Eerste tussenstand: ruim 19,3 miljoen euro (telegraaf.nl)


Beschrijving niet beschikbaar ...

door Havermout in Binnenland  ·  50 Reacties

  • 5
  • 579x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Bedrag besteden aan geboortebeperking daar, anders is het dweilen met de kraan open. Een geboortecijfer van 7 wat in veel Afrikaanse landen normaal is is natuurlijk vragen om problemen.

10
1 Spraypaint

MMmmmm...daar kunnen de huidige machtshebbers weer een mooie auto van kopen.

15
2 MeesterHiddemaweetooknietalles

** gebruiker verwijderd **

Men noemt het de grootste humanitaire ramp na de 2e wereldoorlog. Dat is je reinste gelul, dat was Mao met 60.000.000 doden op zijn naam, oa door hongersnood.

3 gebruiker-verwijderd

Voor mij is al gestort. Dat heeft de regering al gedaan.

9
4 Bram brabant

Geen cent van mij. Het is daar letterlijk een brandhaard. Voedsel wat daar naar toe gaat beland hoogst waarschijnlijk in verkeerde handen.
-
Als er al hulp die kant op moet is het militair. Hard ingrijpen, en dan oas puin ruimen.

6
5 Suikerbeessie

* Verwijderd door de redactie *

6 Rick Schurman

@6 bron fantasianews.com?

0
7 BlackNinja

@2
... en nog wat extra vrouwen, reisjes naar het buitenland, verbouwinkje hier, nog meer verbouwinkje daar etc etc
Tis toch gvd eigenlijk te zot voor woorden dat dit allemaal in stand gehouden wordt terwijl (alweer) massa's mensen mede door ook de luxe vet-nek-dikvreters-machtselite (al)weer naar de eeuwige jachtvelden gejaagd worden !!
En ja ! ondanks het gefok in die landen (wat daar nog steeds normaal gevonden wordt) ... als mensen massaal achterlijk worden gehouden .... dit nog eeuwenlang voortduren.
(mijmert: Mensdom is nu al n.i.e.t. eens bij machte om de aardkloot fatsoenlijk en naar behoren te beheren maar staan in de rij om met een onewayticket in de toekomst de maan te gaan beman/vrouwen question )

8
8 Tante Annie

ik doneer een geweer

9
9 SjaakZwartkijker

** gebruiker verwijderd **

@9 , verstandig om die zelf te houden ter bescherming van uw gezin, bezit en eigendom.

10 gebruiker-verwijderd

dan geef ik maar Granaat(appels)

10
11 SjaakZwartkijker

Ze moeten stoppen met batsen. Daar komt het kort gezegd op neer.

3
12 schrootflint

Give a man a fish, and you feed him for a day. Teach a man to fish, and you feed him for a lifetime.

Geld uitgeven aan onderwijs/educatie lijkt me een stuk beter. Leer ze boederijen te onderhouden. Voor mijn part stuur je onze militairen erheen om de vrede te bewaken terwijl dat gebeurd. Dan hebben die ook iets nuttigs te doen.

4
13 eenechtewetenschapper

@12 geef ze rubbers dan kunnen batsen zoveel ze willen

0
14 Ikke44

@12 en @14 "Ze" batsen zoveel omdat hun kinderen een aanmerkelijke kleinere overlevingskansen hebben dan uw bastaardjes.

13
15 Gut

Voor mensen en kinderen die dood gaan van honger geef ik altijd.

14
16 No newstoday

@1

Van die 7 gaan er meestal nog wel wat dood .
En de rest heb je nodig om samen voor je te zorgen als jij ziek wordt .
Zonder geld , zonder verzekering , zonder inkomen .
Daar ligt het grote probleem .

12
17 No newstoday

@16 Zeer te begrijpen echter het is ook duidelijk dat er veel moet gebeuren in dat deel van de wereld om dit soort catastrofes te voorkomen en zelf de middelen in huis te hebben om als het toch mis dreigt te gaan adequaat te kunnen optreden.

