ING schrapt 2.300 banen in Nederland (volkskrant.nl)


ING schrapt tot 2021 nog eens 7.000 banen, waarvan 2.300 in Nederland en 3.100 in België. Dat maakte de bank vanochtend bekend. ...

door Toetsenbord in Economie  ·  27 Reacties

  • 0
  • 1330x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

** gebruiker verwijderd **

Gaat goed....NOT.

1 gebruiker-verwijderd

De economie trekt aan je vraagt alleen af waar?

2
2 Rattocasi

Nou ja... voor betrokkenen niet zo leuk. Maar iedere inkrimping van de bankenwereld is positief voor de maatschappij. De invloed van het bankwezen op de maatschappij moet gewoon terug gedrongen worden.
.
Heel veel sterkte voor betrokken.

3
3 lieveschat

** gebruiker verwijderd **

@3 , denk dat dat niet meer lukt. Men noemt de maatschappij als bankisme, of neo-feodaal.

4 gebruiker-verwijderd

@4 De banken sector in Nederland is 4x het BNP. Dat is niet goed. Dat betekent dat iets heel erg fout is gegaan. Ik zou zeggen we moeten voor maximaal 10% van BNP gaan. Er wordt genoeg verdiend om dat terug te brengen. imho

2
5 lieveschat

Schokkend maar realistisch menselijk spier- en denkwerk van repeterende aard wordt steeds meer gedigitaliseerd terwijl de klanten zelf hun behoeften aan dienstverlening zonder tussenkomst van personeel , zelf kunnen regelen.Nieuwe werkelijkeid. Wordt best lastig deze werknemers om te scholen en aan het werk te krijgen. Er zijn nog 550.000 werklozen voor u.

0
6 Dalon

@2

Over de hele linie, met name het MKB gaat beter draaien, dáár komen ook de banen vandaan,

7
7 DaStef

** gebruiker verwijderd **

@5 , banken zijn te verweven en te groot. Misschien een tip: Cafe Weltschmerz met Ewald Engelen, informatief stuk;

8 gebruiker-verwijderd

@10 Kijk het werkt hier zo. Stel ik heb 10 miljoen op mijn bankrekening staan. Ik koop voor 2 miljoen een unieke machine. Die niemand heeft en die bijna niemand kan betalen. De concurrent is van de bank. Dan zou je toch zeggen dat ik makkelijk mijn kost moet kunnen verdienen. Nee... dat is dus niet zo... binnen no time heeft iedereen zo'n machine, maar dan van de bank. Alles wordt zo kapot gemaakt door de banken in onze maatschappij. En in Den Haag lachen ze maar. Dat zag je ook op tv...altijd maar lachen, omdat iedereen elkaar de nek aan het omdraaien was. Banken hebben altijd zo gewerkt. Partijen tegen elkaar uit spelen en alles in handen van de banken. Nooit werd er ingegrepen. Dat is dus echt heel erg fout en zo kon de banken sector 4x BNP worden. En maar lachen, wat zijn wij slim. Bah... smerige lui daar in Den Haag.

2
9 lieveschat

@9 Dit verhaal wordt nergens verteld, maar zo zit het wel in elkaar. Nooit wordt het zo ook maar ergens verteld.

1
10 lieveschat

De bank (ING Groep) boekte een nettowinst van ruim 4,2 miljard euro over 2015.

En dat is nóg niet genoeg???

2
11 Caantje

Alle basisprocessen zijn geautomatiseerd. Mensen doen hun bankzaken thuis. De meeste banken hebben het overtallig personeel maar zo gelaten, ontslag is iets wat je probeert te vermijden. Logisch lijkt me

1
12 Lerac

@11 nee want er zijn nogsteeds mensen met spaargeld

1
13 Ivo

@12

Probeer voor de gein eens een hypotheekgesprek te krijgen bij de ING, dat is nog een hele toer.

