Schokkend: Geenpijl-referendum blijkt volstrekt zinloos, nee-stem wordt genegeerd (politiek.tpo.nl)


Mark Rutte (VVD) kreeg helemaal niets voor elkaar in Brussel, zelfs kleine aanpassing van verdrag mislukte ...

door Inter in Politiek  ·  185 Reacties

  • 0
  • 2110x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Voor de mensen die zeggen:
"Rutte mag een raadgevend referendum negeren":

In de Tweede Kamer heeft een grote meerderheid vóóraf duidelijk aangegeven, dat zij een geldige uitspraak zullen uitvoeren. Dus laat Rutte het verdrag met Oekraïne maar gauw in stemming brengen, dan zijn we daar ook vanaf!

Vervolgens heeft de EU een probleem. Het deel wat een echt handelsverdrag is, kan de EU (mogelijk) tekenen. Onfatsoenlijk, maar dat kan.

De rest van de rimram (militaire samenwerking met de EU, import van schaliegas, hulp bij de bouw van nieuwe kerncentrales, financiële steun voor het bankroete land, enz.) zal de EU niet kunnen doorzetten. Daar zullen dan zo'n 27 aparte verdragen voor moeten worden gesloten!

1
151 Uit Den Haag

Ik zou Rutte weleens willen overhoren en testen of hij echt dat hele pak aan verdragen heeft gelezen, voordat hij zijn handtekening eronder zet..

1
152 Liz

@152 waarschijnlijk niet is ook zijn werk niet beoordeling gebeurt door het vak ministerie en de vak ministers economische en buitenlandse zaken. Mensen op die posititie checken of aan procedures is voldaan en tekenen dan.

3
153 mike45

@128 Waarom houden de andere 26 geen rekening met dat “kleintje” wat wel één van de Grootste netto betaler is?
Net wat @125 zegt “Ze beslissen over Nederland en Nederland heeft het nakijken” maar moet wel betalen.
Dat de meerderheid ervoor gekozen heeft om geen gebruik te maken van hun democratisch recht, is prima, maar dan niet gaan zeuren als de uitslag niet bevalt.

2
154 Lias

Je gaat toch geen overeenkomst aan met de Oekraïne ?
Afgezien van het dubieuze bewind, het neerschieten van een passagiersvliegtuig is het een straatarm land .. een bleeder

1
155 Voxpopuli

@155 het verdrag heeft verschillende doelstellingen. 1. Stabiliteit brengen aan de grenzen van de EU. 2. De belangen van Europese investeerders waarborgen. 3. Markt kansen voor Europese bedrijven.

Oekraïne heeft niks te maken met MH17. Dat is aangetoond door het JIT. Het bewind is democratische tot standgekomen door middel van verkiezingen.

Allemaal stemmingmakerij.

4
156 mike45

@155 een land wat aan het EU-infuus lebbert.

0
157 Lias

Referendum had nooit mogen plaatsvinden, daar zijn legio redenen voor te bedenken.

Ten eerste was er al een akkoord gesloten waar Nederland ook namens de regering de handtekening onder had geplaatst. Een besluit over een te nemen besluit en daar goedkeuring voor vragen aan de bevolking moet men vóór het plaatsen van een handtekening realiseren en niet daarna.
Ik zou als EU lid ook tegen de Nederlandse regering zeggen: leuk die 'nee' maar u heeft uw handtekening al geplaatst, wij hebben mede op basis daarvan al zaken in beweging gezet. U kunt nu niet opeens terugkrabbelen, dat is onprofessioneel en zo doe je geen zaken met elkaar.

Ten tweede fundeerde de hele vraagstelling op los zand. Alle 'nee' stemmers stemde vooral 'nee' uit protest tegen de regering en om een 'nee' geluid te laten horen als een duidelijk signaal dat Oekraïne niet, of liefst nooit, bij de EU zou mogen aansluiten. In beide gevallen ging het referendum daar totaal niet over.

