Haagse grabbelton

Martin Bosma wil geen Kamervoorzitter worden maar blijft de Kamerhamer hanteren: ‘You ain’t seen nothing yet!’

27-03-2017 22:23

PVV’er Martin Bosma zal zich niet kandidaat stellen voor het voorzitterschap van de Tweede Kamer. Hij heeft dat maandag laten weten. Volgens Bosma maakt hij toch geen kans, vanwege het ‘cordon sanitaire’ rond zijn partij. Het PVV-Kamerlid was al ondervoorzitter en stelde zich vorig jaar wel kandidaat voor het voorzitterschap toen een opvolger voor Anouchka van Miltenburg (VVD) werd gezocht. Toen werd uiteindelijk gekozen voor Khadija Arib van de PvdA.

Zittend Kamervoorzitter Arib maakt goede kans wederom de Nationale Vergaderzaal voor te zitten. VVD, CDA en D66 willen geen eigen kandidaat-voorzitter naar voren schuiven en zijn tevreden over Arib. Zij lijkt daarom woensdag op herverkiezing af te stevenen. Tot dinsdagochtend kunnen kandidaten zich melden. Bosma is dus niet één van hen. Maar blijft de van links tot rechts geliefde ondervoorzitter wel behouden voor het presidium waar hij sinds 2006 lid van is? Bosma wordt alom geroemd om zijn humor die gepaard gaat aan een strakke leiding van de Nationale Vergadering.

Aan ThePostOnline laat Bosma maandagavond weten dat zijn fans binnen en buiten de plenaire zaal zich geen zorgen hoeven te maken, hij zal namens de PVV de (onder)voorzittershamer blijven hanteren:

 

“Zekers. En ik ben van plan veel te gaan voorzitten. You ain’t seen nothing yet!”

 

Waarvan akte.

De Haagse Grabbelton is een rubriek van notities, geruchten, observaties en onbewezen theorieën uit de Nationale Vergaderzaal. Maar u vindt hier ook de kruimels die de kolommen bijna niet haalden en hopelijk ook enkele krenten uit de Haagse Pap.