helemaal waar, en dan mag de gemeente en andere instanties eisen stellen
Jawel in Utrecht, je bent van harte welkom, vis restaurant , en ik weet waar het over gaat 1 dag in de week open, maar er zijn ook mensen die wekelijks op een beurs staan of zwarte markt etc, daar wordt toch ook niet moeilijk over gedaan, die wel een extra zakcentje willen bijverdienen naast hun normale baan, maar je kent dus de regels, dus dan weet je dat het zelfs voor de normale horeca lastig en duur is, en dat dat wil je dus ook opleggen aan mensen die 1 x in de week 8 a 12 personen kunnen ontvangen, niet echt in voor innovatie, jammer
Dus wat je zegt is, op het moment dat je moet betalen in een huiskamer restaurant moet je aan alle eisen voldoen, maar als het gratis is maakt het schijnbaar niets uit, rare logica
Beste Giesje
ik heb geen huiskamerrestaurant, ik pleit voor ondernemersgeest, als jij op de vrijmarkt sateetjes wil verkopen, wil je dat kunnen doen als bijv kinderopvang medewerker die toevallig heerlijke sateetjes kan maken volgens familie en vrienden, of ben jij van mening dat je daarvoor een vergunning moet aanvragen btw moet afdragen, een pand moet huren voor die dag etc etc
wij zitten in Utrecht om alleen een buitentap te mogen hebben tijdens een groot evenement, kost 10.000 euro aan vergunning.
als lunchroom kun je doen wat je wil, ga je wijn schenken of andere alcohol moet je een drank vergunning aanvragen, prima MAAR daarna komen inrichtins eisen minimaal zoveel vierkante meters minimaal, plafondhoogte minimaal 2,80 2 gescheiden toiletten etc etc.
kun jij mij dan uitleggen waarom ik als ik een wijntje wil schenken ik mijn pand moet verbouwen om mijn plafond te verhogen om alcohol te verkopen, wat is de relatie plafondhoogte en alcohol??? en dat is 1 van de onzinnige regels waar horecaondernemers mee te maken hebben
die heel veel geld kost als een echt restaurant begint.
HACCP administratie, doe jij die ook thuis als je voor vrienden kookt? een huiskamer restaurant is geen kerncentrale, volgens mij werk jij bij de gemeente, wat is het ergste wat er kan gebeuren??? Dat je diarree krijgt van slecht eten? kom op vraag je aan je vrienden waar bij eet of ze de HACCP wel ingevuld hebben ??
en wat is de oneerlijke concurentie ? ik zie net bovenaan dat gasten soms bijna 50 euro moeten betalen voor eten, is toch vrij prijzig voor een hobbykok, moet je ook maar zien vol te krijgen voor die prijs?
Je zal Nederland niet echt tegenkomen in kook reisprogramma's andere landen liggen al veel verder, in concepten als foodtrucks, huiskamer restaurants, restaurants, wij hebben hier teveel regeltjes
Dus als je weet wat het allemaal kost, gun het die mensen dan die 1 dag in de week iets nieuws willen proberen
Als je zo bang bent als restaurant voor een hobby kok schort er wat aan je eigen concept
Ik sta open voor mensen die willen ondernemen, en nogmaals als hobby, zodra dit professioneel wordt is ander verhaal heb ik al gezegd.
Beste Kiki
ik heb zelf een restaurant, dus ik weet het allemaal.
als je acht tot 12 man te eten geeft, heb je geen personeel nodig, dan ben je een luie ondernemer
wat heeft de keuken apparatuur prijs hiermee te maken? er zijn genoeg echte restaurants die op gaspitten werken en koelkasten hebbenvan de BCC
De huur van je huis kan net zo hoog zijn of meer dan een horecapand????
Dus als ik iedere week een groep vrienden te eten en drinken heb en vraag daar een vergoeding voor moet ik een vergunning aanvragen en alle kosten maken die ook kwijt ben om een restaurant te beginnen, vind u ?
beetje overdreven van de KHN
als een huiskamer restaurant 1 dag in de week wil opengaan en jij als hobbykok je kunsten wil vertonen moet dat kunnen, ipv dat je duizenden euro's aan vergunningen en soms belachelijke eisen kwijt bent,( bijv. dat je minimaal zoveel vierkante meters en hoogte nodig hebt om een wijntje te mogen schenken??) misschien is het leuk dat mensen zo beginnen en misschien later een echt restaurant beginnen, wat goed is voor het ondernemerschap.
Kijk ga je 7 dagen in de week open ga je dit professioneel aanpakken, is een ander verhaal natuurlijk.
gemeentes maken je het al zo lastig, foodtrucks en zelfs de vrijmarkt is niet meer zo VRIJ, overal heb je een vergunning voor nodig tegen belachelijk hoge prijzen.
laat mensen eens iets proberen