Ik ben zelf verfent tegenstander van een referendum m.b.t grote ingewikkelde zaken. Zaken waar 99% van de fora bezoekers totaal geen kaas van heeft gegeten, incluis Dragje, ook al claimt 99% daar wel verstand van te hebben. Elke vier jaar kiest het electoraat wie het land namens hen mag en gaat besturen. Het electoraat, in mijn optiek, moet vertrouwen koesteren, wat zij ook symbolisch accepteren met het uitbrengen van een 'stem', dat de gekozen parlementariërs de juiste beslissingen nemen. Als het sentiment regeert en voor elk 'detail' een referendum moet worden gehouden valt het land simpelweg niet te regeren.

Resumerend

Als er dan toch een referendum moet komen dan het liefst op lokaal niveau; moet dit pleintje wel of niet worden verbouwd, of, mag de gemeente de bomen in de stad wel of niet met 50% verminderen...
Zaken die de burger daadwerkelijk aangaan maar nog belangrijker die de burger ook begrijpt.

Voor ingewikkelde zaken leg ik mijn vertrouwen bij de politici die daar over know-how beschikken.

3
158 Dragje

@156 stabiliteit : Een door Rusland betwist gebied is beter af voor de EU als aparte entiteit.
Dit om escalatie te voorkomen.
Belangen van Europese investeerders.: Dat heet bedrijfsrisico , menig goed draaiend westers bedrijf is geconfisqueerd na of tijdens een machtswisseling, ondanks handelsverdragen, tekenen met een kalashnikov onder je neus heet dat.
Is al gebeurd met koekjesfabrieken die vanuit het westen erachter kwamen dat er in dezelfde verpakkingen inferieure koekjes zaten en bij verhaal halen de hele fabriek gedwongen moesten afstaan. Dat soort praktijken blijven doorgaan daar.
Markt kansen ? 45 miljoen mensen, 3000 euro per jaar gemiddeld inkomen, 1000 euro energiekosten en stijgende. besteedbaar inkomen aan westerse producten: 30 euro per maand. Inflatie 15% tot 25% meer dan 9% werkeloosheid ( officieel) En qua bodemschatten , steenkool, ijzererts en graan, niets waar op de markt.
Armoede troef dus ..

0
159 Voxpopuli

@156 Een aardig voorbeeld van ondernemen in de Oekraine is :
http://buitenland.eenvandaag.nl/tv-items/66099/hoe_is_het_als_nederlandse_ondernemer_in_oekra_ne_

1
160 Voxpopuli

Kunnen we ophouden met dat "DE Oekraïne"?

Wees dan consequent en geef toe dat je in Het Nederland woont...

1
161 voskat

110 - 114 3 zinnen waarom nee tegen oekraine referendum

1 nee tegen handels verdrag omdat die alleen bestemd is om bedrijven als monsanto in de grootse graanschuur van europa te krijgen en dus de corruptie aldaar alleen maar groter wordt...

2 nee tegen het militaire aspect uit het verdrag omdat die gaat over een europees leger te plaatsen aan de grens van rusland, en daarmee rusland willen uitdagen tot een oorlog

3 nee tegen het referendum omdat die alleen maar is ingegeven door amerika omdat amerika zijn macht wil vergroten in europa tenkoste van de russen...

0
162 nimmeke

Dit is één van de leugens van Rutte, we zouden geen soevereiniteit afstaan aan Brussel. Dankzij dit referendum wordt nu aangetoond dat we helemaal nul komma niets te vertellen hebben in Europa. Een meerderheid van landen maakt bij ons de dienst uit, gooi die Tweede Kamer maar weg, en de democratie en het raadgevend referendum ook.

3
163 Atlantique

Het referendum was raadgevend niet binden. Raad mag je naast je neerleggen. Staat ook op de site van rijksoverheid.

