hebben de Ruyters voor eens en voor altijd de kleurdiscussie gesloten. Als iemand van een niet blanke afkomst zich identificeert met zwart, dan ben je dus fout bezig en roep je wat dingen volgens ons over jezelf af, want bruin is bruin en niet zwart, zoals zwart zwart is en niet bruin toch?

Het is feitelijk niet onderbouwd en alle soorten van juridische dingen kunnen dus op basis van deze kleurenleer van tafel geveegd worden. (Pffff scheelt weer een hoop belastinggeld). Ook kan de Verenigde Naties zich nu gewoon weer gaan richten op de oorlog in Syrië en laat de discussie in Nederland hierover maar gewoon in Nederland plaats vinden want je zult eerst een genocide moeten uitvoeren op 16 Miljoen Nederlanders om deze traditie uit te bannen. We weten dat een aantal (s)linkse politici proberen langs deze weg nog wat stemmen uit de ton der Medelanders, nou ja we noemen ze eerder Tegenlanders (Maar wel voor zijn als de maandelijkse BLIJF-subsidie weer verstrekt wordt) mee te graaien om zo te proberen hun vet betaalde baan te garanderen voor weer 4 jaar.

DISCRIMINATIE
Dan moeten we het nog over discriminatie hebben. De definitie hiervoor is; Discriminatie betekent letterlijk "het maken van onderscheid". De huidige betekenis van het woord discriminatie is in maatschappelijk en juridisch opzicht gaan afwijken van de oorspronkelijke, letterlijke betekenis; in die context wordt onder discriminatie verstaan: "het onrechtmatig onderscheid maken tussen mensen of groepen". Dus als we dat letterlijk volgen dan kun je als je straks op school in de hoek wordt gestuurd de meester of juffrouw aanklagen voor discriminatie. Gek eigenlijk want op één letter na heeft het een heel criminele inslag discrimina(l)tie. Wat de Ruyters ook altijd heel vreemd hebben gevonden, en dan gaan we weer even terug naar Afrika, apartheid, waar niet-blanke mensen achter in de bus plaats moesten nemen (een belachelijke regel trouwens vinden ook de Ruyters). Het idiote is dan weer dat als je in Amsterdam op het station staat, de niet-blanke medemensch plaats neemt op vrijwillige basis, je raad het al, achter in de bus. Nou ja zeg…..

Ja discussie gesloten!!! Laat nu de kinderen lekker feest vieren, pepernoten en chocoladeletters eten.

4
165 De Ruyters van Michiel

@110 Je bent dus eigenlijk een zelfvoldane knurft.

0
166 Positivo

@98 "Alles wat ik kan doen om deze groep te naaien zal ik aangrijpen"

Lol, je bent eerlijk, en grappig. Dat moet ik toegeven. Het is alleen jammer dat je niet kijkt naar inhoud maar enkel ageert vanuit haat.

Hij die graag naait, is hij die het zaad der ziekte zaait. De dag van het oogsten zal ooit komen, en dan zal de ziekte door je aderen stromen!

0
167 Ben Anders

@98 "Ik heb een schijthekel aan de "ik hou van holland / heel holland bakt / boer-zoekt-vrouw- / ik wil terug naar de jaren 50 mentaliteit / Nederlanders. "

Kun je eens aangeven wat jij verstaat onder die "jaren 50 mentaliteit"?

1
168 Ben Anders

Onze cultuur, lekker afblijven en anders ook de offerfeesten, suikerfeesten en het gejank uit de moskee ook verbannen

2
169 Zeekomkommer

COOP kan ook in de ban, verkopen Sinterklaas snoepgoed van het eigen merk zonder Piet. Kortom boycotten die supermarkten !

2
170 HandigeHarry

@98 Tja, niemand houdt je tegen om te emigreren, wanneer je zo de pest hebt aan de Nederlandse cultuur, en een ander niet zijn ding laat.
Alsof je daar persoonlijk last van hebt.

0
171 Lara

@97 In de VS is het heel anders. Daar gebruikten ze karikaturen van negers om ze belachelijk te maken. Daar staat een zwartepietachtige figuur echt voor racisme. Hier niet. Gewoon een heel andere cultuur. Wij hoeven ons niet aan hun te conformeren. In onze cultuur heeft zwarte piet niets met racisme te maken maar is het een figuur waar we van houden.