0
14 DaStef

Winst in 2013: 3.2 miljard
Winst in 2014: 2.8 miljard
Winst in 2015: 4.8 miljard

Even bij stilstaan!
4,8 miljard met 52.000 medewerkers. Dat is een WINST van 92.000 euro per medewerker.
Dat is toch ronduit absurd en geldroverij?
Puur omdat de overheid de regels zo stelt dat banken onderling prijsafspraken kunnen maken, zodat de winsten nog hoger opgedreven kunnen worden.

Ik hoop werkelijk dat er een keer een sociale regering komt, die ervoor zorgt dat de AFM zijn werk gaat doen en er onderzoek gedaan wordt naar prijsafspraken. En bovendien moeten alle voordeelregeltjes voor banken teruggedraaid worden.
De gehele economie wordt schreef getrokken en wordt schever en schever.

2
15 beastyboy

donderdag 19 maart 2015, 14:39
Meer loon en zicht op bonus voor top ING
© ANP
ING wil topman Ralph Hamers ruim 28 procent loonsverhoging geven. Als het aan de raad van commissarissen ligt stijgt zijn vaste salaris van 1,27 miljoen euro afgelopen jaar, naar 1,63 miljoen euro in 2015. Dat staat in het donderdag gepubliceerde jaarverslag van de bank.

Het beloningscomité wijst er in een toelichting op dat de vaste salarissen van de raad van bestuur niet zijn verhoogd sinds ING in 2009 voor de tweede keer een beroep moest doen op hulp van de overheid. Vanwege die steun mocht de bank geen bonussen betalen, ook niet bij goede prestaties.

Nu ING alle staatssteun heeft terugbetaald, mag de bank wel weer bonussen uitkeren. Hamers maakt voor het eerst sinds zijn aantreden in 2013 kans op een variabele beloning. Die kan, afhankelijk van zijn prestaties, oplopen tot een vijfde van het basissalaris. Dat is in lijn met aangescherpte wetgeving rond bonussen.

Medebestuurders

Ook voor medebestuurders Patrick Flynn en Wilfried Nagel zijn de 'magere jaren' voorbij. Zij kregen afgelopen jaar nog 772.000 euro aan vast salaris, dat gaat dit jaar omhoog naar 1,18 miljoen euro. Ook zij kunnen tot 20 procent extra verdienen bij goed presteren.

Topman Lard Friese van de vorig jaar verzelfstandigde verzekeraar NN (Nationale-Nederlanden) ontvangt ook 1,18 miljoen euro. Dat is een stijging met bijna 39 procent. Een vijfde van het vaste salaris wordt in aandelen NN uitbetaald. Ook Friese kan een variabele beloning opstrijken van maximaal 20 procent.

Beursgang

De stevige loonsverhoging houdt volgens NN verband met de beursgang, waardoor Friese meer verantwoordelijkheid draagt. Financieel directeur Delfin Rueda gaat er om die reden in zijn basissalaris zelfs 46 procent op vooruit.

De vakbonden reageerden geschokt. ,,De graaicultuur lijkt terug van weggeweest'', aldus CNV. ,,Ondertussen moeten er in deze krimpende bedrijven mensen uit en hebben de werknemers er al jaren geen koopkracht bij gehad'', voegt FNV daar aan toe.

De commissarissen van ING maken zich juist zorgen over het bonusplafond in Nederland. Dat zou het in de toekomst weleens lastig kunnen maken om goede bestuurders te vinden, schrijven zij in het jaarverslag.


En nu u aan zet.....

0
16 Y.V.

Viceminister-president Asscher ‘Veel Nederlanders gaan ook in hun portemonnee merken dat het eindelijk beter gaat, want de koopkracht gaat dit jaar voor het derde jaar op rij verbeteren. Mensen kunnen dus weer wat meer besteden aan de dingen die zij nodig hebben.’

In totaal komen er in dit en volgend jaar naar verwachting 200.000 banen bij.