2
164 Ziggofan

@143 Ik ben het niet helemaal met u eens. Het GeenPeil referendum is uit frustratie geboren en uitgewerkt door een zichzelf benoemd intellectueel en bijgestaan door een clown van GeenStijl. Het uitgangspunt was: waar zullen we nu een referendum over houden. De PVV wist zo snel niets te vinden vandaar dat dit verzinsel is doodgebloed. De initiatiefnemers wisten zelf vaak niet eens waar het precies over ging, de Nee stemmers evenmin.

3
165 Nero

Heb je wel eens over een elektrische vliegenmepper gepist? Dat is pas schokkend.

0
166 Ektoplasma

Ik heb tegen gestemd bij het referendum.
Nee, omdat er sprake was van militaire samenwerking.
Militaire samenwerking met een land in burgeroorlog.
Voor je het weet , worden we zo in een oorlog gezogen.

0
167 abessijntje

@164 Dat was het referendum voor de Brexit ook.

0
168 Liz

Zo zie je maar, niemand wordt blij van dit soort referenda. Het is nooit goed, of het deugt niet.

1
169 Conclusius

De anti-EU kopstukken zijn verdeeld. Wat je ziet met het de politiek in gaan en verschillende partijen oprichten is dat ze allemaal leider willen zijn. De regering schat in dat die verdeling het mogelijk maakt de uitslag te negeren want er kan geen anti-EU vuist worden gemaakt.
Het is heel typerend voor dit soort bewegingen. Wilders heeft de boel door de methode van absolute heerschappij in eigen gelederen nog wel wat bij elkaar kunnen houden. Hij probeert, en met enig succes, een Janmaat scenario te voorkomen. Maar verbrokkeling van buitenaf ligt niet in zijn machtsbereik.
Rutte zet op die verdeeldheid in.

0
170 Ketter

@158 : De referenda mocht pas plaats vinden NADAT de wet was aangenomen. Zo zijn onze wetten dan weer.

Anders hadden wij al lang een referenda gehad over TTIP/CETA, want daar zijn de handtekeningen al van opgehaald. Maarja, dat is nog niet ingegaan.

Maar ik ben het met je eens. Referenda voor de wet.

0
171 eenechtewetenschapper

U dacht zeker "De EU is democratisch", Verrassing question

0
172 DikkeTor

Dit kon je toch wel zien aankomen, wat is er democratisch aan als een kleine groep Nederlanders een verdrag kan tegenhouden dat door alle andere landen al goedgekeurd Is?

Zo maak je de EU volstrekt Onbestuurbaar!

2
173 Realisme graag!

Laten we even kijken naar het effect van referenda?
- Engeland stapt uit de EU ( terwijl de volgende dag de mensen zeiden, oei als ik dat gewetn had had ik anders gestemd)
- Referendum in Zambia (11-08-2016) ongeldig wegens te lage opkomst < 50%
- Referendum In Hongarije (02-10-2016) ongeldig wegens te lage opkomst

2
174 CayMan

@174 Hij kwam niet helemaal compleet over

Laten we even kijken naar het effect van referenda?
- Engeland stapt uit de EU ( terwijl de volgende dag de mensen zeiden, oei als ik dat gewetn had had ik anders gestemd)
- Referendum in Zambia (11-08-2016) ongeldig wegens te lage opkomst < 50%
- Referendum In Hongarije (02-10-2016) ongeldig wegens te lage opkomst

2
175 CayMan

Wat is hier schokkend aan? Wat had je nu verwacht van Rutten en consorten? Dat ze eindelijk gaan doen wat Nederland wil? Ze doen dat al 4 jaar niet dus waarom nu ineens wel? Ze beloven van alles tijdens de verkiezingen en dat is precies hoelang die beloftes stand houden. De duur van de verkiezingen !!! Wie zijn hier nog stommer dan ezels? Wij toch ! Want wij stinken er elke keer in.

