Direct naar artikelinhoud
Update

Afghaans gezin ondanks protest uitgezet

Ondanks het protest van Vluchtelingenwerk op Schiphol tegen hun uitzetting, is het Afghaanse gezin met jonge kinderen op woensdagmiddag op het vliegtuig naar hun land van herkomst gezet.

Afghaans gezin ondanks protest uitgezet

De organisatie was met zo'n 25 mensen in een vertrekhal, maar heeft gehoord dat de uitzetting gewoon is doorgegaan.

VluchtelingenWerk vond de zaak zo ernstig dat het naar eigen zeggen voor het eerst in zijn 37-jarig bestaan zo protesteerde voor een specifiek gezin. Daarbij was het verzoek aan staatssecretaris Klaas Dijkhoff (Asielzaken) in deze "zaak van leven en dood'' meer tijd te nemen om de ernst van de situatie in te schatten bij dit asielverzoek.

"Normaal gesproken komen we alleen op voor groepen, of individuen die representatief zijn voor zo'n groep, teneinde het beleid van de overheid te veranderen. Hier wilden we geen beleidsverandering, maar meer tijd voor de zaak. Het is het onbegrijpelijk dat de staatssecretaris geen pas op de plaats heeft gemaakt."

Over het gezin geeft VluchtelingenWerk geen nadere informatie, omdat dit het gevaar nog groter zou maken. De organisatie is in overleg met partijen uit de Tweede Kamer om herhaling te voorkomen.