Bron : https://www.rijksoverheid.nl/actueel/nieuws/2016/06/03/asscher-%E2%80%98nederland-heeft-crisis-nu-echt-achter-de-rug%E2%80%99

"Prachtige cijfers", zei minister Lodewijk Asscher (Sociale Zaken) in een reactie op de dalende werkloosheid.

Bron : http://www.telegraaf.nl/tv/dft/26611237/__Asscher_over_daling_werkloosheid__.html

1
17 Ruud100

@17
Helaas blijkt in nagenoeg 100% van de gevallen dat de uitspraken van politici het jaar erop niet waarheid zijn gebleken.
Dus er zullen wel weer 200.000 banen bij zijn gekomen, maar 300.000 verdwenen zijn door ontslagen. (uiteraard gechargeerd gesteld, maar de kern is wel duidelijk: politici liegen)

2
18 beastyboy

Het is niet waar dat de klanten zelf willen internetbankieren, de banken dwingen hun klanten dit te toen door alle kleine filialen te sluiten. Misschien een idee voor de SNS bank om juist weer andersom te gaan werken. Gewoon weer eens bij je bank binnenlopen en advies vragen en niet via zo'n steriele website. Beter nog: maak van de SNS bank een door de staat gecontroleerde en gegarandeerde bank. De andere banken kunnen dan vrij gaan meedoen in het internationale casino, maar op eigen risico.

2
19 Kees van Barneveld

Ja hoor, het gaat reuze goed met de economie.
De werkloosheid is drastisch aan het terug lopen en de koopkracht neemt toe.
De vraag rijst echter voor hoe lang en wie betreft het?
We zijn de recessie nog steeds niet uit en de koopkracht neemt het volgende jaar helemaal niet toe. Let maar eens op. Het begint al met de zorgkosten, die gaan sowieso omhoog.
Kan het CPB straks weer met gecorrigeerde cijfers op de proppen komen: 'kleine' bijstelling.

0
20 Nicks R. Van

@16 kijk de film 'Margin Call' eens. Weliswaar op een Amerikaanse bank gebaseerd, maar je krijgt een "mooi" kijkje in de zieke bankenwereld. De werkslaven krijgen amper tot geen loonsverhoging en de "top" zorgen ervoor dat ze hun schaapjes op het droge hebben. Niet goedschiks dan kwaadschiks (tientallen procenten van het personeelsbestand ontslaan)

1
21 Toetsenbord

Ik vind het fijn dat ik mijn saldo kan checken, en mijn rekeningen kan betalen via internet. Maar kom op, er staan ALTIJD rijen bij de bank. Altijd. Er is nog genoeg om ter plekke te regelen, dus waarom zou je mensen ontslaan? Ik zou eerder zeggen, blijf eens wat langer open voor mensen die een baan hebben.

1
22 eenechtewetenschapper

@21 dan moet je ook The Big Short gaan kijken.

1
23 meneer van het nieuws

Bank-Maffiose is toch wel een bekend feit bij het publiek?
Meer winst, meer bonussen en straks stort het paleisconsortium weer eens in door verkeerd beleid.
Ze kunnen je als modale werkende burger met groot plezier en zonder enig gevoel met allerlei trucjes financieel breken bij leningen (schulden) die echt wel af- en oplosbaar zijn in de benodigde tijd.
Natuurlijk zijn er altijd durfals geweest, die op de pof hoge leningen hebben afgesloten met mogelijk meedenkende bankiers.
Maar enige arrogantie is ook deze bank niet vreemd, zodanig dat ik deze bank allang verlaten heb en er helemaal niets meer mee te maken wil hebben.
ABN is ook zo'n arrogant exemplaar in het kwadraat.
Nog niet zo lang geleden werden ze terecht de reuzen op lemen voeten genoemd.
Moesten door de belastingbetaler overeind worden gehouden, maar met een betrekkelijk klein financieel buitje staan ze zo weer te beven, te bibberen te te huilen om meer, meer en meer !
Dit slaat op afgedwongen steun van de immer uitgeperste belastingbetaler door middel van en via al even "zelfbewuste financiële" Woutertje Bos en nu Dijsselbloem en slaat ook op de te verstrekken bonussen voor en aan de baasjes directeurtjes en bestuurders.
Aansprakelijkheid voor hun fiasco's komt terecht pensioenfondsen, spaarders en belastingbetalers.
Wij noemen dit veroorzaakte leed voor de gewone man en veroorzaakt door de sterke drang naar vooral hun eigen belang en gewin zonder enige aansprakelijkheid daarvoor, maar riekt immer sterk naar ordinaire bancaire maffiosi activiteiten.
Sterkte met het oplossen van de werkelijke onethisch financiële problemen.