3
18 21st Century Guy

Kom op Trump, hou maar op met het milieu en gooi nog meer de lucht in .
Droogte in Afrika en overstromingen aan de andere kant .
Veel te warm op de ene plek , veel te koud op de andere.
Ook dat is een belangrijke oorzaak.

10
19 No newstoday

@18

Ben ik mee eens maar daar heeft men nu op dit moment niks aan .
En meestal zijn dit de onschuldigen , de armen en vooral de kinderen .
Ik kan als moeder geen kinderen die niet ziek zijn dood zien gaan .
En wij eten er nog geen beleg , laat staan een boterham minder om .

9
20 No newstoday

** gebruiker verwijderd **

Dat zijn een paar Ferrari,s en wat stropdassen
Droge zandkorrels voor de burger???

21 verwijderd13105194

@13 Wederom dat verhaaltje over een vis en hengel kom met iets beters of kijk eens een filmpje wat een lokale vissers man moet doen in West-Afrika en de vrouwen niet te vergeten om te zorgen de kost te verdienen.

0
22 briand

@21 Van dat bedrag kunnen ruim 50.000 mensen daar een jaar leven dus het is niet niks.

5
23 21st Century Guy

** gebruiker verwijderd **

Alleen dat geld komt niet geheel bij die 50.000 @23

24 verwijderd13105194

Onzinnig, Je kunt personen helpen. Je kunt geen heel continent "helpen". Empathie is voorbehouden aan individuele personen. Op een gegeven moment wordt het jezelf minnen ten opzichte van de rest.

0
25 Phiteceen

@17 . Van de 7 blijven er nu best veel leven, puur omdat we zo humanitair bezig zijn.

2
26 Suikerbeessie

Oh oh nog steeds mensen die blijven doneren in een diepe put, naja een bodemloze put dan.

0
27 etymologie

@26 Klopt: stel er zitten 10 miljoen mensen die niet voor zichzelf kunnen zorgen in een opvangkamp. Er wordt een actie gestart om die mensen te redden en stel even dat het lukt. Tien jaar later zitten er 20 miljoen mensen die niet voor zichzelf kunnen zorgen in datzelfde opvang kamp en praten we over de grootste humanitaire ramp sinds WO2.
Verder valt me altijd op dat mensen die geld geven eigenlijk niet geïnteresseerd zijn in het eindresultaat puur omdat ze het doen voor hun eigen gemoedsrust/gevoel.

0
28 Conradijntje

@28 +++++++++++++++++++++++++

1
29 Tante Annie

Bijna 20 miljoen, zou mooi zijn als het ook daadwerkelijk bij de bevolking komt die het zo ontzettend hardnodig hebben, maar het is bestrijden van symptomen en lost helemaal niets op, zeker op de lange termijn niet!

1
30 Widaan

Een keer helpen in nood is ok, maar dit is meer hun jaarlijkse uitkering zo lang ik al leef. Vraag me echt af hoe diep de liefde omgekeerd zou zijn. Zo goed gaat het hier ook niet en Afrika is schatrijk aan grondstoffen, leer je eigen broek maar een keer op te houden moeten we hier ook.. Is er niemand daar te vinden die in de regering wil om HUN volk te helpen zonder zelfverrijking? Storten met de kraan kapot helaas...

0
31 Shadowfox

Niks te vreten. Je gaat dood van de honger, dus...je gaat kindjes maken die ook dood gaan van de honger. Wat is er belangrijker? Van de jeuk in je broek af of een kind NIET dood zien gaan van de honger?

Sinds heugenis gaat het slecht in Afrika. Hoe lang krijgt Afrika van meerdere landen ontwikkelingshulp en nog steeds een zooitje?

Iets met bodemloos en put?

1
32 Chauvinist

@32
Zo heeft jouw bovenkamer zich wel 'kunnen' ontwikkelen maar dit soort ontwikkelingen liggen nog eeuwenlang achter in Afrika (en niet alleen daar) behalve voor een paar uitzonderingen. En waarom ? Mij niet vragen, als je d'r zin in hebt zelf maar ff googelen.

