Politie Noord-Nederland jaagt op wegpiraat

Bestuurders op de N48 tussen Hoogeveen en Ommen weten maandag op het nippertje een frontale botsing met meerdere auto’s en een vrachtwagen te voorkomen. De wegpiraat die de onbezonnen inhaalmanoeuvre op haar geweten heeft, praat binnenkort met de politie.

Het Team Verkeer Noord-Nederland is op zoek naar de nog onbekende vrouw, die in een zwarte Mercedes reed en werd gefilmd met de dashcam van Be Nieboer uit Oude Pekela. Het kenteken is goed te zien, dus heel lang hoeft de zoektocht waarschijnlijk niet te duren. De vrouw zal worden gehoord in verband met het veroorzaken van hinder en gevaar. Daarna is het aan het Openbaar Ministerie.

Het Team Verkeer is in het bezit van filmpje. Nieboer stuurde het op, amper bekomen van de schrik en bovenal boos. Ook plaatste hij het op zijn Facebookpagina, waar het in no time zeker 73.000 keer werd bekeken.

Nieboer is sinds een jaar in het bezit van de camera. Hij runt een koeriersbedrijf en rijdt door heel Europa. ,,Ik zie veel gekke dingen onderweg. Maar zo extreem als dit, dat heb ik nog nooit beleefd. Gelukkig zag ik die auto al van ver aankomen. De auto voor mij ging al de berm in en achter mij deed iemand datzelfde. Het ging net goed.’’

Doordat de Pekelder het filmpje publiceerde, wist ook de bestuuder van de vrachtwagen hem te vinden. ,,Hij belde mij op en vertelde dat die auto al een hele poos achter hem zat te duwen.’’