1
24 Wil je niet weten

Mooie gelegenheid om werk te zoeken waarbij een zinvolle bijdrage aan de samenleving geleverd wordt.
Boycot banken,b.v. betaal zoveel mogelijk contant ?

0
25 Tussenderegelsdoor

Dit verstaan onze banken en de ING dus onder maatschappelijk verantwoord ondernemen.
Zakken vullen en de werknemers ontslaan, welke bonus ontvangen de bestuurders hier weer voor.
Winst in 2013: 3.2 miljard
Winst in 2014: 2.8 miljard
Winst in 2015: 4.8 miljard

Het zal je bank maar wezen met die Zalmen en Hamers, dus ook ING weg ermee.

0
26 corretje

ING wil topman Ralph Hamers ruim 28 procent loonsverhoging geven.

De werknemers moeten daarvoor de deur worden uitgewerkt en zo doen ze dat bij ING dus.

0
27 corretje

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
VBOH
Wilders houdt poot stijf: 'Geen kabinet als er geen stevig asielpakket komt' - NieuwRechts.nl

@71 Dat wrijf ik de IND toch ook aan? Of hoe lees jij wat schrijf? In het Arabisch? Of in het Tiginya?...

1 minuut geleden geplaatst door VBOH

VBOH
Wilders houdt poot stijf: 'Geen kabinet als er geen stevig asielpakket komt' - NieuwRechts.nl

@67 Ik neem het de overheid ook kwalijk.Alleen denk ik niet dat ze het in de gaten hebben. Die mensen lopen nou eenmaal niet met het hart op...

2 minuten geleden geplaatst door VBOH

DikkeTor
Iraanse rapper Toomaj Salehi krijgt doodstraf vanwege steun aan protesten

@6 Dit is geen moord, hier in Nederland ultra-links zouden zeggen : Sociale gerechtigdheid XD...

5 minuten geleden geplaatst door DikkeTor

Wedergeboren
Wilders houdt poot stijf: 'Geen kabinet als er geen stevig asielpakket komt' - NieuwRechts.nl

@65 "En dat zijn er ongetwijfeld heel veel die er op los liegen om een verblijfsvergunning te kunnen bemachtigen." Het is de taak van ...

5 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

VBOH
Wilders houdt poot stijf: 'Geen kabinet als er geen stevig asielpakket komt' - NieuwRechts.nl

@64 Ze blijven hier hangen voor hun kinderen.Zij denken dat hun kinderen hier een betere toekomst kunnen krijgen dan in hun thuisland. Dan d...

7 minuten geleden geplaatst door VBOH

DikkeTor
Nieuw azc leidt tot ernstige bedreigingen politici: ‘Er lag een plastic pistool op mijn motorkap’

Nou nou nou, een plastic geweertje maar :) Dat is geen dreigement! XD Stel je niet zo aan, dat is anders dan een granaat aan je auto-deur geplak...

9 minuten geleden geplaatst door DikkeTor

Bop
Wilders houdt poot stijf: 'Geen kabinet als er geen stevig asielpakket komt' - NieuwRechts.nl

@60 En daarom reken je alle asielzoekers daar op af....