4
33 Tante Annie

** gebruiker verwijderd **

Ik geef niks, zinloos, morgen hebben ze daar weer hongersnood. Heeft geen zin, is water naar de zee dragen. Afrika is wordt nooit wat.

34 verwijderd924924212

** gebruiker verwijderd **

@23 . maar ze hebben daar niks om van te leven? Als dat geld op is, is er weer honger.

35 verwijderd924924212

** gebruiker verwijderd **

Wat geven de Afrikaanse buren eigenlijk?

36 verwijderd924924212

@34
Er is daar keer op keer op keer een dramatische hongersnood. Zolang men blijft vechten en de mannen liever de wapens oppakken dan een ploeg en men er ongebreideld voortplant zal er niets veranderen en hoe erg dan ook dit scenario een terugkerend drama zijn. Inmiddels zijn er ook al zoveel onderzoeken gedaan waaruit is gebleken dat de hulp veelal nog averechts werkt ook.
Zijzelf moeten met de oplossing komen en dat begint met de wapens neer te leggen en de corruptie aan te pakken. Dan kunnen wij hulp bieden als ondersteuning, niet als betweter en verzieker vd lokale economische omstandigheden!

0
37 Bleke Betty

@26
De bevolking in Afrika is in de vorige eeuw verviervoudigd en men verwacht hetzelfde voor deze eeuw. Ondanks honger en geweld neemt de bevolking explosief toe en dat betekent alleen maar meer ellende.

0
38 Bleke Betty

@32 het is pas fout gegaan toen Europa ontdekte hoe rijk Afrika is aan grondstoffen en het continent verdeelde onder de toen heersende naties. Is het u nooit opgevallen hoe recht de grenzen zijn van alle landen daar, gevolg van de koloniale conferentie van Berlijn eind 19e eeuw. Even quootje uit Wikipedia: " Deze conferentie stelde regels op zodat Afrika eerlijk werd verdeeld onder de Europese grootmachten" .

En zolang er hier in het westen volgevreten, egoistische wannabee rascisten rondlopen die weigeren te delen (ook nu wordt dat continent nog verder leeggeroofd) zal de situatie daar niet veranderen.

6
39 Gut

En omdat de die hard NK weigert zijn " rijkdom" te delen volgt hier nog een quootje uit Wikipedia: De Europese handelaren en bedrijven begonnen goud, koper, rubber, ivoor en cacao uit Afrika te halen en er werden goedkope, machinaal vervaardigde kleding verkocht waardoor veel Afrikanen werkloos werden.

Ook werd opnieuw – en dit keer met meer succes, omdat missionarissen en zendelingen dit keer wel gesteund werden door het Europese bestuur – geprobeerd om het christelijke geloof in Afrika te verspreiden. De missionarissen en zendelingen konden tevens beter overleven in de binnenlanden van Afrika door de komst van een geneesmiddel tegen malaria. Deze conferentie kwam er feitelijk op neer dat Afrika verdeeld werd. Het achterland van een kust die in handen was van een Europees land, behoorde daarmee tot de invloedssfeer van dat land.

Zo werd onder meer Kongo-Vrijstaat toegewezen aan koning Leopold II van België. Hij zou het als kolonie op zeer bloedige wijze voor zijn rubber en persoonlijke rijkdom ontginnen.

Namibië werd als Duits-Zuidwest-Afrika toegewezen aan Duitsland. In naam van de Duitse keizer werden vele tienduizenden opstandige leden van de Herero- en Nama-stammen omgebracht tijdens de zogenoemde Namibische genocide.

Na de conferentie waren alleen Liberia, Ethiopië, Oranje Vrijstaat en de Zuid-Afrikaansche Republiek nog onafhankelijk (laatste twee werden na enkele decennia alsnog veroverd door het Verenigd Koninkrijk). Formeel werd ook de Kongo-Vrijstaat (Etat independant du Congo) een onafhankelijk land. Dit land was echter privé-bezit van Leopold II.