1
172 Olivina

@172 En dat niet alleen. Je moet eens zien hoe de Amerikanen met indianen omgaan. Dat is pure racisme en discriminatie. En dan durven ze (vooral Verene Shepherd, ze had beter Sheep als achternaam moeten heten) over onze ZP nog iets te zeggen.

2
173 Doehetlekkerzelf

Met dank aan de zeurpieten sinterklaasfeest is al om zeep geholpen, nu de kerstman nog om zeep helpen.

2
174 Rattocasi

@137 kijk eerst eens wie die anti piet figuren zijn.
Ik weet dat tegenwoordig alles wordt afgeschoven op 1 groep in de maatschappij maar helaas voor u die hebben hier nu eens niets mee te maken.
De anti pieten zijn autochtone blanken en een klein deel surinamers/antillianen die hier zo tegen te keer gaan.
En verder waarom boycotten, piet is sinds de jaren 50 al heel veel veranderd zonder dat iemand er ook maar iets van heeft gemerkt of gezegd. Maar nu opeens, met dank aan oa de sociale media is het een volledig door volwassenen misbruikt gebeuren geworden.

1
175 streek

Moet eerlijk zeggen.. Ik zie een business opportunity hier.. Degene die wel sint en piet laten zien, zullen zeker een marktaandeel pakken

1
176 Shangori

@176 Precies. Als men écht zo'n groot probleem heeft met verpakkingen zonder Sint en Piet nemen ze vast wel de moeite om even een klein stukje om te rijden naar een winkel die nog wél verpakkingen heeft met Sint en Piet, toch? ...Toch?

0
177 Neobullseye

@176 ik denk dat je gelijk hebt
Jumbo gaat ze vast in het assortiment nemen omdat ze via het nieuws belooft hebben deze ook in de winkel te hebben en niemand levert momenteel pepernoten met de Sint en zwartepiet op de verpakking.
Als ik ze ergens te koop zie met zwarte piet op de verpakking dan koop ik ze, maar ben ze nu nog niet tegengekomen terwijl de winkels al pepernoten verkopen.

0
178 TheoTheo

De zakken pepernoten die ik kocht stonden nooit geen pieten op en ook gern sinterklaas.
Logisch want het zijn geen pepernoten maar kruidnoten .
En die worden ook geëxprteerd .
Enig idee wat ze daar met sinterklaas en zwarte Piet moeten ?

1
179 No newstoday

Ik zie op een van die plaatjes nog Euro-shopper staan, dat bestaat al niet meer nog sinds voor de daadwerkelijke ellende is begonnen (in 2013 is het echt de bocht uitgevlogen). Wat overigens niet wil zeggen dat we minder waakzaam hoeven te zijn op onze eigen cultuur, Sinterklaas moet gevierd blijven worden, gesteund vanuit het bedrijfsleven die duidelijk Sinterklaas zouden moeten laten zien, bij voorkeur vergezeld met Zwarte Piet, omdat juist Zwarte Piet ervoor zorgde dat veel bleke kindjes juist een positief en vriendelijk beeld kregen van de zwarte medemens die door Quinsy en zijn halvegarenbende is vergald.

0
180 Kruikenzeikerd

Bak zelf je kruidnoten .
Teken op een zakje zwarte pieten .
Stop ze daar in en eet smakelijk!

Wat een ontstellend gezeur over een zak speculaasbolletjes.
Wat een ontzettend welvarend land zijn wij dat zoiets een item is.

5
181 No newstoday

Al meer reacties dan over het referendum, hoe is het toch mogelijk?

0
182 Laztiwitzs

@182

wat moet je dan belangrijk vinden aan het referendum ?
Dat is 27 tegen 1 , dus verloren .
Een verloren voetbalwedstijd blijf je toch ook niet over zeuren ?

1
183 No newstoday

Twee keer is de uitslag genegeerd, lijkt mij belangrijker dan dit.

3
184 Laztiwitzs

@182 dat komt omdat zwarte piet leeft in ons, en wij hele goede herinneringen aan hem hebben die wij onze kinderen ook gunnen.
Ons cultuur moet blijven.