0
176 FonTok

@175 heb je het nieuws vandaag gelezen? De Engelse ondernemingen doen het beter dan voor het Brexit !!! En wij laten ons nog bang maken dat uit de EU treden slecht is? Dat ze toch oplazeren met hun hele EU-zone, Euro en Brussel en alles wat daaraan verbonden is.

0
177 FonTok

@175 Het duurt nog 2-5 jaar voordat de UK vertrokken is uit de EU. Zullen we het er dan nog eens over hebben of het wel of niet slecht is geweest voor de Engelse ondernemingen?

1
178 CayMan

@124

Daar heeft NOS ANP en andere media en spindokters ind e aanloop wel voor gezrogd. Steeds herhalende dat dit referendum niet bindend zou zijn etcetera. Zodat de pkomst laag zou blijven.

0
179 ObadiahZ

@124 De rare opkomst van referenda over de hele wereld en die vreemdste gevolgen laat zien dat de politici geen flauw idee hebben hoe je een goed referendum in elkaar zet

1
180 CayMan

U weet allemaal wat u 15 maart te doen staat...

1
181 Anonymousje

Het schokkende is dat mensen die niet begrepen hebben wat er is afgesproken over de gevolgstappen, na de uitslag van het geenpijl referendum, nù geschokt zijn. Kortom informeer u van te voren, het voorkomt teleurstelling

3
182 Hendrianus

@181 Op Rutte stemmen?

3
183 CayMan

en maar janken dat er steeds minder mensen gaan stemmen ook als er staten en provinnciale etc.verkiezingen zijn! Tsja, als je nu niet luistert, warom zou men dan nog enige moeite doen. stemmen heeft duidelijk geen zin.

1
184 Merlinswit

Zinloos? Nee, dit referendum is goed geweest om 'het volk' te laten inzien dat democratie in deze vorm niet werkt...

0
185 Anonymousje

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
VBOH
Het huis van Marja uit Oudebildtzijl is koud en tochtig, maar heeft wel energielabel A. Hoe kan dat?

Hoe kan dat?Geen idee want ik kan het artikel niet lezen. Betaalmuur....

zojuist geplaatst door VBOH

baba jaga
Extinction Rebellion blokkeert A10 op Koningsdag, maar niet als de koning zich uitspreekt - Joop - BNNVARA

@140 En toen jij atheneum net haalde want eigenlijk was je te dom heb je besloten om de rest van je leven een luie donder te zijn en op de porto...

1 minuut geleden geplaatst door baba jaga

Snorrie
Extinction Rebellion blokkeert A10 op Koningsdag, maar niet als de koning zich uitspreekt - Joop - BNNVARA

@140 Ho, ho. In zijn optiek is zijn puppycursus minimaal gelijk aan atheneum....

1 minuut geleden geplaatst door Snorrie

FrisseBries
Extinction Rebellion blokkeert A10 op Koningsdag, maar niet als de koning zich uitspreekt - Joop - BNNVARA

@139Ik heb atheneum. Jij absoluut niet, grootmuil....

4 minuten geleden geplaatst door FrisseBries

baba jaga
Extinction Rebellion blokkeert A10 op Koningsdag, maar niet als de koning zich uitspreekt - Joop - BNNVARA

@135 De domme hier ben jij maar zelfs om dat te begrijpen ben je nog te dom....

6 minuten geleden geplaatst door baba jaga

FrisseBries
Extinction Rebellion blokkeert A10 op Koningsdag, maar niet als de koning zich uitspreekt - Joop - BNNVARA

@135Zonder W bedoel ik natuurlijk.Jullie laagopgeleiden hebben hier de grootste mond. Maar normale mensen trappen daar niet in....

7 minuten geleden geplaatst door FrisseBries

baba jaga
Extinction Rebellion blokkeert A10 op Koningsdag, maar niet als de koning zich uitspreekt - Joop - BNNVARA

@131 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣�...