7
40 Gut

@40 Dus? Wat wil je nou zeggen?
Stort maar, ik hou je niet tegen. Giro 555.
Succes.

0
41 Bram brabant

Al gebeurt Bram en jaarlijks doe ik ook nog een schenking met notariele akte, waardoor e.e.a. fiscaal aftrekbaar is. Betalen de egoisten via een omweg ook nog eens mee.

7
42 Gut

Namens de dictator, de wapenhandelaar, en alle kindsoldaten heel hartelijk dank voor uw gulle bijdrage.

0
43 Een hardwerkende ZZPer

@42 daarom stort ik niets naar die bodemloze putten. Wordt al voor mij gedaan via de belasting.
Vind ik genoeg.

0
44 Bram brabant

@44 Och daar valt het een ander op aan te merken maar wilt u een land zonder onderwijs,zonder infrastructuur,zonder politie,brandweer en leger om maar wat te noemen ?!

4
45 21st Century Guy

@39 @40 klopt als wem zwerende vinger. Van de Middellandse zee tot aan de kaap. Van India tot aan de Atlantise oceaan. Europa heeft hier geheerst, verdeelt. Verdeelt op grondbezit, niet op etnischiteit. Mocht Afrika en het midden oosten opnieuw worden verdeelt, dan zijn er een veelvoud meer aan landen.

0
46 Suikerbeessie

@39 .. GutteGutteGut.
Afrika is nog steeds schatrijk aan grondstoffen, maar zolang ong. alle leiders bijna al de opbrengsten zelf houden en verder nog wat kruimels naar andere corrupte vriendjes blijft er niets vd enorme rijkdom over voor de eigen burgers. Uw gift, hoe goed bedoeld dan ook heeft net als al die giften decennia lang, niets verbeterd. En dat betekent dat het de hoogste tijd is om nu eens echt te gaan bedenken wat dan wel zou helpen, zonder invloeden van onze kant! Neem aan dat u groo tegenstander bent van inmenging vh westen. Hoor graag wat u denkt en ziet als oplossing!


@46
Elke stam zijn eigen landje! En zal er dan vrede zijn? Nee!

0
47 Bleke Betty

@47 U weet wie die leiders met corrupt vrienden kringetje in het zadel houdt? U weet dat bewezen dat de Nigeriaanse overheid doodseskaders afsturen op boeren die het niet eens zijn met Shell? En u weet dat dit door Shell gevraagd is aan de Nigeriaanse overheid? U kent het verhaal van Tony Chocolonely, die streeft naar eerlijke cacao handel? Wordt tegenwerkt door de Nestle 's van deze wereld. Zomaar 2 voorbeeldjes. En zo worden talloze despoten beschermt, zolang de handel van de Europeaan zeker blijft gesteld.

2
48 Gut

@48
Het is niet de handel vd Europeaan, het is de smerige manier van zakendoen van bepaalde mensen die geen enkele scrupule hebben en letterlijk over lijken gaan. Dat is echter niet voorbehouden aan alleen Westerse smerige criminele zakenlui maar net zo goed ook smerige criminele Afrikaanse zakenlui. De producten kunnen net zo goed her gemaakt worden misschien ff duurder maar het kan wel, de grondstoffen is een machtsmiddel wat nu juist Afrikaanse en andere 3e wereldlanden zouden kunnen gebruiken om hun economie en welvaart te verbeteren. Maar u weet net zo goed als ik dat zolang corrupte leiders met of zonder steun van andere landen aan de macht zijn en alleen voor eigen verrijking gaan en ook over lijken gaan er niets verbeterd. Ik ben in die landen geweest, heb er vrienden en ook zij zeggen dat de corruptie al begint bij vraag en aanbod van werkelijk alles. Het is bijna een geneteische streng die door de hele samenleving doorgaat en dat is een dramatische rem op ontwikkeling en groei. Ik vind het afschuwelijk dat er zoveel lijden is en zoveel lijden wat voorkomen kan worden maar een keer gemakkelijk geld storten op 555 alleen maar voor de meeste mensen een momentopname van 'hé hé, dat kost een beetje maar dan heb ik wel een goed gevoel" dat idee deel ik niet! Ik geef 100 keer liever aan een lokaal oets wat door mensen zelf wordt ingezet. Bv wij hebben wel meegeholpen om gereedschap en naaimachines ed in te zamelen en opgestuurd naar een dorp waarmee verschillende mensen een klein zelfstandig verhaal op konden zetten! Nog wat extra geld erbij om op te starten en dan redden die mensen het zelf wel, mits er geen strijd en geweld uitbreekt want dan ben je weer terug bij af! Maar ik wil alleen aangeven dat zoiets in mijn ogen beter werkt.