2
185 TheoTheo

@180

Cultuur?
Voor de 19e eeuw was zwarte piet in geen velden of wegen te bekennen .
Voor onze oudere cultuur is weinig belangstelling.
En we importeren massaal cultuur van elders zoals Haloween , Valentijnsdag en de kerstman .

Sinterklaas wordt gewoon gevierd . Maakt niet uit met welke kleur pieten .
En ik eet gewoon de kruidnoten die ik het lekkerst vindt.
Ook als er geen pieten op staan .
De zak gooi ik toch weg.

5
186 No newstoday

@185

Niet overdrijven hoor.
Zwarte Piet leeft niet in mij.
Misschien hebben jullie goede heinneringen ...er zijn er genoeg die er doodsbang voor waren ( gemaakt) .

3
187 No newstoday
188 AJAX***

@186

Weer een treffend staaltje van geschiedsvervalsing.

1
189 MARCUSAURELIUS

een leuk filmpje uit 2014 tegen witte pieten

0
190 TheoTheo

@188

Het vervelden met dit soort dingen is dat dit soort figuren er mee blijven komen.
Ook al weten ze feitelijk dat het niet waar is.

Zie je ook bij: Reli's , Crea's , Cranks , complotters , ..............................

Wat weer goed laat zien met wat soort type de Zwarte-Pieten-Haters zijn.

PS.
Ook het onware verhaal da Sint en Piet nog maar iets meer dan een halve eeuw bestaan zie je steeds weer opduiken. Verwijzingen naar literatuur hierover blijken zinloos.

1
191 MARCUSAURELIUS

@170 Zo, de COOP ook al. Als dat zo doorgaat liggen Henk en Ingrid binnenkort dood te gaan op straat, aan ondervoeding.

1
192 Borealis

@191 Het leuke daarvan is weer dat je ze dus telkens opnieuw met de feiten om hun oren kunt slaan en ze wederom enorm slecht geïnformeerd overkomen na zo'n flater.

0
193 AJAX***

@192 Gelukkig weet de Lidl wie haar klanten zijn en doet de Lidl niet mee aan een Zwarte Piet boycot question

0
194 AJAX***

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
duurendaal
A10-blokkade XR op Koningsdag officieel verboden: ’Zeer grote veiligheidsrisico’s’

@41 m post@43 Querido notIk schreef al "De snelweg blokkeren is een misdrijf." Maar omdat ik druk bezig was de andere taktieken van XR te ...

10 minuten geleden geplaatst door duurendaal

wildersfan
Wilders hoofdgast in Hongarije, hij is voor Orbán een ‘big shot’ in Europa

@13 Haha... eigenlijk moeten we het woord bij de daad voegen en emigreren. En dan mogen al die toppers die pro migratie zijn het hier rooien met...

15 minuten geleden geplaatst door wildersfan

ongelovenloos
Asielzoekers moesten voor het eerst in lange tijd in wachtruimte Ter Apel slapen

Dat hoeft niet want ze zijn hier vrijwillig dus niets houd ze tegen om lekker terug te gaan ....

17 minuten geleden geplaatst door ongelovenloos

Graaier1000
Supermarktketen Dirk gaat amokmakers filmen met bodycams

Dit gaat de verkeerde kant op. Dirk moet zorgen voor voldoende beveiligers in de winkel. Zij zijn opgeleid om op een goede manier in te grijpen....

17 minuten geleden geplaatst door Graaier1000

wildersfan
Wilders hoofdgast in Hongarije, hij is voor Orbán een ‘big shot’ in Europa

@12 Inderdaad. Nu je het zegt. 💡...

17 minuten geleden geplaatst door wildersfan

ongelovenloos
BBB gebruikt overheid als fruitmachine, geruzie alom en formatie gaat alweer in standje rust - Joop - BNNVARA

"BBB blijkt er een aparte omgang met de realiteit op na te houden."Zet Joop en Bnn/drama op de plaats van BBB en dan klopt het .Want daar ...

18 minuten geleden geplaatst door ongelovenloos

ongelovenloos
Kopzorgen voor provincie Utrecht door overvol elektriciteitsnet: ’Rampzalig nieuws’

Koop allemaal een elektrische auto zeiden ze is goed voor het milieu zeiden ze.Plaats de oude meter terug die op muntjes ging ....