8 minuten geleden geplaatst door baba jaga

FrisseBries
Extinction Rebellion blokkeert A10 op Koningsdag, maar niet als de koning zich uitspreekt - Joop - BNNVARA

@133Jouw hoort hier zonder j, dommerd....

9 minuten geleden geplaatst door FrisseBries

FrisseBries
Extinction Rebellion blokkeert A10 op Koningsdag, maar niet als de koning zich uitspreekt - Joop - BNNVARA

@132En vergeet ook niet iemand die wél onderwijs gehad heeft "arrogant" te noemen, debielen....

9 minuten geleden geplaatst door FrisseBries

NK. App
Boy To Boy Xxx VideosCelebrity Leaked SextapesAlex Admas PornWwf Nipple SlipsPunishment NakedVeronica Rodrigeuz PornNude Women Over 60Preity Zinta Hot PhotosDivya NudeArmpit NudeUkrainianpornstarsMyhotsite NetXxx Sexy CollageLittle Caprice NudeBig Titted Asian MilfVintage Mom PornLoopdas FamoasFamily Gut XxxSex And ZenNakedwalkingEros MassageKat Wonders LeakedAbbylynnxxxVanessa Lachey NudeFortnite Calamity PornWeb Series Hindi XxThick Tran PornCosplay TitsTopher DimaggioBryce Howard NudeConnor MaguireSexy Mallu BhabhiKannada Local Sexy VideoWillow Ryder FeetMissbnasty TwitterLitterotica AudioSarah NudeLong Sex StoryLeahgoeswhildeYandere Simulator PornAnasuya Sexy VideosChodna HaiMelanie Hicks NudeFull Hd PornBoobs Hot PressSheila Ortega PornLady OmegleXxx Indian PunjabiIndian Bhabhi Devar RomanceShemalexvideoLauren Alexis PornBlacked JavPinay PussyFree Adult FilmsHermorphadite PornNikki Minaj AssholeCasualpornVanna Bardot VrNut SuckingJogos PôrnoSex Chat XxxAstrid Wett PornhubSexy Video Movie Full HdAunty Real PornScarlettkissesxo AnalJavhdpornHqbabesThreesomesObolozuPornhub StorySelina Gomez NudeGroupsexPorn FeetHindi Sex BookXxx Video HorrorAmateurpussiesMovies On KamasutraLesban SquirtingX Vidio MarathiJapanese AssholeXvideo Local BanglaAlura Jenson XhamsterIndian Sister And Brother PornChalti Train Mai Sex VideoAnalsisterTik Tok BigtitsAllysa HartPulsating CreampiesCyberkitty.xo NudeJenna Ortega NudesBeauty Parlour Sex VideoKim Kardashian Sex TapeXxx Bf YogaSex Tamil GirlsXxx With GhostNakedsexEvil Angel TransAvatar Navi PornPorn Sub IndonesiaStoyaHands Free CumOlder Women Nude PicsHimiwari PornAfrican LesbiansRed Light Distric PornCzech Glory Hole PornMahwas NetNakedmaturewomenJanice Griffith XnxxBig Booty Juicy PornGay Prostitution PornSweadish PornFatal ModsSasha Grey BudeSerena SexMorning Sex XvideosWhatsapp Video Call PornBrazzers Sex GamesLunaokko OnlyfansMarietemara4.0Mellanie Monroe AnalFemdom RHaylie Duff NudeLindsay Lohan Nude PhotosStep Mom Sleeping SexMulheres Linda E PeladasDrippingcreampieXxxgorditasSkipthegames DaytonOlesyalibermanMale Torso SexdollJaden Jaymes PornNaked RedheadsProject CoyeurBrazzers Brother SisterBlacked Anal TeensTorbemania PilladasChatoplisNadia NudesAccidental CumshotPorn Louis GriffinRakul Preet Singh Sexy HotPoron HubChaturbataXnxx Videos Telugu AuntysSunny Sex HardMormon MilfAlddin PornNaturistes Et SexeJennifer Morisson Nude