0
49 Bleke Betty

@49 Ben het met u eens, dat het allemaal wat zwart wit wordt gesteld door mij, waar 2 vechten hebben 2 schuld (in dit geval iets meer dan 2) maar dit weerhoudt mij er niet van, zoals een aantal hier op NK, dit als het volgende excuus te hanteren om maar niet te geven. Er is een soort volk in Nederland die werkelijk alles als excuus aandragen en alleen maar denken aan hebben hebben hebben.
En ik weet net zo goed als u dat het geld vaak niet terecht komt waar het hoort te komen. En ik weet ook dat directe hulp het beste helpt en daar waar mogelijk doe ik pogingen omdat voor elkaar te krijgen, alleen lukt dat niet altijd. Maar overigens hoor je dat ook vaak van (zeker hier op het NK) mensen dat ze niets geven aan giro 555 maar het zelf wel regelen, laat ik u dit vertellen: 99% van dat soort tiepetjes zullen ook nooi, echt nooit zelf op pad gaan zoals u en ik. En daar stoor ik mij mateloos aan: Die voortdurende ikke, ikke, ikke en als mijn pilsje maar vanavond koud staat.

3
50 Gut

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Bop
Leidse vrouw (84) overvallen door intimiderende brief van buren: ’Wordt het niet eens tijd dat u naar het bejaardentehuis gaat?’

@37 Speciaal voor jou, dom Slavinkje:https://www.nieuwskoerier.nl/news/981810-bizarre-oproep-van-gastimam-moskee-amsterdam-moslims-moeten-jode...

zojuist geplaatst door Bop

Strongoli
COA-baas in Ter Apel stapt op om 'bizarre' situatie in overvolle asielopvang

@17Als je Rutte bedoelde, dan geef ik je uiteraard gelijk! 👍...

1 minuut geleden geplaatst door Strongoli

Strongoli
COA-baas in Ter Apel stapt op om 'bizarre' situatie in overvolle asielopvang

@17Ik begrijp je reactie niet zo.Deze man is regiomanager in Ter Apel, niet de baas van het COA . Hij voert uit Wat Van der Burg hem opdraag...

3 minuten geleden geplaatst door Strongoli

Wedergeboren
Een dienstplichtbrief voor mijn dochter, dat is schrikken

http://archive.today...

6 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

Slavink
Leidse vrouw (84) overvallen door intimiderende brief van buren: ’Wordt het niet eens tijd dat u naar het bejaardentehuis gaat?’

@14 zeker, mij ontgaat ook wel het een en ander. Maar, als een reactie cynisch bedoelt is dan zetten sommigen dit erbij (sarc. uit of sarc. off)...

6 minuten geleden geplaatst door Slavink

sockknitter
Burgemeester Halsema: Hoofddoek is 'vergelijkbaar met mannen die een baard dragen'

O jee, moet mijn man nu zijn baard afscheren?...

7 minuten geleden geplaatst door sockknitter

Wedergeboren
GroenLinks-PvdA wil de PVV verslaan met het klassieke ‘rode’ verhaal

http://archive.today...