11 minuten geleden geplaatst door Bop

Wedergeboren
Oekraïne zet voor het eerst raketten met bereik van 300 km in, onlangs stiekem geleverd door VS

@11    Nav de voortdurende brute agressie van de ruSSen zal men in Europa/NAVO nu vermoedelijk hard aan de slag gaan om langeafstands...

13 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

Bop
Wilders houdt poot stijf: 'Geen kabinet als er geen stevig asielpakket komt' - NieuwRechts.nl

@58 Ik vind ook dat als je deze mensen hier opvangt je ook voor de nodige adequate psychische hulp zou moeten zorgen. Mensen komen vaak uit een ...

15 minuten geleden geplaatst door Bop

NK. App
Mofos ArcadeHannahjames710Hot Lantina PornNaked Young WomanArmit FetishRara AnaziKazumi PussyTushyeawPhotos PornosXxx Videos Telugu AuntyMiru SakamichiSybian SaddleCelebrity Sex SceneSexy Nude Old LadiesJapaness Anime PornSexe MerefilsPahli Bar XxxChachiWww Com Sex Video DownloadTelugu Anty Sexy VideosList Of The Porn StarsKefla HentaoHalle Barry PornAv4.uAgent PornCuckold SlaveTamil Sex Video SpeechNaked Girl BreastHappy Ending XxxDuckes Hardcore HoneysPovadsictCute Korean PornPerfect Girl SexRicha Sex VideoKelsey ObsessionTina Star PornErosescortsAria Lee EscortPo R Nhu BJaponesas NudesPunishment In DiapersPrimer AnalBrazil Mom XxxKitsune Musume No Ecchi Na OyadoHachishakuAngela White Full PornShakeela Open SexScreaming FuckJav BdsmBella BreezeArgentinaspornoMillton TwinsSexy Asmr PornBigboobs Melon4tube.cpomFive Nights At Freddys FutanariJade.love NudesAlexsis Tegzas PornFacefarting AnimeOdia Blue VideoWorld Best Porn ActressMegapersonelsXxx.piczH Cup BoobsElvira In PornCaramel KittenSexvudeoصورة بنات سكسParis Porn MoMalayalamxxZoo HentaiTaylor Hill PornstarThick Latina NakedPorn In FarmIndian Xnxx Hot VideoEbony Anal TubeAnal And BetrayalAdult Web CameraMyvidstedTwinks VideosAllison Dawn PornSweer PornAva Addams MoviesJapanese Porn ForcedOnlyfans NsfwWet Melons PornPorzoEroupean PornIndian Massage NudeSex PussyHindi Sexy Blue Film VideoGrandfather Sex VideoMissjavJapaness Porn FreeTamilse XGay Muscular Black PornJasmine Teaa LeaksGuys Naked HairyChina Ki BfTeen Desi PornHazel HeartBollywoodnudesWww Touporn ComJacqueline Fernandez XxMilfs In HeatDanyancatHd Forest Sex VideosPorne Vedio HdBest Romantic X VideosBeachmasturbationFirst Time NudesFlongsterGloryhole Swallow FreeMao HamasakiSwetha Menon SexyHot Blonde XxxBelladonna PornKarlee Grey NakedGang BangueMaxican Porn StarsClassic PornolarSex 100Japanese Tube PornPorn De FamosoSarita ChoudaryIndian Sex ImagesSpankbang FootjobJapanese Bigboobs PornAsult Friend FinderAna FoxxDasi Xxx ComTop Hot PornstarDese XnxxJ Max MobileHot Nude BurnettsHot New Indian PornJulia Ann VideoMmdfansLivejasmunPorn Stars FemalXxx Local Video HdSeducing GirlKannada Sexy Aunty VideosGujrat Xxx VideoPorn BtsBlacked ThickNudez PornPutaria TelegranSavanah SixxAishwarya Rai Nude Images