20 minuten geleden geplaatst door ongelovenloos

ongelovenloos
Joodse Nederlander bekladde partijbureau ChristenUnie

Een joodse Nederlander bestaat niet .Een Nederlandse jood wel....

22 minuten geleden geplaatst door ongelovenloos

ongelovenloos
Nederland raakt steeds dieper in opvangcrisis: ’De rek is eruit’

Ja , raar he hoe kan dat toch .Gaan ze natuurlijk onderzoeken hoe dat nou kan en daar gaat weer een paar jaar overheen en vervolgens kunnen ze...

23 minuten geleden geplaatst door ongelovenloos

ongelovenloos
Politie houdt meerdere mensen aan om steekpartij Ter Apel - NieuwRechts.nl

En dat word allemaal losgelaten in de maatschappij .steken ze je neer dan word er nog van je verwacht dat je daar begrip voor moet hebben want...

25 minuten geleden geplaatst door ongelovenloos

NK. App
Goldy_graceHentaifrReal Amataur PornXvideos PaMelieconiekNaruto FutanariCrossdresser Porn TubeSex Desi Video DownloadSolo Girl PornIndian PoernAmpreviewsLapk Johosنسوانجي.Tumblr CumingNakeddaddyWwwxxx VideoIndian Nude LeakMalayalamxvideoFuq.mMstriggahappy LeakMallu TitsBf DownloadHard ChodaiPorn Hot ModelSkylarmaexo Onlyfans LeakedStrait To Gay PornSex Video Indian FreeXxx With Tution TeacherTarzen Xxx VideoIndian Lovers Sex ComMomteach Sex VideoPeeping-holesIncent Porn ComicsNão Conto PornSammy BraddyRadhika Madan Hot SceneXmhaster ComErotic Romance ScenesBfsm StoriesBoobs On TiktokSexy Full Video HdNude Beach BrazilianSkyy Black OnlyfansAlexandra NudePorn In RomaniaToojilyTameufMalibustringsAssfucked VideosKristan Steward NudeIndian School XnxxToonilyHentaiplayBbw Porn StarTaboo.fantazyXnxxsex 18Abigail Morris CreampiePissy WetStop Motion PornHipwrdexGame XxxPornographiques XWww SexvodeoChristiana CinStudio Fow PornNatasha Nice PornosuGirlssexyNewtumblrLesbiana Porn VideosSexymature PornMalayalamhdsexIndian Teen Homemade SexNaughty Anerica Com7 X VideoGoldpornfilmsYoga Teacher Porn VideosCeo Of MilfsFam PornShoplyftr PornBest Only Fans PornSexthailandBellarama NudeXxx En El BusChut MovieFarebi YaarXx Desi Video ComMature Asian Blow JobHenti TvDemon DiceMovie AnalNet Video Gril PornNiksindinFamous Pepole PornPornos IncestesHentais LerPuffy Nippled WomenImago StudiosFilipion PornLeana Headley NudeGrace Charis SexyXvideos Coms LiveBhabhi Ki Gand MariIndian Porn 3gpDimple Kapadia Hot SceneMen Eating VaginasFat Naked TeenagerXvedoiMasajistasLinks Telegram PornHetai QuadrinhosWww Leolist ComDoraemon Xxx VideoKarie St IvesTeenage Redhead PornOld Lesbian SexIndian Teen NudeAndra SexXxx Bhabhi Hindi VideoJoi CeiFree Anome PornJav BlowjobLarkin Love EromeAnllela Sagra NudesIndian Heroine PornCooking PornPlus Size Porn VideosBazocammSexy Sexy XvideoSex With Indian WomanChina MatsuokaChessi RaeCahturbate ComFutarni PornMangar PornorBig ClitorisKath Perry NakedGirls Bf水野 朝阳1080p Porn VideosLatest Malayalam PornLink BokepHeroine Ki XxxTamil Blue Film Tamil Blue Film Tamil Blue FilmYoutube Pornos FreeTeresa Palmer SexyAdlut Dvd EmpireOmeglwPornos ColombianasLily Sullivan NudeRedwap Xxx Video