7 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

Slavink
Leidse vrouw (84) overvallen door intimiderende brief van buren: ’Wordt het niet eens tijd dat u naar het bejaardentehuis gaat?’

@34 laten we het er op houden dat ik dom ben en jij 90 want dat schreef je zelf in een andere draad ... 😎...

9 minuten geleden geplaatst door Slavink

Snorrie
Andere partijen niet blij met tweet Wilders, maar het zal hem 'worst zijn'

@25Kabinetten worden genaamd naar de MP.En dat zal wilders nooit worden dus heeft Van de Burg volledig gelijk....

9 minuten geleden geplaatst door Snorrie

NK. App
Elsa Jean Sex VideoIndian Dehati Porn VideoNaked PenisisPussy Hd PhotoMumbai PornElena Koshka VideosPorn Gmes DownloadCamwhores YvSmall Sex DollBdsm GameXxxinxAnushka Sex Video DownloadAnal PornxxxWhooty PornPrn ComicMature Woman NakedBig Butt XnxxDadcrush PornBig Tites At WorkNudecougarsXxxxxxdSex With StepLong ClitMongerinasia FullGentle Femdom HentaiListofsubredditsSwxmexAlexis Texas GifsMonica Belluci HotReluctantpornPorn Black HoodPerky NudeElute BabesTs Escorts.Shouju RamuneSexual Movies For AdultsSkylar Snow AnalEbony GanbangVaginal TattooIndian Amateur PornNude VloggersMulti34Follando Una GordaAnimated Dog PornAngela White Oiled PornNew Married SuhagratJames JamessonShannon Elizabeth NakedSnifgiesMisty RainLeiaxoJohnny Porn StarIzzy Green VideoSex Porn OilNicolette Shea Full MovieBig Tit EmoAbella Danger Vr PornPornography MiaChat Ur BateTumblr PantieSex19Mia Khalifa Hot FuckMaturetube.clmFucking Hd PicsSikishikayeSleepcreepPinpornMc Sex ModTiana Musarra NudeXvideo Hindi VideoNude Exercise VideosFlorence Pugh SexiestTriplex_celesteAunty Romance VideosAmy Jackson FuckAnushka Sharma Sex XnxxPorn Step DauThe Kamasutra VideoChicasputasFuckingsuckingKim Kardashian R Jay VideoMulherespeladasvipNarduchita PornCaudolisme.netFella Pure HentaiRick And Morty XxxxxWww.xvideoscomسکس اویزونFree Fire NudesVrkm-1127NewshemaleBarista NudeMochipaipaiPelicula PornografLesbien Teacher PornMs.rabbitx NudeLil Fizz PornWife At A Glory HoleBlake Blossom BrickzillaNacked ModleIsabela Ramirez PornSassy PoonamHot And Sexy BfBlacked Porn Full MovieClara Trinity And Molly LittleWomen No Panties OnTop Less In The BeachPorn Movies Online For FreeKylie Quinn BbcMia Khalifa LibaryNaughty America Xxx VideosHentai Manga MomFuta TransformationHomemadegloryholeMyfreecFsiblog.comTiktok.pmSimply Hentai FrMobile Sex MoviesAlexa Grasso NudeHours PornHot Sexy Video JapanDesi Masti PornAi Upscale PornPornogratis.xxxLusty IndianPlayboy BoobsDesi Bhabhi Hot Romance VideoUncut Penis SexPorn Videos Lana RhodesAunty Mallu Sex VideoFnaf Chica HentaiOld Spunkers PornScarlett KissesxoBig Tits OnlyfabsToothbrush MasturbateBhad Bhabie Leakes OnlyfansXnxx...Is Pornhub Downسكس صينيKiss PrankKim Kardashisn TitsDesi Prone VideoLana Rhoades MovieFutanari ManagaIndian Actress SexDeshi BhabhisexPorn Bhojpuri VideoDesi.analHypno Mistress